Connect with us

Γ Εθνική

Φινάλε Γ’ Εθνικής: Τα σενάρια για τίτλο και υποβιβασμό σε όλους τους ομίλους…

Published

on

Ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με λίγες εκκρεμότητες να υπάρχουν ακόμη για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και για τον υποβιβασμό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στους 5 ομίλους θα αγωνιστούν μεταξύ τους και 4 από αυτές θα ανέβουν στην Γ’ Εθνική. Ηδη έχουν κατακτήσει τον τίτλο Καμπανιακός (1ος όμιλος), Κοζάνη (2ος), Τηλυκράτης Λευκάδας (3ος), ενώ ανοιχτές είναι ακόμη οι θέσεις σε 4ο (Αιολικός ή Ρόδος) και σε 5ο (Γιούχτας ή Μαρκό). Αιολικός και Γιούχτας είναι πάντως τα απόλυτα φαβορί, αφού παίζουν στις έδρες τους και χρειάζονται μόλις ένα βαθμό…

Στον τομέα του υποβιβασμού, υποβιβάζονται 6 ομάδες από τον 1ο όμιλο (10η έως 15η), ενώ από 2ο,3ο,4ο,5ο όμιλο υποβιβάζονται από 5 ομάδες (10η έως 14η). Επίσης, υποβιβάζεται η χειρότερη ομάδα από όσες θα τερματίσουν στην 9η θέση σε 2ο, 3ο, 4ο, 5ο όμιλο. Συνολικά θα υποβιβαστούν 27 ομάδες.

Γνωρίζουμε ήδη τις 24 από τις 27 ομάδες, ενώ απομένει να μάθουμε την μία ομάδα στον 1ο και στον 5ο όμιλο και την χειρότερη 9η. Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν ήδη υποβιβαστεί βρίσκονται αρκετές ιστορικές ομάδες οπως Αγροτικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου, Εδεσσαϊκός, Χαλκίδα, Πανηλειακός κ.α….

Ας δούμε αναλυτικά τι περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική σε κάθε όμιλο…

1ος όμιλος

Ο Καμπανιακός έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο και τη συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου.

Εχουν ήδη υποβιβαστεί οι Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου, Αλεξανδρούπολη, Αγροτικός Αστέρας, Ορφέας Ξάνθης και Βύρων Καβάλας.

Την άλλη θέση προσπαθούν να αποφύγουν Νέστος Χρυσούπολης (4ο β.), Θερμαϊκός Θέρμης (39 β.) και Πανδραμαϊκός (37 β.). Την τελευταία αγωνιστική ο Νέστος θα υποδεχτεί τον Βύρωνα Καβάλας, ο Θερμαϊκός τον πρωταθλητή Καμπανιακό και ο Πανδραμαϊκός τη Δόξα Δράμας.

Τα σενάρια είναι τα εξής:

Ο Πανδραμαϊκός υποβιβάζεται αν δεν νικήσει, ή ανεξαρτήτως αποτελέσματος αν νικήσουν Νέστος και Θερμαϊκός. Για να σωθεί πρέπει να νικήσει, και ταυτόχρονα να ηττηθεί ο  Θερμαϊκός, ή να ηττηθεί ο Νέστος και ο Θερμαϊκός να μην έρθει ισοπαλία, αφού σε τριπλή ισοβαθμία στους 40 βαθμούς ο Πανδραμαϊκός υποβιβάζεται.

Ο Νέστος σώζεται αν δεν ηττηθεί, ή αν δεν νικήσει ο ένας από τους άλλους δύο.

Ο Θερμαϊκός σώζεται αν δεν ηττηθεί, ανεξαρτήτως τι θα κάνουν οι άλλοι δύο.

2ος όμιλος

Η Κοζάνη έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο, και μάλιστα ήταν η πρώτη χρονικά που τα κατάφερε.

Γνωρίζουμε ήδη τις 5 ομάδες που υποβιβάζονται. Είναι οι Δωτιέας Αγιάς, Ολυμπιακός Βόλου, Μακεδονικός Φούφα, Ελασσόνα και Εδεσσαϊκός.

Την 9η θέση θέλουν να αποφύγουν οι ΑΕ Ποντίων Κοζάνης (35 β.), ΠΑΟΚ Κρηστώνης (34 β.) και Καστοριά (33 β.). Την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν Χανιώτη- ΑΕΠ Κοζάνης, Ολυμπιακός Βόλου- ΠΑΟΚ Κρηστώνης και Καστοριά- Σβορώνος.

ΑΕΠ Κοζάνης και ΠΑΟΚ Κρηστώνης σωζονται αν νικήσουν.

Η ΑΕΠ Κοζάνης σώζεται και με ισοπαλία αν δεν νικήσει τουλάχιστον ο ένας από τους άλλους δύο.

Ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης σώζεται και με ισοπαλία αν δεν νικήσει η Καστοριά ή αν ηττηθεί η ΑΕΠ Κοζάνης.

Η Καστοριά σώζεται αν νικήσει και ταυτόχρονα δεν νικήσει ο ένας από τους άλλους δύο, ή αν φέρει ισοπαλία και ηττηθεί ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Ακόμη και να νικήσουν οι άλλοι δύο, όμως, θέλει  μόνο τη νίκη, ελπίζοντας να μην είναι η χειρότερη 9η. Αυτή τη στιγμή η διαφορά τερμάτων της είναι στο -4 (19-23).

3ος όμιλος

Ο Τηλυκράτης Λευκάδας είναι ο πρωταθλητής σε αυτό τον όμιλο.

Εχουν ήδη υποβιβαστεί Ναυπακτιακός Αστέρας, Χαλκίδα, Διγενής Νεοχωρίου, Απόλλων Πάργας και Παναγρινιακός.

Σίγουρα 9η θα είναι η Ζάκυνθος, που έχει 33 βαθμούς και ο συντελεστής τερμάτων της είναι στο -4(30-34). Την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί την υποβιβασμένη Χαλκίδα και θέλει τη νίκη με όσο μεγαλύτερο σκορ γίνεται, για να μην είναι η χειρότερη 9η.

4ος όμιλος 

Θεωρητικά ανοιχτή είναι ακόμη η πρώτη θέση, την οποία διεκδικούν Αιολικός (58 β.) και Ρόδος (55 β.). Ομως η ομάδα της Μυτιλήνης είναι το ακλόνητο φαβορί, αφού υποδέχεται τον Πανιώνιο και θέλει μόλις ένα βαθμό για να στεφθεί πρωταθλητής. Την ίδια ώρα η Ρόδος υποδέχεται την ΑΕ Μυκόνου, και για να κατακτήσει τον τίτλο θα πρέπει να νικήσει, να ηττηθεί ο Αιολικός, και ταυτόχρονα να καλύψει τη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή ο Αιολικός είναι στο +32 (48-16) και η Ρόδος στο +28 (47-19).

Εχουν ήδη υποβιβαστεί ΑΠΣ Πάτραι, Πανγυθεατικός, Διαβολίτσι, Πανηλειακός και Αίας Γαστούνης. Στην 9η θέση αυτή την στιγμή βρίσκονται με 35 βαθμούς ΑΟ Πυλίου και Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, και την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν ΑΟ Πυλίου- Ιάλυσος και Φοίνικας Ν. Επιδαύρου- Πανγυθεατικός. Αν οι δύο διεκδικητές φέρουν ίδιο αποτέλεσμα, τότε 9ος θα είναι ο ΑΟ Πυλίου, αφού υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Πολύ δύσκολα όμως θα κινδυνέψει όποια ομάδα είναι 9η σε αυτό τον όμιλο , εκτός αν κάποια από τις δύο ηττηθεί.. Αν νικήσουν και οι δύο τότε σίγουρα σώζονται, αφού στους 38 βαθμούς είναι αδύνατον να είναι ο ΑΟ Πυλίου η χειρότερη 9η. Αλλά και με ισοπαλία αμφοτέρων, στους 36 βαθμούς  πάλι δύσκολα θα είναι ο ΑΟ Πυλίου η χειρότερη 9η ομάδα λόγω του συντελεστή τερμάτων. Αυτή τη στιγμή ο ΑΟ Πυλίου είναι στο +6 (34-28) και ο Φοίνικας στο +1 (38-37). Εκτός βέβαια αν στους άλλους ομίλους υπάρξουν αστρονομικά σκορ…

5ος όμιλος

Ιδιο σενάριο με τον 4ο όμιλο υπάρχει εδώ, αφού Γιούχτας (49 β.) και Μαρκό (46 β.) διεκδικούν τον τίτλο. Ομως ο Γιούχτας είναι ακλόνητο φαβορί, αφού θέλει ένα βαθμό απέναντι στον Εθνικό εντός έδρας, ενώ η Μαρκό θέλει νίκη στο εκτός έδρας ματς με τον ΑΟ Πόρου και ταυτόχρονα ήττα του Γιούχτα.

Στον τομέα του υποβιβασμού, ήδη 4 ομάδες έχουν αποχαιρετήσει την κατηγορία. Είναι οι Αγιος Ιερόθεος, Τυμπάκι, ΑΟ Πόρου και Μοσχάτο.

Την αποφυγή της 10ης θέσης που οδηγεί στον υποβιβασμό, αλλά και της 9ης που εμπεριέχει κίνδυνο, διεκδικούν 4 ομάδες. Αρης Πετρούπολης, Κερατσίνι (από 36 β.), Αγία Παρασκευή και Αγιος Νικόλαος (από 34 β.).

Σχεδόν τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα Κερατσίνι- Αγιος Νικόλαος, ενώ την ίδια ώρα ο Αρης Πετρούπολης θα υποδεχτεί τον Φωστήρα και η Αγία Παρασκευή τον Αλμυρό.

Ας δούμε όλα τα σενάρια, και τι θέλει κάθε ομάδα για να σωθεί…

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Σώζεται αυτόματα με νίκη ή ισοπαλία. Αν ηττηθεί, σώζεται αν δεν νικήσει η Αγία Παρασκευή ή ο Αγιος Νικόλαος. Τερματίζει 9ος αν ηττηθεί και ταυτόχρονα νικήσει η Αγία Παρασκευή και δεν ηττηθεί το Κερατσίνι, αλλά πολύ δύσκολα θα είναι ο χειρότερος 9ος.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Σώζεται με νίκη η ισοπαλία, αλλά και με ήττα αν είναι μέχρι 4 γκολ διαφορά και ταυτόχρονα ηττηθεί ο Αρης Πετρούπολης. Σώζεται επίσης αν ηττηθεί και ταυτόχρονα δεν νικήσει η Αγία Παρασκευή. Αν συμβεί αυτό και δεν ηττηθεί επίσης ο Αρης Πετρούπολης, τότε θα είναι 9ο, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να είναι στη χειρότερη θέση…

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Σώζεται σίγουρα με νίκη. Με ισοπαλία θα θέλει ταυτόχρονα να ηττηθεί και ο Αγιος Νικόλαος, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα είναι 9η, με μεγάλες πιθανότητες να είναι η χειρότερη. Σε περίπτωση ήττας, θα ελπίζει επίσης να ηττηθεί και ο Αγιος Νικόλαος με μεγαλύτερο σκορ από αυτήν, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα είανι πιθανότατα η χειρότερη 9η…

ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ισχύουν σχεδόν ακριβώς τα ίδια με την Αγία Παρασκευή. Σώζεται σίγουρα με νίκη. Με ισοπαλία θα θέλει ταυτόχρονα να  μην νικήσει  η Αγία Παρασκευή, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα είναι 9ος, με μεγάλες πιθανότητες να είναι ο χειρότερος. Σε περίπτωση ήττας, θα ελπίζει επίσης να ηττηθεί και η Αγία Παρασκευή με ίδιο ή μεγαλύτερο σκορ από αυτήν, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιθανότατα ο χειρότερος 9ος…