Connect with us

Uncategorized

Τρίποντο στην εκπνοή για Φωστήρα (φωτο)

1-0 στο 92΄την Προοδευτική

Published

on

Συναρπαστικό ματς έλαβε χώρα  το απόγευμα  της Δευτέρας στο «Σπύρος Γιαλαμπίδης» εκεί που ο ιστορικός Φωστήρας επικράτησε στο 2′ των καθυστερήσεων με το φτωχό πλην πολύτιμο 1-0 της Προοδευτικής, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 2η αγωνιστική στο Νότιο Όμιλο της Football League 2. Αυτό ήταν το πρώτο.. τρίποντο για το «Φονέα» στο φετινό πρωτάθλημα. Την αναμέτρηση των δυο ομάδων παρακολούθησαν περισσότεροι από 1000 οπαδοί, εκ των οποίων οι 150 εκπροσωπούσαν τους «βυσσινί».

Στο α’ μέρος οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Ψυρόπουλου μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να επιβάλλουν από νωρίς το ρυθμό τους. Από την αντίπερα όχθη, οι Πειραιώτες αναλώθηκαν σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να.. χτυπήσουν κυρίως στην αντεπίθεση.

Στο 7′ ο Μάριος Αργυρίου σούταρε δυνατά όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 13′ ο Χρήστος Τασουλής δοκίμασε το πόδι του από μακριά, ωστόσο βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Άγγελό Μουκέα.

Στο 17′ ο νεαρός πορτιέρο αντέδρασε και πάλι σωστά, καθώς απέκρουσε σταθερά το φάουλ του Σπύρου Δωροβίνη. Η ομάδα του Ταύρου 3′ αργότερα έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Δωροβίνης σέντραρε από δεξιά και ο Γιάννης Κούτρος που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Μουκέα. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ηλίας Κάμπας έπιασε ανάποδο ψαλίδι, με τον τερματοφύλακα της Προοδευτικής να απομακρύνει δύσκολα. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Φωστήρας έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ. Ο Σπύρος Δωροβίνης έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Ηλία Κάμπα, όμως ο έμπειρος επιθετικός έστειλε την μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής άουτ.

 

Στο β’ μέρος ο «Φονέας» δεν κατέβασε ταχύτητα, αντιθέτως αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεση του. Στο 5′ της επανάληψης, ο Κώστας Βαβάτσικος σέντραρε, ο Χρήστος Τασουλής άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, όμως ο Γιάννης Κούτρος δεν μπόρεσε με το σουτ που επιχείρησε να βρει δίχτυα. Στο 66′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής ατύχησε σε διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Μουκέα, μετά τη σέντρα του Βαβάτσικου. Στο 68′ λίγο έλειψε να επαληθευθεί ο «άγραφος» νόμος του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κακαράς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Ανδρέας Αρχοντάκης είδε για. καλή του τύχη τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Στο 73′ ο Νικος Λέκκας εξαπέλυσε μακρινό σουτ με τη μπάλα να φεύγει απελπιστικά άουτ.

Στο 78′ ο Σπύρος Δωροβίνης προειδοποίησε τους «βυσσινί», καθώς σε φάουλ που εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε κάπου και ο Μουκεάς απέκρουσε, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή. Η τύχη έπαιξε άσχημο παιχνίδι και πάλι στους γηπεδούχους στο 81′. Σε εκτέλεση φάουλ του Νίκου Στάμου η μπάλα μετά από σύγχυση έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όμως η κεφαλιά-ψαράκι του Βαγγέλη Ψαρρή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μουκέα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων είπε «όχι» σε φάουλ του Δωροβίνη. Παρ’ όλα αυτά, ο. μαέστρος των γηπεδούχων κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Στο 2′ των καθυστερήσεων σε άψογη εκτέλεση φάουλ, δείγμα της κλάσης του, η μπάλα βρήκε αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Μουκέα για το 1-0. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

 

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κώστας Ψυρόπουλος): Αρχοντάκης, Μπιλίτσης, Πεταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας (76′ Στάμος), Τασουλής, Κούτρος (64′ Ψαρρής), Βαβάτσικος (69′ Παντελής), Δωροβίνης, Κάμπας.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Αντώνης Καλαμάκης): Μουκέας, Κουσούρης, Κολιός, Παπανικόλας, Κακάρας, Γρίβας, Μπελερής, Μακαρόνας (53′ Κουρτάνοβιτς), Λέκκας, Αργυρίου, Παναγιωτόπουλος (67′ Χόρτσας).

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply