Connect with us

stoplekto

Τράχωνες – Αιγάλεω 2-2 (2-5 παράταση)

Published

on

Πολλοί ήταν εκείνοι που χαρακτήρισαν το παιχνίδι ανάμεσα στους Τράχωνες και το Αιγάλεω ως έναν «πρόωρο τελικό». Πράγματι είχαν δίκιο, δεδομένου ότι στην αναμέτρηση της Τετάρτης, για το θεσμό του Κυπέλλου Αθηνών, μεταξύ των δυο ομάδων παίχτηκαν 120′ παιχνιδιού, ενώ το πλούσιο 5-2 υπέρ του «Σίτυ» στην διαδικασία της παράτασης (2-2 κανονική διάρκεια) δεν μπορεί να άφησε ανικανοποίητο το κοινό που βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου της Αργυρούπολης για να παρακολουθήσει το ματς.

 

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με το. καλημέρα, καθώς στο 12′ ο Δουκάκης βρήκε μετά από εκτέλεση κόρνερ τον Κώστα Παπουτσή έξω από την περιοχή, ο οποίος με ωραίο σουτ έδωσε προβάδισμα στους «κυανόλευκους». Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Γαβριηλίδη 10′ αργότερα να πιάνει ένα κεραυνό από 25 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «Γ» του Λυκούδη για το 1-1. Στο 28′ ο Σαπαλίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά από λάθος που έγινε στο κέντρο της άμυνας του Αιγάλεω, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 38′ μετά από σύγχυση που δημιουργήθηκε στα καρέ των Τραχώνων, ο Στράτος Δουκάκης με κεφαλιά ψαράκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μακρίδη που απομάκρυνε σε κόρνερ. Στην ανάπαυλα του α’ μέρους υπήρξε ένταση στη φισούνα του γηπέδου μεταξύ του Νικήτα Τουρνά και του Γιώργου Γούλα, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα ηρέμησαν.

 

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τους Τράχωνες. Στο 52′ σε εκτέλεση φάουλ του κορυφαίου των γηπεδούχων, Σωτήρη Μπεθάνη ο τερματοφύλακας του «Σίτυ», Λυκούδης έδειξε να αιφνιδιάζεται με την μπάλα να καταλήγει στο δίχτυα για το 2-1. Στο 53′ σε μια φάση που δεν προμήνυε τίποτα η ομάδα των δυτικών προαστίων κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κάλλη από τον Σκόνδρα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Παπουτσής ο οποίος ευστόχησε ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στο 68′ το Αιγάλεω θα μπορούσε να ανακτήσει εκ νέου το προβάδισμα, όμως το σουτ του Μαρκάκη μετά από την παρέμβαση του Μακρίδη βρήκε το δοκάρι και κατέληξε άουτ. Στο 88′ ο Δάρρας γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακα της ομάδας του, ο οποίος την βρήκε με το χέρι με αποτέλεσμα ο διαιτητής, Καλογερόπουλος να υποδείξει έμμεσο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεθάνης με τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία της παράτασης εκεί που οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πιο τυχεροί και πήραν τη νίκη-πρόκριση. Στο 97′ ο Κουμπούλης σέντραρε και ο Δουκάκης που πετάχτηκε σφήνα στην καρδιά της άμυνας των Τραχώνων με ωραίο σουτ έγραψε το 3-2. Στο 115′ ο Δουκάκης εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Θωμά Μακρή ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 4-2. Στο 112′ ο Μπεθάνης από πλευράς γηπεδούχων, ανατράπηκε από τον Κάλλη εντός περιοχής με τον Αθηναίο διαιτητή να δείχνει χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κώστας Μαστραντώνης ο οποίος αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα ψήλα άουτ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 119′ ο Στράτος Δουκάκης μετά από έξοχη πάσα του Θωμά Μακρή

ΤΡΑΧΩΝΕΣ (Κώστας Μιχάλης): Μακρίδης, Κάρδαρης, Πάλλιας, Σκόνδρας, Δρακοντίδης, Γούλας, Γαβριηλίδης (58′ Μαστραντώνης), Μπανιάς (73′ Παυλίδης), Σαπαλίδης (87′ Τριανταφύλλου), Μπεθάνης, Τουγουντζόγλου.

 

ΑΙΓΑΛΕΩ (Μάρκος Μαυρομάτης): Λυκούδης, Παπουτσής, Κουτσοδήμος (65′ Μακρής), Κάλλης, Δάρρας, Κουμπούλης, Δουκάκης, Τουρνάς, Νυκταράκης (46′ Μαρκάκης), Τζανετάκος, Χανιώτης (83′ Ζωγραφάκης).

Κυριάκος Παντζαρίδης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply