Connect with us

Uncategorized

Χτίζει σχέσεις με Καλλονή

Η πρωταθλήτρια Χίου θα έχει στενή συνεργασία με την… σουπερλιγκάτη ομάδα της Λέσβου

Published

on

Εύκολη δεν μπορεί να είναι ποτέ η κατάσταση για μια ομάδα που καλείται να αφήσει τα στενά όρια ενός τοπικού πρωταθλήματος και να συμμετάσχει σε μία εθνική κατηγορία, όπως είναι η Γ’ Εθνική, πολύ περισσότερο όταν λειτουργεί στις δυσχερείς συνθήκες που βιώνουμε σαν κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ένα πραγματικά βαρύ φορτίο θα πρέπει να κουβαλήσουν στις… πλάτες τους οι άνθρωποι του Κανάρη Νενήτων για να οδηγήσουν το ‘καμάρι’ τους στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία της χώρας, ωστόσο σε αυτό τον ‘Γολγοθά’ θα έχουν αρκετές βοήθειες εντός, αλλά και εκτός νησιού!

Η σημαντικότερη αυτής, της δεύτερης κατηγορίας, έχει να κάνει με τη συνεργασία που φαίνεται πως ξεκινά σε ευρύτερο επίπεδο με την Καλλονή και η οποία θα αποφέρει αρκετά οφέλη στους πρωταθλητές Χίου. Οι σχέσεις που χτίζονται ανάμεσα στις δύο πλευρές θα εγκαινιαστούν την Παρασκευή, με το ταξίδι που θα κάνουν στη γειτονική Λέσβο άνθρωποι του συλλόγου, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους της ΠΑΕ ΑΕΛΚ για την παραχώρηση ποδοσφαιριστών με τη μορφή δανεισμού. Θα είναι ό,τι καλύτερο για τους ‘κιτρινόμαυρους’ αν θα έχουν στο δυναμικό τους νεαρούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές μίας ομάδας που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στη σούπερ λίγκα, ενώ και για την Καλλονή θα είναι χρήσιμο αυτά τα νεαρά παιδιά να πάρουν ευκαιρίες σε ένα πανελλαδικής εμβέλειας πρωτάθλημα και σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό της Γ’ Εθνικής. Επικεφαλής της αποστολής του Κανάρη θα είναι ο προπονητής Χριστόφορος Τσατσαρώνης, ο οποιος θα συνοδεύεται από ανθρώπους του ΔΣ του σωματείου.

Το… κερασάκι της συνεργασίας -τουλάχιστον στην περίοδο του καλοκαιριού- ανάμεσα σε Κανάρη και Καλλονή θα μπει τον Αύγουστο, καθώς ήδη οι άνθρωποι των δύο ομάδων έχουν συμφωνήσει να παίξουν φιλικό αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους. Το ματς θα φιλοξενηθεί στο δημοτικό στάδιο Χίου, την έδρα που θα χρησιμοποιήσουν οι νεοφώτιστοι στο πρωτάθλημα, ενώ η ημερομηνία θα γίνει γνωστή πιθανότατα αύριο.

 

Καρέ ανανεώσεων για αρχή!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα ζητήματα, μετά την παραμονή του Χριστόφορου Τσατσαρώνη στον πάγκο, σειρά πήραν οι πρώτες ανανεώσεις και στο ρόστερ. Στον σύλλογο των Νενήτων θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τη νέα χρονιά ο τερματοφύλακας Ηλίας Κωττατής, ο αριστερός μπακ Νίκος Γρίγος, ο ακραίος χαφ Στέφανος Βαϊντερλής και ο αμυντικός χαφ Νίκος Κωστάλας. Ανοικτές παραμένουν οι επαφές μεταξύ του προέδρου Τάκη Ταναϊνη και των Γιοβανάκη, Μελέκου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τουλάχιστον ένας από τους δύο προαναφερθέντες θα παραμείνει στον Κανάρη.

Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων βρίκονται οι ιθύνοντες του Κανάρη με τους Σκούφαλο και Νίακα, ενώ δεν οδήγησαν σε ‘γάμο’ οι επαφές με τον Ζαμπετάκη. Τέλος, ψηλά στη λίστα των μεταγραφών βρίσκεται και ο Σεζένιας.