Connect with us

8ος Όμιλος

Φωτιά στο φινάλε του 8ου ομίλου της Γ΄Εθνικής….

Published

on

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το φινάλε στον 8ο όμιλο της Γ΄Εθνικής, αφού ανοιχτή παραμένει ακόμη η πρώτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. αλλά και μια ακόμη θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ας δούμε αναλυτικά τι περιμένουμε…

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

Υπόθεση δύο ομάδων φαίνεται πως θα είναι ο τίτλος, με Αιολικό και Θύελλα Ραφήνας να ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση με 19 βαθμούς. Θεωρητικά πιθανότητες έχουν και οι Αίας Σαλαμίνας (17) και Αστέρας Βάρης (16), όμως με βάση το πρόγραμμα μοιάζει αδύνατο μία από αυτές να τερματίσει πρώτη.

Η Θύελλα Ραφήνας δείχνει πάντως να έχει ένα προβάδισμα, αφού αυτή τη στιγμή προηγείται κατά ένα γκολ στη διαφορά τερμάτων (13-5 έναντι 13-6). Ομως οι νησιώτες τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχουν σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα, αφού την 10η αγωνιστική θα υποδεχτούν τον Αίαντα Σαλαμίνας που θεωρητικά διεκδικεί την άνοδο και την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν εκτός με τον Ακράτητο που θα παίζει πιθανότατα την παραμονή του στην κατηγορία.

Αντίθετα η Θύελλα θα παίξει και τα δύο ματς στην έδρα της, και μάλιστα με τον Αετό Λουτρών και τον Πυθαγόρα που ήδη ετοιμάζουν τα πλάνα τους για την επόμενη χρονιά που θα τους βρει στα τοπικά πρωταθλήματα. Εχει έτσι την ευκαιρία όχι μόνο να κάνει δύο νίκες, αλλά και να πετύχει όσα περισσότερα τέρματα χρειαστεί για να υπερτερεί στην ισοβαθμία, σε περίπτωση που και ο Αιολικός κάνει δύο νίκες.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ/ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Τρεις ομάδες έχουν ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία, και συγκεκριμένα ο Πυθαγόρας που έχει δύο βαθμούς, η Μικρασιατική που έχει πέντε βαθμούς, και ο Αετός Λουτρών που έχει 8 βαθμούς. Ο Αετός δεν έχει πέσει και μαθηματικά, αλλά για να σωθεί θα πρέπει να κάνει δύο νίκες και τουλάχιστον δύο από τις ομάδες που είναι από πάνω του να μην πάρουν πάνω από ένα βαθμό. Σενάριο που με βάση το πρόγραμμα αγγίζει τα όρια του αδύνατου…

Από εκεί και μετά, 5 ομάδες παλεύουν για να αποφύγουν την 9η θέση, που επίσης οδηγεί στον υποβιβασμό. Αυτές οι ομάδες είναι οι Πανελευσινιακός, ΑΟ Πυλίου (από 13 βαθμούς), Καραβάς, Ακράτητος (12 βαθμούς) και Κερατσίνι (11 βαθμούς). Εδώ δεν μπορεί να γίνει καμμία απολύτως πρόβλεψη, αφού υπάρχουν και μεταξύ τους ματς 9Καραβάς – Ακράτητος την 10η αγωνιστική και ΑΟ Πυλίου- Κερατσίνι την 11η). Πολύ πιθανό είναι το σενάριο η παραμονή να κριθεί απότη διαφορά τερμάτων, αφού η περίπτωση ισοβαθμίας ή ισοβαθμιών δεν είναι καθόλου απίθανη.

Ολα αυτά βέβαια ισχύουν με τα τωρινά δεδομένα, αφού στο Ελληνικό ποδόσφαιρο πολλά αλλάζουν την τελευταία στιγμή…

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών, και η βαθμολογία…

10η αγωνιστική

Αιολικός- Αίας Σαλαμίνας

Καραβάς- Ακράτητος

Πυθαγόρας- Πανελευσινιακός

Κερατσίνι- Μικρασιατική

Κυανούς Αστέρας Βάρης- ΑΟ Πυλίου

Θύελλα Ραφήνας- Αετός Λουτρών

11η αγωνιστική

Μικρασιατική- Αίας Σαλαμίνας

ΑΟ Πυλίου- Κερατσίνι

Αετός Λουτρών- Κυανούς Αστέρας Βάρης

Ακράτητος- Αιολικός

Πανελευσινιακός- Καραβάς

Θύελλα Ραφήνας- Πυθαγόρας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Θύελλα Ραφήνας     19     13-5
  2. Αιολικός                     19     13-6
  3. Αίας Σαλαμίνας        17     15-6
  4. Αστέρας Βάρης        16     18-8
  5. Πανελευσινιακός     13     16-9
  6. ΑΟ Πυλίου                13      11-8
  7. Καραβάς                   12      12-10
  8. Ακράτητος                12     12-12
  9. Κερατσίνι                  11     7-12
  10. Ατός Λουτρών          8     10-14
  11. Μικρασιατική          5      5-17
  12. Πυθαγόρας              2      8-33