Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Χαραυγιακός – Ηλιούπολη 1-1

Αυτό ήταν ντέρμπι!

Published

on

1000 άτομα παρακολούθησαν το μεγάλο ντέρμπι της Ηλιούπολης ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Χαραυγιακό, το οποίο και έληξε ισόπαλο 1-1. Το ματς πραγματικά τα είχε όλα. Μεγάλο πάθος για τη νίκη και από τους 22 ποδοσφαιριστές, φοβερή ατμόσφαιρά στην κερκίδα, ειδικά από τους οπαδούς της Ηλιούπολης, και δύο εκπληκτικά τέρματα, που τα βλέπουμε μόνο σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ.

 

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος

 

Στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, η Ηλιούπολη πατούσε εμφανώς καλύτερα στον αγωνιστικό και είχε μπει πιο «ψυχωμένη» ώστε να πετύχει ένα γκολ, με τον Χαραυγιακό να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Παρόλα αυτά οι «κυανέρυθροι» δεν δημιούργησαν κάποια κλασική ευκαιρία, με εξαίρεση αυτή του 17′, όταν ο Πετρίτσης έκανε την προβολή και με τον Κωνσταντάρα εκτός θέσης, η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία και κατέληξε πλάγιο. Οι «νερατζούρι», ανέβασαν στορφές στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους και έχασαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Η πρώτη ήταν στο 37′, όταν ο Καταχανάκης πρόλαβε στο τετ α τετ τον Τσαφταρίδη και στο 39′ εκπληκτική προσπάθεια και πάλι του Τσαφταρίδη από τα δεξιά, ο οποίος και έβγαλε μία σέντρα πάρε – βάλε στον Κουντουριώτη, με το νεαρό όμως να κάνει μία κακή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

 

Όλα τα λεφτά το β’ μέρος

 

Στο δεύτερο μέρος ο Χαραυγιακός συνέχισε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης, με τον Τσαφταρίδη να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Τελικά όμως το γκολ ήρθε από τον Μπρούνο, όταν και είχε μπει αλλαγή στο 53′. Συγκεκριμένα στο 63′ οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν μία όμορφη αντεπίθεση, με τον Μόνγκα να πασάρει στον Μπρούνο και ο τελευταίος από πλάγια θέση και στα όρια της μεγάλης περιοχής, έκανε μια εκπληκτική λόμπα στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του Καταχανάκη, γράφοντας το 1-0 για τον Χαραυγιακό. Οι «μικροί» όμως του Παύλου Κυριακουλέα, ήταν μεγάλοι σε ψυχή χτες και αμέσως μετά το τέρμα του Βραζιλιάνου άσου, ανέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης και έκλεισαν τους «νερατζούρι» στα καρέ τους. Έτσι, βρήκαν την μεγάλη ευκαιρία στο 70′ και ύστερα από ένα εκπληκτικό εναέριο πλάγιο σουτ του Ζουμπουνέλη, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στην γωνία του Κωνσταντάρα γράφοντας το 1-1 για την Ηλιούπολη. Στα τελευταία είκοσι λεπτά το ματς πήρε «φωτιά», με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τέρμα που θα έδινε τη νίκη. Στο 81’ο Πετρίτσης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έστειλε όμως την μπάλα αουτ, ενώ στο 82′ ο Καταχανάκης απέκρουσε στην γωνία του το φάουλ του Μόνγκα. Στο 85′ ο Μόνγκα και πάλι έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ, με το πλασέ του να καταλήγει ελάχιστα έξω από το τέρμα, ενώ στο 88′ μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή του Χαραυγιακού δεν μπόρεσε κάποιος από τους παίκτες της Ηλιούπολης να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Παπαδημητρίου να «καθαρίζει» την φάση. Στο 89′ ο πάγκος αλλά και η κερκίδα του «Ήλιου» πήραν. φωτιά, όταν μετά από χέρι του Παπαδημητρίου στην περιοχή, ο Μάνταλος έδειξε «παίζεται». Με μια πρώτη ματιά, ο αμυντικός του Χαραυγιακού φαίνεται να βρίσκει την μπάλα με το χέρι, όμως πρέπει να ειπωθεί πως ο Μάνταλος ήταν πολύ κοντά στην φάση, ενώ και ο βοηθός δεν σήκωσε με την σειρά του το σημαιάκι. Καλή η διαιτησία του Μάνταλου, ο οποίος πάντως ελέγχεται για την φάση του 89′.Βοηθοί του ήταν οι Γεωργαράκος και Ελευθερίου.

 

Σε ρόλο «πυροσβέστη» οι Φύτρος και Παναγόπουλος

 

Με την λήξη της αναμέτρησης είχαμε συμπλοκή ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και στους παράγοντες των δύο ομάδων και αν δεν είχαμε την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων θα είχαμε σοβαρής έκτασης επεισόδια. Ρόλο «πυροσβέστη» σε αυτό το σημείο έπαιξαν οι πρόεδροι των δύο ιστορικών συλλόγων. Ο Μανώλης Φύτρος, από πλευράς Χαραυγιακού και ο Φώτης Παναγόπουλος, από πλευράς Ηλιούπολης και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν ώστε να μην ξεφύγει περαιτέρω η κατάσταση στα αποδυτήρια. Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως το κυλικείο του γηπέδου ήταν κλειστό(!) και ο πολυπληθής κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο Ηλιούπολης Α’, δεν είχε να πιει ούτε ένα μπουκάλι νερό! Σίγουρα στον Δήμο Ηλιούπολης, καθώς εκεί ανήκει το στάδιο, θα είναι πολύ ευχαριστημένοι!

 

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ: Κωνσταντάρας, Ντότσικας (86′ Νικόλα), Παπαδημητρίου, Παπαδάκης, Ράμμος, Καρζής, Τσαφταρίδης, Κουτρούλης (14′ Τζανέτος), Μόνγκα, Κρητικός, Κουντουριώτης (53′ Μπρούνο)

 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Καταχανάκης, Παπανικολάου (57′ Δωματιώτης), Συμεών, Πασπαλιάρης, Μάκος (72′ λ. τρ. Μιχάλης), Γιαννακόπουλος, Καφαλούκος, Ζουμπουνέλης, Πετρίτσης, Τρυφερός, Ντόκο.

 

Κωνσταντίνος Ράπτης(kraptis1449@hotmail.com)

 

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΧΟΣΤΙΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ SPORTIFICO.GR

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply