Connect with us

Γ Εθνική

Τρομερό διπλό ο Γιούχτας, 3-2 τον Φωστήρα

Published

on

Σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής βρίσκεται ο Γιούχτας που επικράτησε (3-2) στην έδρα του Φωστήρα.

Κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή, η ομάδα του Νίκου Σουργιά δήλωσε με πρωταγωνιστή τον Δασκαλάκη, πως πάει για τον τίτλο, φεύγοντας με ένα σπουδαίο τρίποντο από την έδρα του Φωστήρα.

Η ομάδα των Αρχανών προηγήθηκε με τον Ροβίθη στο 5ο λεπτό, παρουσίασε κακό πρόσωπο στην έναρξη του δευτέρου μέρους με αποτέλεσμα, να υποστεί την ανατροπή του σκορ από τον Φωστήρα, ο οποίος με δις σκόρερ τον Χριστόπουλο έκανε το 0-1, 2-1 σε 8 λεπτά, ωστόσο ο Γιούχτας δεν τα παράτησε και με πρωταγωνιστές τον προπονητή του Νίκο Σουργιά και τον Αντώνη Δασκαλάκη που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε την δική του ανατροπή στο σκορ, για να πανηγυρίσει μία απίστευτη νίκη στο “Σπύρος Γιαλαμπίδης”.

Ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα των Αρχανών, με τον Ροβίθη έπειτα από ωραία πάσα του Νύκταρη να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με διπλή προσπάθεια.
Στο 10ο λεπτό ο Χριστόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, με τον Παπατζίκο που πήρε την κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Ο Νύκταρης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να καταλήγει συρτά άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε το σουτ που επιχείρησε ο Ξενοπανάγος λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Στο 28′ ο Χριστόπουλος σέντραρε από δεξιά, με τον Γιαλούση να προσπαθεί παρακινδυνευμένα να απομακρύνει στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ προ του Κρητικού.

Στο 42′ ο Φωστήρας μετά από ωραίο συνδυασμό των ποδοσφαιριστών του, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Φέκκα για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Η ομάδα των Αθηνών παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη στην επανάληψη και κατάφερε να πετύχει ανατροπή του σκορ μέσα σε λίγα λεπτά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Φωστήρας έκανε το 1-1, με τον Τσουβαλτζίδη να βγάζει μία συρτή σέντρα στην περιοχή, με την άμυνα του Γιούχτα να αδρανοποιείται και τον Χριστόπουλο να εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός, πετυχαίνοντας την ισοφάριση.

Στο 54′ ήρθε η ολική ανατροπή για τον “Φονέα” με τον Φέκκα να κερδίζει μονομαχία στον χώρο του κέντρου, να δίνει εξαίσια πάσα στον Πηνιώτη και εκείνος με την σειρά του την ασίστ στον Χριστόπουλο, για το 2-1.

Στο 63′ ο Φυλακτός έκανε την απόκρουση της… καριέρας του, με ενστικτώδη τρόπο σε κεφαλιά του Γιαλούση, κρατώντας το 2-1, με τον αμυντικό του Γιούχτα να τον συγχαίρει ιπποτικά στη φάση αυτή.

Νέα ευκαιρία για τον Γιούχτα, στο 69′ με τον Ροβίθη να παραλαμβάνει την πάσα του Γκίνη, όμως η προβολή του κατέληξε αρκετά άουτ.

Η ισοφάριση ωστόσο για τον Γιούχτα δεν άργησε να έρθει με τους δύο αλλαγές του Νίκου Σουργιά, Γκίνη-Δασκαλάκη να συνεργάζονται και τον τελευταίο με εκπληκτικό πλασέ να γράφει το 2-2 στο 73′.

Στο 75′ ο Γκίνη εκτέλεσε από το ύψος της περιοχής όμως ο Φυλακτός έσωσε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 82′ ο Φυλακτός απέκρουσε με υπερενταση την εκτέλεση φάουλ του Βρεττού από καλό σημείο.

Ο Γιούχτας πίεζε τον Φωστήρα, τον έκλεισε στα καρέ του για το υπόλοιπο του αγώνα και κατάφερε να πάρει αυτό που δικαιούταν στο 90+3 όταν ο Βρεττός μοίρασε στον σωστό χρόνο στον Δασκαλάκη και εκείνος έγραψε το 2-3 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Φωστήρας: Φυλακτός, Τσουβαλτσίδης, Παπατζίκος, Πεχλιβανίδης, Ξενοπανάγος (46′ Πινιώτης), Παρασκευόπουλος, Χριστόπουλος, Ανδριόπουλος (77′ Λαζαρίδης), Θεοδωρίδης, Κρητικός, Φέκκας.

Γιούχτας: Χρήστου, Γελαδάρης, Τζανής, Γιαλούσης, Ψαρράς (56′ Κοντογιάννης), Κίσσας (46′ Πλουσής), Αργκιλέσι, Νύκταρης (69′ Δασκαλάκης), Αζίζι (56′ Γκίνη), Βρεττός, Ροβίθης.

Πηγή: Primesport