Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Φινάλε στην Α’ ΕΠΣΑ: Ολα τα σενάρια για τίτλο και υποβιβασμό

Published

on

Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ, με αρκετά μέτωπα να παραμένουν ανοικτά τόσο για την κατάκτηση του τίτλου, όσο και για τον υποβιβασμό.

Υπενθυμίζουμε πως οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση κάθε ομίλου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, και οι δύο πρώτοι θα πάρουν το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική με τους πρωταθλητές  των άλλων Ενώσεων.

Επίσης, υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 8η θέση και κάτω σε κάθε όμιλο, συνολικά 14 ομάδες.

Τον τίτλο έχουν κατακτήσει και μαθηματικά Αγία Παρασκευή (1ος όμιλος) και Αρης Πετρούπολης (3ος όμιλος), ενώ έχουν ήδη υποβιβαστεί Κένταυρος Βριλησσίων, Λυκόβρυση (1ος όμιλος), Αστέρας Ζωγράφου, Βριλήσσια, Πετράλωνα (2ος όμιλος), ΑΟ Ιλίου (3ος όμιλος), Παπάγος, Απόλλων Χαλανδρίου, Ιάσωνας (4ος όμιλος).

Ας δούμε αναλυτικά όλα τα σενάρια ενόψη της τελευταίας αγωνιστικής…

1ος όμιλος

Η Αγία Παρασκευή έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, και έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά στη μάχη της παραμονής. Εχουν ήδη υποβιβαστεί Κένταυρος Βριλησσίων και Λυκόβρυση, και άλλες 4 ομάδες εμπλέκονται στη μάχη της αποφυγής των άλλων δύο θέσεων.

Συγκεκριμένα οι ΑΟ Περιστερίου, Ανθούπολη (24 βαθμοί), Δόξα Βύρωνος (23 βαθμοί) και Αγιος Δημήτριος (22 βαθμοί).

Την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν Δόξα Βύρωνος- Αγιος Δημήτριος, ο ΑΟ Περιστερίου θα υποδεχτεί τον Αγιαξ Ταύρου και η Ανθούπολη θα παίξει εκτός με τον Κένταυρο Βριλησσίων.

Σε περίπτωση που κερδίσουν ΑΟ Περιστερίου και Ανθούπολη, τότε υποβιβάζονται Δόξα Βύρωνος και Αγιος Δημήτριος, ανεξάρτητα από το μεταξύ τους αποτέλεσμα.

Ο Αγιος Δημήτριος υποβιβάζεται αυτόματα σε περίπτωση που δεν κερδίσει στο Βύρωνα. Για να σωθεί θα πρέπει να κερδίσει και ταυτόχρονα να ηττηθεί η Ανθούπολη ή ο ΑΟ Περιστερίου, αφού υστερεί σε όλες τις ισοβαθμίες.

Η Δόξα Βύρωνος υποβιβάζεται αν ηττηθεί. Σε περίπτωση ισοπαλίας, σώζεται αν ηττηθούν ΑΟ Περιστερίου και Ανθούπολη, αφού υπερτερεί σε τριπλή ισοβαθμία. Σώζεται επίσης να ηττηθεί μόνο ο ΑΟ Περιστερίου. Επίσης σώζεται να ηττηθεί μόνο η Ανθούπολη, αν αυτή η ήττα είναι με δύο γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Δόξα νικήσει, τότε για να σωθεί θα πρέπει να μην νικήσει ο ΑΟ Περιστερίου ή η Ανθούπολη.

ΑΟ Περιστερίου και Ανθούπολη σώζονται αυτόματα αν νικήσουν.

Αναλυτικά όλοι οι συνδυασμοί και τι θα γίνει σε κάθε περίπτωση..

Νίκη Δόξας Βύρωνος, νίκη ΑΟ Περιστερίου, νίκη Ανθούπολης: Υποβιβάζονται Δόξα Βύρωνος και Αγιος Δημήτριος.

Νίκη Δόξας, νίκη ΑΟ Περιστερίου, ισοπαλία ή ήττα Ανθούπολης: Υποβιβάζονται Ανθούπολη και Αγιος Δημήτριος

Νίκη Δόξας, νίκη Ανθούπολης, ισοπαλία ή ήττα ΑΟ Περιστερίου: Υποβιβάζονται ΑΟ Περιστερίου και Αγιος Δημήτριος

Νίκη Δόξας, ισοπαλία ή ήττα ΑΟ Περιστερίου, ισοπαλία Ανθούπολης: Υποβιβάζονται ΑΟ Περιστερίου και Αγιος Δημήτριος

Νίκη Δόξας, ισοπαλία ΑΟ Περιστερίου, ήττα Ανθούπολης: Υποβιβάζονται Ανθούπολη και Αγιος Δημήτριος

Νίκη Δόξας, ήττα ΑΟ Περιστερίου, ήττα Ανθούπολης: Υποβιβάζονται ΑΟ Περιστερίου και Αγιος Δημήτριος.

Ισοπαλία στο Δόξα- Αγιος Δημήτριος, νίκη ή ισοπαλία ΑΟ Περιστερίου, νίκη η ισοπαλία Ανθούπολης: Υποβιβάζονται Δόξα Βύρωνος και Αγιος Δημήτριος

Ισοπαλία στο Δόξα- Αγιος Δημήτριος, νίκη ή ισοπαλία ΑΟ Περιστερίου, ήττα Ανθούπολης: Αν η ήττα της Ανθούπολης είναι μέχρι ένα γκολ διαφορά, υποβιβάζονται Δόξα Βύρωνος και Αγιος Δημήτριος. Αν είναι με δύο γκολ ή περισσότερα διαφορά υποβιβάζονται Ανθούπολη και Αγιος Δημήτριος.

Ισοπαλία στο Δόξα- Αγιος Δημήτριος, νίκη ή ισοπαλία Ανθούπολης, ήττα ΑΟ Περιστερίου: Υποβιβάζονται ΑΟ Περιστερίου και Αγιος Δημήτριος

Ισοπαλία στο Δόξα- Αγιος Δημήτριος, ήττα ΑΟ Περιστερίου, ήττα Ανθούπολης: Υποβιβάζονται Ανθούπολη και Αγιος Δημήτριος

Νίκη Αγιου Δημητρίου, νίκη η ισοπαλία ΑΟ Περιστερίου, νίκη η ισοπαλία Ανθούπολης: Υποβιβάζονται Δόξα Βύρωνος και Αγιος Δημήτριος

Νίκη Αγίου Δημητρίου, νίκη η ισοπαλία ΑΟ Περιστερίου, ήττα Ανθούπολης: Υποβιβάζονται Ανθούπολη και Δόξα Βύρωνος

Νίκη Αγίου Δημητρίου, νίκη ή ισοπαλία Ανθούπολης, ήττα ΑΟ Περιστερίου: Υποβιβάζονται ΑΟ Περιστερίου και Δόξα Βύρωνος

Νίκη Αγίου Δημητρίου, ήττα ΑΟ Περιστερίου, ήττα Ανθούπολης: Υποβιβάζεται η Δόξα Βύρωνος, και η άλλη θέση θα κριθεί από τη διαφορά της κάθε ήττας. Αυτή τη στιγμή ο ΑΟ Περιστερίου είναι στο -6 (24-30) και η Ανθούπολη στο -3 (16-19). Σε περίπτωση που υπάρχει ίδια διαφορά τερμάτων, τότε υποβιβάζεται όποια ομάδα έχει την χειρότερη επίθεση.

2ος όμιλος

Τρεις ομάδες είναι στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο Χολαργός (42), ο Ατταλος (41) και θεωρητικλά και η Νέα Ιωνία(40).

Ο Χολαργός θα παίξει με τα Βριλήσσια, ο Ατταλος εκτός με τον ΓΣ Αργυρούπολης, και η Νέα Ιωνία εντός με τον Αθηναϊκό.

Ο Χολαργός κρατάει την τύχη του στα χέρια του, αφού παίρνει τον τίτλο αν νικήσει, η αν φέρει ισοπαλία και ταυτόχρονα δεν νικήσει ο Ατταλος. Επίσης είναι πρωταθλητής ακόμη και αν ηττηθεί, αν ταυτόχρονα δεν νικήσουν Ατταλος και Νέα Ιωνία.

Ο Ατταλος θέλει μόνο νίκη και ταυτόχρονα να μην νικήσει ο Χολαργός.

Η Νέα Ιωνία παίρνει τον τίτλο αν νικήσει και ταυτόχρονα ηττηθεί ο Χολαργός και δεν νικήσει ο Ατταλος.

Στη μάχη της παραμονής, έχουν ήδη υποβιβαστεί Αστέρας Ζωγράφου, Βριλήσσια και Πετράλωνα. Η άλλη θέση θα κριθεί μεταξύ ΓΣ Αργυρούπολης (25) και ΑΕ Ηράκλειο (23).

Ο ΓΣ Αργυρούπολης θα υποδεχτεί τον Ατταλο, και το Ηράκλειο τον Αστέρα Ζωγράφου. Σε περίπτωση που ο ΓΣ νικήσει, σώζεται και ταυτόχρονα υποβιβάζεται το Ηράκλειο. Το Ηράκλειο για να σωθεί θέλει μόνο νίκη, και παράλληλα να μην νικήσει ο ΓΣ, αφού οι Ηρακλειώτες υπερτερούν στην ισοβαθμία.

3ος όμιλος

Ο Αρης Πετρούπολης έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Στη μάχη της παραμονής έχει ήδη υποβιβαστεί ο ΑΟ Ιλίου, και τις άλλες δύο θέσεις θέλουν να αποφύγουν τρεις ομάδες. Η Κηπούπολη (17), το Παλαιό Φάληρο (16) και το Καματερό (14). Την τελευταία αγωνιστική και οι τρεις παίζουν εκτός έδρας. Η Κηπούπολη με τον Ηλυσιακό, το Παλαιό Φάληρο με τον ΑΟ Ιλίου και το Καματερό με τον Μικρασιατικό.

Τα σενάρια είναι τα εξής:

Αν νικήσει η Κηπούπολη, τότε υποβιβάζονται Παλαιό Φάληρο και Καματερό.

Αν η Κηπούπολη φέρει ισοπαλία, τότε υποβιβάζεται το Καματερό και το Παλαιό Φάληρο θέλει μόνο νίκη για να σωθεί και να πέσει η Κηπούπολη.

Αν η Κηπούπολη ηττηθεί και νικήσει το Παλαιό Φάληρο, τότε υποβιβάζονται Κηπούπολη και Καματερό.

Αν η Κηπούπολη ηττηθεί, το Παλαιό Φάληρο φέρει ισοπαλία και δεν νικήσει το Καματερό, τότε πέφτουν Κηπούπολη και Καματερό.

Αν η Κηπούπολη ηττηθεί, ηττηθεί το Παλαιό Φάληρο και νικήσει το Καματερό, πέφτουν Κηπούπολη και Παλαιό Φάληρο.

Αν η Κηπούπολη ηττηθεί, το Παλαιό Φάληρο φέρει ισοπαλία και το Καματερό νικήσει, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία. Σε αυτή την περίπτωση πέφτουν Κηπούπολη και Καματερό.

4ος όμιλος

Εδώ όλα είναι πολύ απλά. Στην κορυφή ισοβαθμούν Χαλάνδρι και Χαϊδάρι στους 38 βαθμούς. Το Χαλάνδρι υπερτερεί στην ισοβαθμία, και για να κατακτήσει τον τίτλο χρειάζεται ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από το Χαϊδάρι. Την τελευταία αγωνιστική το Χαλάνδρι υποδέχεται τα Μελίσσια και το Χαϊδάρι τον Ιάσωνα.

Η μάχη της παραμονής έχει κριθεί και μαθηματικά, με τους Παπάγο, Απόλλωνα Χαλανδρίου και Ιάσωνα να έχουν υποβιβαστεί.