Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Φώντας Σταματής: “Κόλλησα με το DNA του Απόλλωνα Χαλανδρίου”

Published

on

Εάν θα μπορούσε να κρατήσει κάποιος ένα όνομα ποδοσφαιριστή από τον Απόλλωνα Χαλανδρίου, το πρώτο που θα του έρχονταν στο μυαλό ήταν εκείνο του Φώντα Σταματή.

Ο αρχηγός των κυανόλευκων αποτελεί την προσωπικότητα που σέβονται όχι μόνοι οι συμπαίκτες του αλλά τόσο οι αντίπαλοι προπονητές και ποδοσφαιριστές.

Συνετός στα καθήκοντα του, πιστός στο πλάνο του προπονητή του και με μεγάλη όρεξη για δουλειά όσο περνούν τα χρόνια ο Σταματής αποτελεί διαχρονική αξία.

Ο ίδιος μίλησε σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για αρκετά πράγματα.

Αναλυτικά, το κειμενο

-Γιατί παραμένεις τόσα χρόνια πιστός στρατιώτης του Απόλλωνα Χαλανδρίου;

Στον Απόλλωνα πήγα πριν τέσσερα χρόνια και αμέσως “κόλλησα” με το DNA της ομάδας. Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα η οποία ξεφεύγει από τα στενά όρια του ερασιτεχνικου σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα έχει την τύχη να έχει ανθρώπους σε όλα τα πόστα που την αγαπούν με ανιδιοτέλεια και κάνουν τα πάντα για να μας παρέχουν όλα όσα χρειάζονται για να δουλεύουμε αποκλειστικά και μόνο για το αγωνιστικό σκέλος. Όλα αυτά συντελούν στο να απολαμβανουμε την έννοια του αθλήματος. Κατά αυτόν τον εξαιρετικά δύσκολο να φύγεις από τον Απόλλωνα.

-Ποιοι είναι οι στόχοι της νέας χρονιάς;

Ο Απόλλωνας διαθέτει την πιο νεανική ομάδα της κατηγορίας επομένως ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η συνεχής εξέλιξη και η ατομική βελτίωση όλων μας. Από κει και πέρα είμαστε μια ομάδα η οποία θέλει μέσα από το δικό μας στυλ και τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού να σκαρφαλωσουμε στις πολύ υψηλές θέσεις τις βαθμολογίας και θεωρώ ότι μπορούμε να το πετύχουμε.

-Όταν ακούς το όνομα της ομάδας σου, τι είναι εκείνο που σου έρχεται στο μυαλό;

Όταν ακουω το όνομα της ομάδας μου το μόνο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι να αγωνιστώ καλύτερα κάθε φορά για όλους αυτούς που συντελούν στο να κρατάνε την ιδέα του Απόλλωνα σε όλους τους τομείς ψηλά.

-Θα αποχωρούσες από τον Απόλλωνα για μεγαλύτερη κατηγορία;

Όλοι οι άνθρωποι έχουν φιλοδοξίες και στόχους και το να αγωνιστείς σε μια καλύτερη κατηγορία προφανώς είναι κίνητρο για όλους.. Θεωρώ όμως ότι είμαι σε μια κατάσταση στην οποία απολαμβάνω αυτό που αγαπώ και σε μια ομάδα στην οποία με σέβονται όλοι ανεξαιρέτως το ίδιο. Επομένως δεν θα άλλαζα ομάδα στην φάση την οποία βρίσκομαι. θέλω όμως στα επόμενα χρόνια να έχω βοηθήσει και εγώ όσο και όπως μπορώ τα νεαρά παιδιά του Απόλλωνα να μεταπηδησουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.