Connect with us

slideshow

Χατζηαναστασίου: “Κλειδί η έλλειψη άγχους”

Ο Βλάσης Χατζηαναστασίου μιλάει στον Δημήτρη Θεοδώρου για το εκρηκτικό ξεκίνημα της ομάδας του στον 11ο όμιλο των μπαράζ

Published

on

Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας στην Ανατολική Αττική συγκαταλέγεται σίγουρα στα πιο συναρπαστικά της ελληνικής επικράτειας. Την κατάκτηση της 1ης θέσης διεκδίκησαν μέχρι το τέλος τρεις ομάδες, σχεδόν όλα τα ματς ‘μύριζαν’ γκέλα, ενώ η μάχη κρίθηκε μόλις τρία λεπτά πριν από το φινάλε της τελευταίας αναμέτρησης! Ήταν το 87′ όταν ο Γεραγωτέλλης έστελνε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου και έδινε στη Θύελλα Ραφήνας νίκη που ισοδυναμούσε με συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου με προορισμό τη Γ’ Εθνική! Ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε η σεζόν και η μεγάλη δυσκολία στην επίτευξη του στόχου έχει λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία της ομάδας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βλάση Χατζηαναστασίου. Ο νεαρός τεχνικός των πρωταθλητών ΕΠΣΑΝΑ μίλησε στον Δημήτρη Θεοδώρου για το εκρηκτικό ξεκίνημα της ομάδας του στον 11ο όμιλο του μίνι πρωταθλήματος, επισημαίνοντας τα… μυστικά της μέχρι τώρα επιτυχίας! ”Είχαμε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρωτάθλημα, το οποίο κρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή! Νομίζω ότι μετά την ολοκλήρωση της σεζόν ήρθε η αποφόρτιση από το άγχος, κάτι που έχει λειτουργήσει θετικά στους ποδοσφαιριστές μου! Δεν έχουμε άγψος και αυτό είναι πολύ σημαντικό” επισήμανε αρχικά ο 40χρονος προπονητής, για να συμπληρώσει: ”Εξίσου καλό για εμάς είναι πως συμμετείχαμε σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ, στο οποίο αγωνίζονται πολύ καλές και ιστορικές ομάδες. Όλα τα ματς ήταν ντέρμπι, δεν μας χαρίστηκε κανένας και, έτσι, μάθαμε στα δύσκολα”!

 

”Κρίνονται στις λεπτομέρειες τα ματς”

Όσον αφορά τις δύο πρώτες νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στα μπαράζ, ο Βλάσης Χατζηαναστασίου παρουσιάστηκε σίγουρος για την ομάδα του, αλλά και μετριοπαθής: ”Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνουμε! Τα παιδιά είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, ενώ έχουν επιστρέψει και κάποια παιδιά που έλειψαν κατά τη διάρκεια της σεζόν για διάφορους λόγους. Ομως, θεωρώ ότι και τα δύο ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ακόμη και η φαινομενικά εύκολη νίκη με τον Άτταλο Νέας Πέραμου, ήρθε επειδή καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε κάποια λάθη που έκανε ο αντίπαλος. Γενικότερα πιστεύω ότι όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, θα πάρει την άνοδο”!

Με το πέρασμα των δύο πρώτων αγωνιστικών η Θύελλα Ραφήνας προπορεύεται και φαντάζει ως το φαβορί για την κατάκτηση του ενός εκ των 14 εισιτηρίων. Αυτός είναι ο στόχος των ‘πράσινων’, όπως υπογράμμισε ο ίδιος ο πρωτεργάτης της επιτυχίας: ”Η συνέχεια θέλει ακόμα περισσότερη προσοχή! Εδώ που έχουμε φτάσει, στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, που είναι η άνοδος”.

 

”Σύνολο και άμυνα μάς οδηγούν”!

Για να φτάσει μία ομάδα σε τόσο καλά αποτελέσματα, σημαίνει πως αποτελείται από εξαίρετες μονάδες. Στις τάξεις της Θύελλας υπάρχουν δύο παίκτες που έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να προσελκύσουν αρκετούς ανθρώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Χαρακτίδη και τον Γρηγόρη Μουτζακά, οι οποίοι εξακολουθούν να ξεχωρίζουν με τις πολύ καλές εμφανίσεις τους. Ο Βλάσης Χατζηαναστασίου ανέδειξε την αξία τους, όμως τόνισε πως το σύνολο και η άμυνα είναι αυτά που οδηγούν την ομάδα του: ”Πρόκειται για δύο παίκτες με μεγάλη ποιότητα, ωστόσο νομίζω ότι το συνολο είναι αυτό που μας έχει οδηγήσει εδώ. Επίσης, μας έχει κρατήσει η άμυνά μας! Είναι χαρακτηριστικό πως κάναμε ρεκόρ κατηγορίας με 13 γκολ παθητικό, ενώ σε ολόκληρο τον β’ γύρο δεχτήκαμε μόνο ένα γκολ στην έδρα μας”!

Να σημειωθεί πως ο 40χρονος προπονητής βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας από το 2009, ενώ εργαζόταν στις ακαδημίες του συλλόγου από το 2003.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply