Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Τσαγκάρης : «Έτσι το 1-4 με Ιάσονα, έγινε 5-4 »

Published

on

Ήταν η ανατροπή της χρονιάς. Ο Ιάσων βρέθηκε να χάνει 1-4 από τη Διάνα Ηλιουπόλεως για την ΕΠΣ Αθηνών, αλλά στα τελευταία 12 λεπτά της κανονικής διάρκειας έκανε την ανατροπή, επικρατώντας με 5-4! Ο γενικός αρχηγός των φιλοξενούμενων, Τσαγκάρης Γιώργος μίλησε στο SDNA για το πως ήρθε η απίστευτη ήττα της ομάδας του.

Τέτοια ανατροπή πιθανώς να μην έχει ξαναυπάρξει στα ελληνικά χρονικά. Το σκορ από μόνο του προϊδεάζει για ένα άκρως θεαματικό παιχνίδι, αφού σημειώθηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ, εννιά γκολ, ωστόσο αν δεν δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το ματς, τότε βρίσκεται στο απόλυτο… σκοτάδι για το τι πραγματικά συνέβη.

Ο Έλληνας είναι από τη φύση του καχύποπτος και είναι φυσικό να δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το πως μπορεί ένα ματς στο οποίο η μία ομάδα νικάει με 4-1 ως το 78′, να φεύγει τελικά ηττημένη! Βίντεο του αγώνα δεν υπάρχει βέβαια, μιλάμε άλλωστε για παιχνίδι ερασιτεχνικής πρωταθλήματος, στον 2ο όμιλο της Α’ κατηγορίας στην ΕΠΣ Αθηνών.

Οπότε η όποια εικόνα μπορούμε να έχουμε, προέρχεται αποκλειστικά από ανθρώπους που βρέθηκαν στο γήπεδο και παρακολούθησαν ιδίοις όμασι όσα διαδραματίστηκαν.  Ως εκ τούτου ζητήσαμε από τον γενικό αρχηγό των ηττημένων, Τσαγκάρη Γιώργο να γίνει εκείνος το… βίντεο στις οθόνες μας και να μας εξηγήσει το πώς ήρθε αυτή η μυθική ανατροπή.

Γκολ ανά τρίλεπτο!

Τέσσερα γκολ σε 12 λεπτά! Ναι, ακούγεται τρελό, αλλά αυτό κατόρθωσε να πετύχει η ομάδα του Ιάσωνα, ήτοι ένα τέρμα ανά τρία λεπτά κατά μ.ο.! Θα πει κάποιος πως έχει ξανασυμβεί. Ισως, όχι όμως κι όταν μιλάμε για τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας ενός παιχνιδιού που εν τέλει έφεραν και το ματς τούμπα.

«Καταρχήν θα πρέπει να επισημάνουμε πως η ομάδα που «καιγόταν» για τους βαθμούς ήταν ο αντίπαλός μας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι παίξαμε αδιάφορα. Φάνηκε άλλωστε και από το γεγονός ότι φτάσαμε να νικάμε με 1-4. Ο Ιάσων με αυτή τη νίκη εξασφάλισε κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό την παραμονή του στην κατηγορία, κάτι που εμείς έχουμε ήδη πετύχει εδώ και λίγο καιρό», ήταν τα πρώτα λόγια του κ.Τσαγκάρη, παλαίμαχου άσου της Διάνας Ηλιουπόλεως στο SDNA.

Βέβαια ακόμα κι έτσι θα σκεφτεί -λογικά- κάποιος πώς παραμένει σχεδόν αδιανόητη μία τέτοια ανατροπή. Ο γενικός αρχηγός των ηττημένων ωστόσο έχει και γι’ αυτό την εξήγηση.

«Εντάξει, να ξεκαθαρίσουμε πως ήταν ανεπίτρεπτο από την πλευράς να δεχτούμε με τέτοιον τον τρόπο τα γκολ. Πάντως και στο πρώτο ημίχρονο, ουσιαστικά κάναμε τρεις ευκαιρίες και πετύχαμε ισάριθμα τέρματα. Σκόρερς ήταν οι Μπαλαφούτης (10′, 32′) και Χούδρας, ενώ εκείνοι είχαν ισοφαρίσει αμέσως μετά το 0-1. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Νωρίς στο δεύτερο μέρος καταφέραμε να πετύχουμε και τέταρτο γκολ με τον Κουταλακίδη (55′), αλλά από εκεί κι έπειτα προέκυψαν κάποιες ατυχίες»λέει το στέλεχος της Διάνας Ηλιουπόλεως και συνεχίζει:

«Λίγο μετά το τέρμα που πετύχαμε κάναμε αναγκαστική αλλαγή που ήταν η δεύτερη. Ηδη άλλωστε από το 46′ είχε βγει λόγω τραυματισμού ο Χρήστος Μπαλαφούτης, αρχηγός της ομάδας μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ. Ο επόμενος που βγήκε με τραυματισμό ήταν ο Νίκολι, καθώς από το 10ο λεπτό παραπονιόταν για ενοχλήσεις στο μεγάλο του δάχτυλο. Μετά ωστόσο δεν μπορούσε καν να συνεχίσει. Εμείς συμπληρώναμε οριακά 17άδα, έχοντας και κάποια νεαρά, άπειρα παιδιά στην αποστολή. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να βάλουμε δύο πιτσιρικάδες, αρχικά τον Μάντζιο (σ.σ. στη θέση του Νίκολι) κι έπειτα τον Βογιατζόπουλο, για να παίξει σαν δεξί μπακ. Ουσιαστικά η άμυνας είχε γίνει ένα μείγμα από παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει οι περισσότεροι μαζί και ήταν πολύ άπειροι. Ιδίως όμως ο Βογιατζόπουλος προερχόταν κι από τραυματισμό και ήταν ξεκάθαρα ανέτοιμος. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίζονταν από εκείνο το σημείο οι Φραγκάκος και Απέργης, επίσης παιδιά χωρίς παραστάσεις».

Τα… στραβά κι ανάποδα βέβαια για την ομάδα της Ηλιουπόλεως δεν σταμάτησαν εδώ καθώς έχοντας ολοκληρώσει και τις τρεις αλλαγές της, είδε και τρίτο παίκτη της να μπαίνει στα «πιτς». Αυτό φυσικά σήμαινε πως δεν θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει, ήτοι θα συνέχιζε με δέκα. Όπερ κι εγένετο…

«Εμείς φτάσαμε στο 78′ και νικούσαμε ακόμα με 4-1 και μέχρι εκείνο το σημείο ο Ιάσων δεν μπορούσε να μας απειλήσει καθόλου. Το έκανε με πολύ ανορθόδοξο τρόπο. Μόλις ωστόσο έγινε το 2-4 (σ.σ. από τον Μιχαλόπουλο), φάνηκε να τα χάνουμε. Δεχτήκαμε αμέσως (80′) και τρίτο γκολ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπαλαφούτης υπέστη τράβηγμα, δεν μπορούσε να συνεχίσει το παιδί κι έπρεπε να παίξουμε με δέκα. Σε εκείνο το σημείο δεχτήκαμε πολύ μεγάλη πίεση, ιδίως από τη δεξιά πτέρυγα (σ.σ. δική τους αριστερή) που ήταν και η “αχίλλειος πτέρνα” μας. Από εκεί εξάλλου προήλθαν και τα δύο γκολ που δεχτήκαμε μετά το 3-4, στο 88′ και στο 90′. Αμφότερα ωστόσο είχαν και τη βοήθεια της τύχης, αφού πήγαν… δοκάρι και μέσα»!

«Λογικό να σκέφτονται πως έγιναν… διάφορα»

Πάντως κι ο ίδιος ο κ.Τσαγκάρης αναγνωρίζει το γεγονός ότι κάποιος που δεν έχει δει το ματς, είναι πιθανό να πιστέψει πως έγιναν διάφορα… όμορφα, αλλά υπεραμύνεται της καθαρότητας του αγώνα. «Το καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να νομίζει ή να λέει πως έγινε κάτι… περίεργο, αλλά ξαναλέω πως συνέβησαν πολλά πράγματα για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Ηταν οι πιτσιρικάδες που αναγκαστήκαμε να βάλουμε και δεν είχαμε άλλους, οι αναπάντεχοι τραυματισμοί που προέκυψαν και συνολικά η ατυχία μας, αν δει κάποιος το πως δεχτήκαμε τα γκολ. Αυτό ήταν όλο…». 

Ως γενικός αρχηγός της ομάδας, θα περίμενε κανείς ότι θα… έτριξε τα δόντια στους παίκτες μετά το τέλος του αγώνα. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έχει συμβεί. Ακόμα τουλάχιστον… «Οχι, δεν έχουμε βρεθεί ακόμα, θα τα πούμε αύριο στην προπόνηση. Προτιμήσαμε να αφήσουμε λίγο την κατάσταση να ηρεμήσει πρώτα. Προφανώς και θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα, για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας. Εχουμε ωστόσο έναν έμπειρο προπονητή, τον κ.Γιάννη Χατζηράπτη και μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις».

Πηγή: www.sdna.gr

foto sportifico.gr Xristos Xostikidis

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply