Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Χρήστος Τιτόνης: Ο Ορφέας έχει μπει στο σωστό δρόμο…

Published

on

Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο ένα νέο παιδί μόλις 21 χρονών να ασχολείται παραγοντικά με το ποδόσφαιρο, το αντίθετο μάλιστα…Και γίνεται ακόμη πιο σπάνιο όταν εκτός από παράγοντας, είναι και ποδοσφαιριστής!

Ενα τέτοιο σπάνιο παράδειγμα είναι ο Χρήστος Τιτόνης…ο νεαρός πολυπράγμων προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ορφέα Αιγάλεω σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και σαν παράγοντας στο πλευρό του πατέρα του Θανάση Τιτόνη, ο οποίος είναι πρόεδρος στην ομάδα.

Ο Χρήστος Τιτόνης μίλησε στην ιστοσελίδα μας και αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα…Ας δούμε τι μας είπε…

Χρήστο καλημέρα. Τελικά είσαι παράγοντας ή ποδοσφαιριστής?

Καλημέρα σας. Νομίζω τη φετινή σεζόν έχω ρίξει περισσότερη βαρύτητα στον όρο παράγοντας. Μου αρέσει να δίνω νέες ιδέες για το σύλλογο και να ασχολούμαι διοικητικά. Βρίσκομαι συνεχώς δίπλα στους ποδοσφαιριστές και στην ακαδημία και προσπαθώ να δίνω λύσεις και νέες ιδέες.

Τι έκανε ένα νέο παιδί να ασχοληθεί παραγοντικά με το ποδόσφαιρο?

Αγαπάω πολύ το σύλλογο, τον αθλητισμό και τη πόλη μου. Έζησα τις καλές και τις κακές χρονιές του συλλόγου. Είμαι από τριών χρόνων στην ομάδα, μεγάλωσα μαζί της. Πριν 3 χρόνια πηγαίνοντας ακόμα σχολείο ο σύλλογος περνούσε δύσκολα.  Τότε στάθηκα δίπλα στον πατέρα μου και προχωρήσαμε παρακάτω, ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε, και ξανακάναμε τον Ορφέα μια ομάδα για την οποία μιλούν όλοι με τα καλύτερα λόγια. Αυτό έχει σημασία για μας!

Τι να περιμένουμε από τον Ορφέα από εδώ και πέρα και τι στόχους έχει?

Ο Ορφέας είναι ένα ιστορικό σωματείο και ο καθένας που είναι στο σύλλογο το έχει καταλάβει. Δεν του αξίζει να είναι σε αυτές τις κατηγορίες. Οι στόχοι μας έχουν μπει εδώ και 3 χρόνια αλλά εν μέσω πανδημίας δυσκολευτήκαμε αρκετά. Έχουμε μια διοίκηση που θέλει να βοηθήσει τα παιδιά γενικότερα με πολλούς τρόπους, να συνεισφέρει και να προσφέρει στην κοινωνία μας. Η ακαδημία μας μεγαλώνει και εξελίσσεται καθημερινά. Το ανδρικό μας τμήμα προβιβάστηκε από το Γ τοπικό πετυχαίνοντας αυτό που προσπαθούμε τόσα χρόνια. Προετοιμάζουμε γραφεία και αποδυτήρια. Πιστεύω ο σύλλογος έχει μπει στο σωστό δρόμο, εύχομαι να έχουμε διάρκεια !

Θεωρείς πως η αλλαγή προπονητή θα κάνει καλό στην ομάδα?

Σίγουρα πιστεύω πως διαλέξαμε έναν εξαιρετικό άνθρωπο και προπονητή για τη συνέχεια. Με τον κύριο Ηλιόπουλο έχουμε κοινή φιλοσοφία, για αυτό άλλωστε και από την πρώτη μας συνάντηση συμφώνησε με τον πρόεδρο μας. Από κει και πέρα είναι καλό για τους ποδοσφαιριστές να γίνει μια νέα αρχή και να αναθεωρήσουμε για τους στόχους μας και τις προθέσεις μας. Είμαστε αναγκασμένοι να διορθώσουμε τα καλοκαιρινά μας λάθη και μαζί με τον κόουτς θα προχωρήσουμε. Δε σας κρύβω πως στην ομάδα υπάρχουν βλέψεις για την πρώτη κατηγορία. Για την κατηγορία που θα έπρεπε να βρίσκεται !

Πόσο θεωρείς ότι η πανδημία επηρέασε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο?

Σε μεγάλο ποσοστό. Η πανδημία άφησε πίσω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τόσο στις ιδέες των διοικήσεων αλλά και στην εξέλιξη πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών. Με χαροποιεί βέβαια το γεγονός ότι από την μέρα που επιστρέψαμε στα γήπεδα υπάρχει μια ιδιαίτερη όρεξη για τον αθλητισμό.

Πως είναι να συνεργάζεσαι παραγοντικά με τον πατέρα σου?

Σε μερικά πράγματα τα βρίσκουμε σε αλλά όχι. Είναι ωραίο να σκέφτεσαι διαφορετικά. Οι συμβουλές του είναι η Βίβλος μου. Είναι όμορφο να έχεις τέτοιους ανθρώπους και παράγοντες σε έναν σύλλογο. Είμαι τυχερός που τον έχω πατέρα. Βέβαια θέλω να δώσω νέες ιδέες για το σύλλογο, με αφήνει να παίρνω αποφάσεις πάντα με την συμβουλή του όμως. Τα πάμε περίφημα μαζί αλλά και με το υπόλοιπο Δ.Σ., οι οποίοι με έχουν αποδεχτεί.

Πες μας κάποια πράγματα για τους ανθρώπους που ασχολούνται στην ομάδα διοικητικά…

Πιστεύω πως είμαστε η μοναδική ομάδα με τέτοιο δέσιμο στη διοίκηση. Είμαστε πραγματικά μια οικογένεια. Δεν είναι πολλοί αλλά μόνο 5 που καθημερινά μάχονται με τα όσα προβλήματα μας έχουν δημιουργηθεί να μεγαλώσουν το σύλλογο. Εκτός από τον πατέρα, υπάρχει και ο Νίκος Καραγιάννης, ένας άνθρωπος ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στο σύλλογο κουβαλώντας και αυτός την δικιά του ιστορία με θείο πρώην  πρόεδρο και πατέρα παίχτη όταν η ομάδα μας βρισκόταν στην Β Εθνική. Καταλαβαίνετε λοιπόν την αγάπη που έχει προς το σύλλογο αφού μεγάλωσε και εκείνος με τη φανέλα, ακούγοντας ιστορίες από τους μεγάλους.

Ύστερα ο αδελφός μου Γιώργος και ο συνέταιρος του Παπανικόλας Νίκος με τη μεταφορική εταιρεία P&T. Δυο άνθρωποι οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που τους έγινε η πρόταση να εισέλθουν στην ομάδα μας έδειξαν το ζήλο, το πάθος και την πίστη για κάτι σπουδαίο.

Τέλος ο Μάμαλης Σπύρος, ένας άνθρωπος έμπειρος ο οποίος που έχει στηρίξει τον σύλλογο και τον πατέρα μου στα δύσκολα, και εννοείται πως δε πρέπει να λείπει και στα όμορφα. Είμαστε μια οικογένεια έτσι πορευόμαστε και έτσι προχωράμε με τα λάθη και τις δυσκολίες αγαπώντας όλοι αυτό που κάνουμε, σεβόμενοι πάντα την ιστορία του συλλόγου.

Ευχαριστούμε πολύ. Θέλεις να προσθέσεις κάτι?

Θέλω και εγώ να σας ευχαριστήσω που προβάλλετε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό…