Connect with us

4ος Όμιλος

Φωστήρας-Ιάλυσος 3-1

Published

on

Στην κορυφή για ακόμη μια εβδομάδα παρέμεινε ο Φωστήρας ο οποίος έκανε το καθήκον του επικρατώντας με 3-1 του Ιάλυσου στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου. Το συγκρότημα του Κώστα Ψυρόπουλου παρά τις σημαντικές απουσίες των Δωροβίνη και Λάσκαρη, ειχε την ουσία αφού κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο που του δίνει τη δυνατότητα να κοιτάξει το μέλλον πιο αισιόδοξα. Οι ‘κιτρινόμαυροι’ ολοκλήρωσαν τον αγών με οκτώ παίκτες (!) και αυτό διότι οι Χαλκιάς (86′), Μανάλης (87′) και Παραράς (88′) συμπλήρωναν επτά κίτρινες και με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική υπάρχει το ματς με τον ΟΦΗ, κρίθηκε απαραίτητο να απουσιάσουν από τον αγώνα με την Επισκοπή. Από την άλλη, ο Ιάλυσος δεν κατάφερε να παρουσιάσει καλό πρόσωπο μένοντας στην 5η θέση με 52 βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 4′. Συγκεκριμένα, ο Ντάφλας με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, τον πλάσαρε και η μπάλα αφού βρήκε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Όγκμποε μετά από πάσα του Ντάφλα, ενώ η κεφαλιά του Όγκμποε στο 10′ πέρασε άουτ. Στο 12′ ο Ντάλφας που ήταν ο κορυφάιος του αγώνα,  με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Παπαδημήτρη και ζήτησε πέναλτι αλλά ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά. Στο Στο 13′ ο Παφιάκης πήρε τη μπάλα στα δεξιά, έκανε τη σέντρα αλλά μπλόκαρε ο Γιώρας. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Ιάλυσου στα αντίπαλα καρε. Στο 16′ ο Παπαδόπουλος κράτησε το 1-0, αφού απομάκρυνεε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ζαγοριανού, με τον Σπάρταλη 2′ αργότερα να μην μπορεί να νικήσει σε τετ α τετ τον Γιώρα.  Στο 23′ ο Ταχματζίδης γύρισε τη μπάλα και ο Όγκμποε δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 2-0.

Στο 30′ ο Μαναλης έδιωξε πάνω στην γραμμή με κεφαλιά το σουτ του Χειμωνέττου, με τον Ιάλυσο να μειώνει σε 2-1 με πέναλτι του Π. Αθανασίου.

Στην επανάληψη, ο Φονέας δεν απειληθήκε σχεδόν καθόλου ενώ σε μια από τις λίγες φάσεις που δημιούργησε έκανε το 3-1 με κεφαλιά του Παραρά στο 68′ μετά από πάσα του Ντάλλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι λιγο νωρίτερα, ο Φωστήρας είχε δοκάρι με τον Καιμακαμούδη.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γιώρας, Χαλκιάς, Μαναλης, Παραρας (90′ Νικολόπουλος), Μαγγινας, Σκαρος, Ταχματζιδης (46′ Καιμακαμούδης), Ντάλλας, Ογκμποε, Ζαγοριανος (76′ Γεροκωνσταντής), Νταφλας.

ΙΑΛΥΣΟΣ: Παπαδόπουλος (55′ λ.τρ. Λουτριώτης), Σπάρταλης (53′ Σταυλάς), Χειμωνέττος, Παπαδημήτρης, Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Παφιάκης, Φονσέκα, Αθανασίου Π., Μαθιός, Αθανασίου Α. (31′ Καρπαθάκης)