Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Φινάλε με εκκρεμότητες στην Β’ ΕΠΣΑ, όλα τα σενάρια

Published

on

Προβιβασμός - Υποβιβασμός ΕΠΣΑ

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΑ, με αρκετά πράγματα να έχουν ξεκαθαρίσει, αλλά και με αρκετές εκκρεμότητες.

Γνωρίζουμε ήδη τις 4 ομάδες που έχουν κατακτήσει τον τίτλο και την άνοδο. Ετσι, στην Α’ ΕΠΣΑ θα αγωνίζονται τη νέα περίοδο οι ΓΣ Καισαριανής, Ατρόμητος Μεταμόρφωσης, Αρης Καλαμακίου και Αγιος Θωμάς. Ατρόμητος Μεταμόρφωσης και Αρης Καλαμακίου θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία, τουλάχιστον με την τωρινή μορφή τους, ενώ ο Αγιος Θωμάς είναι η μοναδική αήττητη ομάδα.

Στα μπαράζ ανόδου όπου οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η θέση θα διεκδικήσουν άλλες δύο θέσεις, έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της η Αμιλλα Περιστερίου. Στους υπόλοιπους ομίλους οι θέσεις είναι ανοιχτές.

Γνωρίζουμε ήδη τις 10 από τις 14 ομάδες που έχουν ήδη υποβιβαστεί. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Γαλαξία, ΑΟ Γλυφάδας (1ος όμιλος), Ταταύλα, Εθνικό Αστέρα, Χαλκηδονικό, ΑΕ Περιστερίου (2ος όμιλος), Κηφισιά 2010, Αρη Χολαργού (3ος όμιλος), Ποσειδώνα Γλυφάδας, ΑΟΝΑ (4ος όμιλος).

Ας δούμε τι περιμένουμε σε κάθε όμιλο…

1ος όμιλος

Ο ΓΣ Καισαριανής είναι ήδη πρωταθλητής, και θα αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣΑ τη νέα περίοδο. Τη δεύτερη θέση διεκδικούν Ηρακλής Περιστερίου και Κολωνός, που αυτή τη στιγμή έχουν από 39 βαθμούς, με τους Περιστεριώτες να υπερέχουν σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ετσι, θέλουν ίδιο η καλύτερο αποτέλεσμα από τον Κολωνό. Και οι δύο ομάδες θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας αντιπάλους που έχουν ήδη υποβιβαστεί. Συγκεκριμένα ο Ηρακλής θα παίξει με τον Γαλαξία, ενώ ο Κολωνός με τον ΑΟ Γλυφάδας.

Στην άλλη πλευρά του βαθμολογικού πίνακα έχουν ήδη υποβιβαστεί ο ΑΟ Γλυφάδας και ο Γαλαξίας. Τις άλλες δύο θέσεις θέλουν να αποφύγουν τρεις ομάδες. Η Κορωνίδα (25 βαθμοί), η Πέρα Κλουμπ (24) και ο Γκυζιακός (22). 22 βαθμούς έχει και ο Γαλαξίας αλλά δεν μπορεί να παραμείνει αφού δεν ευνοείται σε κανέναν συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Η Κορωνίδα θα υποδεχτεί τον Νεοπεντελικό, η Πέρα Κλουμπ θα παίξει εκτός με την Τερψιθέα και ο Γκυζιακός θα υποδεχτεί τον ΠΟΨ.

Τα πράγματα απλοποιούνται αν η Κορωνίδα νικήσει τον Νεοπεντελικό, αφού σε αυτή την περίπτωση παραμένει στην κατηγορία και υποβιβάζονται Πέρα Κλουμπ και Γκυζιακός. Η Κορωνίδα σώζεται και με ισοπαλία αν δεν νικήσει η Πέρα Κλουμπ, αλλά ακόμη και με ήττα αν εκτός από την Πέρα Κλουμπ δεν νικήσει και ο Γκυζιακός.

Η Πέρα Κλουμπ υποβιβάζεται αυτόματα αν δεν νικήσει. Για να σωθεί όμως θέλει παράλληλα και να μην νικήσει η Κορωνίδα.

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Γκυζιακό, που θέλει μόνο νίκη, και παράλληλα ήττα της Κορωνίδας και να μην νικήσει η Πέρα Κλουμπ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα, με όλα τα ματς να γίνονται το Σάββατο στις 16:30…

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Γαλαξίας- Ηρακλής Περιστερίου

ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ: Τερψιθέα- Πέρα Κλουμπ

ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟΥ: Κοψαχείλα- ΓΣ Καισαριανής

ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Κορωνίδα- Νεοπεντελικός

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Α’: ΑΟ Γλυφάδας- Κολων’ος

ΚΥΨΕΛΗΣ: Γκυζιακός- ΠΟΨ

2ος όμιλος

Εδώ έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα. Ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης είναι πρωταθλητής και ανεβαίνει στην Α’ ΕΠΣΑ, η Αμιλλα Περιστερίου θα αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου και υποβιβάστηκαν Ταταύλα, Εθνικός Αστέρας, Χαλκηδονικός και ΑΕ Περιστερίου.

Το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 16:30

ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Αλσούπολη- Ταταύλα

ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ατρόμητος Χαλανδρίου- Εθνικός Αστέρας

ΚΥΡΙΑΚΗ

11:00

ΗΦΑΙΣΤΟΥ: ΑΕ Περιστερίου- Χαλκηδονικός

ΧΩΡΑΦΑΣ: Αμιλλα Περιστερίου- ΠΑΣ Γαλάτσι

ΠΕΥΚΗΣ: Παράδεισος- Ιπποκράτης

16:30

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Β’: Φωστήρας Ηλιούπολης- Ατρόμητος Μεταμόρφωσης

3ος όμιλος

Ο Αρης Καλαμακίου είναι ήδη πρωταθλητής και θα αγωνιστεί στην Α’ ΕΠΣΑ τη νέα περίοδο.

Την δεύτερη θέση διεκδικούν τρεις ομάδες. Το Καλαμάκι (34 βαθμοί), η Δάφνη Αθηνών (33 βαθμοί) και ο Αστλερας Εξαρχείων (31 βαθμοί).

Το Καλαμάκι θα παίξει εκτός με την ΑΕ Μεταμόρφωσης, η Δάφνη Αθηνών εκτός με την Κηφισιά 2010 και ο Αστέρας Εξαρχείων θα υποδεχτεί τον Αρη Χολαργού.

Το Καλαμάκι παίρνει το εισιτήριο με νίκη, ή και με ισοπαλία αν δεν νικήσει η Δάφνη. Επίσης και με ήττα, αν ταυτόχρονα ηττηθεί η Δάφνη και δεν νικήσει ο Αστέρας.

Η Δάφνη για να βγεί 2η θα πρέπει να νικήσει και να μην νικήσει το Καλαμάκι. Επίσης, βγαίνει δεύτερη και με ισοπαλία, αν ηττηθεί το Καλαμάκι και δεν νικήσει ο Αστέρας.

Ο Αστέρας για να βγεί 2ος θέλει μόνο νίκη, και ταυτόχρονα να ηττηθεί το Καλαμάκι και να μην νικήσει η Δάφνη.

Στην ουρά, έχουν ήδη υποβιβαστεί Κηφισιά 201 και Αρης Χολαργού. Την άλλη θέση θέλουν να αποφύγουν Λαύρα Αργυρούπολης (22 βαθμοί) και Νέα Σμύρνη (19 βαθμοί). Τα πράγματα είναι απλά εδώ, αφού οι δύο ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους στην έδρα της Νέας Σμύρνης. Ο νικητής παραμένει στην κατηγορία, ενώ με ισοπαλία σώζεται η Λαύρα και υποβιβάζεται η Νέα Σμύρνη.

Το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 16:30

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: Νέα Σμύρνη- Καλαμάκι

ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ: Αρης Καλαμακίου- Ελευθερούπολη

ΚΥΡΙΑΚΗ 16:30

ΚΥΨΕΛΗΣ: Αστέρας Εξαρχείων- Αρης Χολαργού

ΜΕΤ/ΣΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ: ΑΕ Μεταμόρφωσης- Καλαμάκι

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Κηφισιά 2010- Δάφνη Αθηνών

ΡΕΠΟ: Ορφέας Αιγάλεω

4ος όμιλος

Ο Αγιος Θωμάς είναι πρωταθλητής και ανεβαίνει στην Α’ ΕΠΣΑ έχοντας στόχο να τερματίσει αήττητος.

Για την 2η θέση παλεύουν Πεύκη (38 βαθμοί) και Λύκοι Χαϊδαρίου (37). Η Πεύκη θα παίξει εκτός έδρας με τον πρωταθλητή Αγιο Θωμά, ενώ οι Λύκοι θα παίξουν εκτός με τον Πανιώνιο Καισαριανής. Η Πεύκη  βγαίνει 2η αυτόματα με νίκη, με ισοπαλία αν δεν νικήσουν οι Λύκοι, και με ήττα αν χάσουν και οι Λύκοι. Εν κατακλείδι, οι Λύκοι θέλουν καλύτερο αποτέλεσμα από την Πεύκη για να βγουν αυτοί 2οι.

Εχουν ήδη υποβιβαστεί Ποσειδώνας Γλυφάδας και ΑΟΝΑ, ενώ την άλλη θέση θέλουν να αποφύγουν δύο ομάδες. Ο Υμηττός που έχει 19 βαθμούς, και ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου που έχει 18. 19 έχει και η Ιεράπολη, αλλά δεν κινδυνεύει αφού ευνοείται σε όλα τα σενάρια. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Υμηττός έχει ολοκληρώσει τους αγώνες του και έχει ρεπό. Ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου θα υποδεχτεί τον Ποσειδώνα Γλυφάδας, και παραμένει στην κατηγορία με νίκη η και με ισοπαλία αν παράλληλα ηττηθεί η Ιεράπολη. Σε περίπτωση που δεν ηττηθεί η Ιεράπολη και ο Θρίαμβος φέρει ισοπαλία, τότε θα έχουμε αγώνα μπαράζ. Ο Θρίαμβος υποβιβάζεται αν ηττηθεί.

Συνοπτικά το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 16:30

ΓΟΥΔΗ: Αγιος Θωμάς- Πεύκη

ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Πανιώνιος Καισαριανής- Λύκοι Χαϊδαρίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 16:30

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Α’: ΑΟΝ Αργυρούπολης – Φοίνικας Περιστερίου

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Θρίαμβος Χαϊδαρίου- Ποσειδώνας Γλυφάδας

ΟΡΙΖΟΜΥΛΩΝ: Ιεράπολη- Αθηναΐδα

ΡΕΠΟ: Υμηττός