Connect with us

Uncategorized

Φτιάξτε το γήπεδο στα Μέγαρα

Εδώ και τώρα γήπεδο προδιαγραφών στα Μέγαρα

Published

on

Όλοι ξέρουμε ότι για μια περίοδο πριν πολλά χρονιά ο Βύζας στεκόταν δίπλα στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου. Έκανε υπερήφανους όλους τους Μεγαρείς μέχρι και στην Αμερική.

Τότε ήταν όλα πιο απλά. Όλοι κοιτούσαν τι μπάλα παιζόταν και τίποτα παραπάνω. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι προβληματισμοί ενός σύγχρονου οπαδού δεν περιορίζονται στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Ο σύγχρονος οπαδός είναι ένας άνθρωπος που δέχεται μηνύματα και αντικρίζει εικόνες και έξω από την πόλη του. Εύκολα διαπιστώνει όποιος επισκεφθεί το γήπεδο του Βύζα ότι είναι ένα παλιό γήπεδο χωρίς προδιαγραφές ασφάλειας και χωρίς κανένα σεβασμό στον φίλαθλο.

Η διοίκηση του δήμου και η διοίκηση της ΠΑΕ καταβάλουν κάθε χρόνο προσπάθεια και δαπανούν χρήματα για να συντηρήσουν τον χώρο. Όμως ότι και να κάνουν είναι όλα πρόσκαιρα.

Η βασική εικόνα παραμένει η ίδια. Αποδυτήρια, κερκίδες, περιβάλλοντες χώροι είναι απαράδεκτα, ντροπιάζουν την πόλη και δεν συνάδουν με το όνομα και την ιστορία του Βύζα. Κάθε χρόνο λίγο πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος η επιτροπή που ελέγχει τα γήπεδα απορρίπτει το γήπεδο πριν μπεί στην πόλη!

Με πολλά παρακάλια και πάντα την τελευταία στιγμή η έγκριση δίνεται. Χάρη μας κάνουν…Ένα νέο σύγχρονο γήπεδο αντάξιο της ιστορίας και του ονόματος του Βύζα πρέπει να χτιστεί σε ένα άλλο σημείο και το ήδη υπάρχον να γκρεμιστεί.

Ένα γήπεδο με μεγαλύτερη χωρητικότητα, με χώρους στάθμευσης, με σύγχρονα αποδυτήρια και με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας.

Παράλληλα θα στεγαστούν και τα γραφεία της ΠΑΕ, ένα μουσείο, μια μπουτίκ του Βύζα και πολλά άλλα. Μια δοκιμασμένη συνταγή είναι να δημιουργηθεί ένα εμπορικό κέντρο, αφού τελικά δεν πρόκειται να το αποφύγουμε, και ο ανάλογα με το καθεστώς ιδιοκτήτης να έχει έσοδα από τους χώρους που θα παραχωρεί σε ντόπιες επιχειρήσεις (βλέπε γήπεδο Καραϊσκάκη). Και να σημειώσουμε ότι ένα γήπεδο δεν είναι μόνο γήπεδο. Είναι ένας πολυχρηστικός χώρος για συναυλίες, εκθέσεις κτλ. Φανταστείτε σε μια γωνιά της πόλης έναν χώρο σαν αυτόν που περιγράφεται παραπάνω, και φυσικά όχι εκεί που είναι τώρα. Οι Μεγαρείς έχουν μια ιδιόμορφη σχέση με την ομάδα τους. Ακόμα και τώρα που οι εγκατάστασεις είναι οι χειρότερες ανάλογα με την ιστορία και την αγάπη του κόσμου, σε κάθε αγώνα (σχεδόν) το γήπεδο γεμίζει. Αυτό δεν συγκινεί αυτούς που έχουν την δύναμη να πάρουν την πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός νέου γηπέδου; Δεν μας αξίζει κάτι που άλλες πόλεις σαν την δική μας έχουν; Και αν δεν το έχουν γιατί να μην κάνουμε την διαφορά, να ξεχωρίσουμε και να πρωτοτυπήσουμε; Για να προλάβουμε αυτούς που θα αναρωτηθούν σε ποιόν θα ανήκει το οικοδόμημα που προτείνουμε να κατασκευαστεί τους απαντούμε το εξής: ο δήμος μπορεί να ηγηθεί.

Οι τράπεζες και ίσως κάποιοι ιδιώτες να τον στηρίξουν, πάντα με όφελος.

Οι ρομαντισμοί πρέπει να παραμεριστούν.

Το υπάρχον γήπεδο πρέπει να γκρεμιστεί και στην θέση του να γίνει κάτι χρήσιμο για όλη την τοπική κοινωνία. Αν υπάρχουν διαφορές με ιδιοκτήτες, που υπάρχουν, να λυθούν για το καλό της πόλης και για την ανάπτυξη της. Να καμαρώσουμε ένα στολίδι που θα γίνει η αιτία να ακουστούμε σε όλη την Ελλάδα και να τραβήξουμε επισκέπτες.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply