Connect with us

6ος Όμιλος

“Χρυσό” βαθμο ο Ιωνικός στη Ρόδο

Published

on

Ο Ιωνικός διατηρεί το μοναδικό στατιστικό στοιχείο να έχει παίξει τρια ματς στη Ρόδο και να έχει φύγει αλώβητος.

Στο ματς με το Διαγόρα, η ομάδα της Νίκαιας έχοντας εξαιρετικό αμυντικό προσανατολισμό απέσπασε την ισοπαλία που θα φανεί χρήσιμη για τη συνέχεια.

Μόλις στο 3′ ο Διαγόρας διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε κράτημα του Γεωργίου από τον Πολυχρονάκη όμως ο διαιτητής υπέδειξε τη συνέχεια του αγώνα. Στο 9 η κεφαλιά του Σουάνη δεν βρήκε στόχο μετά τη σέντρα του Μήτκα ενώ στο 15′ ο Πογκοσιάν δεν κατάφερε για τον Ιωνικό να εκμεταλλευτεί το λάθος που έγινε στην άμυνα του Διαγόρα και οι αμυντικοί απομάκρυναν.

Στο 16′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα Ο Σουάνης βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 18′ ο Γιόνδης με ψαλίδι έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 30′ ο ‘Γηραίος’ έχασε σπουδαία ευκαιρία. Συγκεκριμενα μετά από άστοχη έξοδο του Κουρεπίνη, η μπάλα έφτασε στο Σουάνη που σούταρε όμως ο Πολυχρονάκης σαν από μηχανής θεός ανέκοψε πάνω στη γραμμή.

Στο 53′ το σουτ του Πέεφ πέρασε άουτ, ενώ στο 68′ ο Διαγόρας κέρδισε πέναλτι με το Σουάνη, και την αποβολή του Πλάκα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Κουρεπίνης μάντεψε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση του Σουάνη.

Στο 93′ ο Διαγόρας έχασε μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Βελλίνη καταλήγει στον εξαιρετικό Κουρεπίνη.

Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Νίκος Παντέλης): Στεφανάκος, Μήτκας, Ευαγγελιδάκης (79′ Αγγελούδης), Προβατίδης, Μεντής, Βελέτης, Πέεφ (85′ Κιοσσεογλου), Σερτζίνιο (60′ Βελλινης). Γεωργίου, Σουάνης, Γιόνδης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Νίκος Μαρωνίτης): Κουρεπίνης, Πλάκας, Δημακάκος, Παντελίδης, Κορνέζος, Αλεξίου, Πογκοσιάν, Πολυχρονάκης, Χατζησάββας (77′ Γιαταγανάκης), Χαλκιάς, Γεωργόπουλος (87′ Νικολέτος).