Connect with us

4ος Όμιλος

Ψυρόπουλος: Ντρέπομαι για το ποδόσφαιρο

Published

on

Η ένταση που είχε το ντέρμπι ανάμεσα σε Εθνικό και Φωστήρα ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Κώστας Ψυρόπουλος από το παιχνίδι στο ημίχρονο και να παρακολουθήσει το β’ μέρος από την κερκίδα. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο γεγονός τονίζοντας ότι δέχτηκε πρόκληση από τον κ. Γεωργούλη τη στιγμή που μιλούσα στο διαιτητή. Ο Καλαματιανός προπονητής παράλληλα αναφέρθηκε και στην εικόνα του αγώνα δείχνοντας την πικρία του για την διαιτησία που συνάντησε η ομάδα. Αναλυτικά, η τοποθέτηση του: Παίξαμε με μια ιστορική ομάδα και θέλω να τονίσω ότι δεν έχω κανένα παράπονο από τον κ. Αλέξιο Αγγελόπουλο. Το κλίμα είχε δημιουργηθεί πριν την έναρξη του αγώνα και όλα αυτά που συνέβησαν ήταν προσχεδιασμένα μέρες πριν τον αγώνα. Από την στιγμή που φτάσαμε στο γήπεδο όλα τα ήταν περιέργα. Η πρώτη πρόκληση ήρθε από το φροντιστή της αντίπαλης ομάδας και στο τέλος μάλιστα μας ζητούσε συγνώμη. Προκληθήκαμε επίσης και από τον γυμναστή τερματοφυλάκων. Είχαν εκπαιδευτεί όχι στο πως θα παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά, στο πως θα μας αντιμετωπίσουν εκτός των τεσσάρων γραμμών. Βιώσαμε στο παιχνίδι την πραγματική αλητεία και πραγματικά ντρέπομαι για το ποδόσφαιρο. Είναι δυνατόν ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιά, Μάναλης, να μου βρίζει την μητέρα κατά την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο; Ειναι παιδεία αυτό; Μακάρι να ήξερα από ποιους καθοδηγούνται αυτά τα παιδιά. Αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν’.

Ερωτηθείς για την αποβολή του και πως συνέβη, ο Κώστας Ψυρόπουλος είπε:

Εγω απλά μίλησα στο διαιτητή για μια περίπτωση πολύ ήρεμα και μέχρι τότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Στη συνέχεια ο αντίπαλος προπονητής γύρισε πίσω και μου μίλησε σε έντονο ύφος και με άσχημο τρόπο. Προφανώς ήταν όλο αυτό προσχεδιασμένο και αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν υπάρχει επίπεδο.  Είναι συμπεριφορά απέναντι σε συνάδελφο αυτό; Ο συγκεκριμένος το απέδειξε με το χειρότερο τρόπο. Χωρίς να ασχοληθώ μαζί του, προκλήθηκα και προφανώς θα ήθελε να τον χτυπήσω για να τιμωρηθεί η ομάδα μας. Μέρες πριν το ματς είχε μεταφέρει μέσω κοινών γνωστών που έχουμε ότι θα μας περίμενε όλα αυτό. Το μόνο που ήθελε ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα και το τραγικό ήταν ότι δεν είχαμε την προστασία που έπρεπε. Ο παρατηρητής ήταν αόρατος με αποτέλεσμα να φτάσει απέναντι μου  ο αντίπαλος προπονητής και ο διαιτητής τελικά να δει ότι μόνο εγώ έκανα κάτι. Είδαμε επίσης αρκετούς ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν αυτή την τακτική. Δεν είναι σωστό προπονητής που έχει συνεργαστεί με παίκτες να τους βρίζει και να τους προκαλεί. Προκαλούσε με οποιοδήποτε τρόπο τους πάντες. Φάνηκε ότι δεν υπάρχει επίπεδο απέναντι στον συνάδελφο. Εγω 15 χρονια που κάνω πρωταθλητισμό αυτή τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν την έχω ξαναδει. Ποτέ δεν έχω έρθει σε επαφή λεκτική με κάποιον, δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν και με κανένα προπονητή δεν έχω τσακωθεί. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το μένος που έδειξε προς στην ομάδα. Ο τρόπος με δόλο και με παλιές τεχνικές και τακτικές με σκηνοθετημένη λειτουργία για το πως θα βγάλουμε τον αντίπαλο εκτός εαυτού δεν υπάρχει. Είναι κάτι που δεν πρέπει να το συναντάς στο ποδόσφαιρο’.

Όσον αφορά για τα παράπονα που υπάρχουν για τη διαιτησία  ο έμπειρος κόουτς είπε: Δεν μας επιτράπηκε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Στην επανάληψη αρκετές φορές δόθηκαν σφυρίγματα υπέρ του αντιπάλου. Κράμπα είχε παικτης του Εθνικού και ο διαιτητής διέκοπτε το ματς. Μόνο εάν χτυπήσει ποδοσφαιριστής στο κεφάλι διακόπτεις το παιχνίδι. Αυτό αναφέρει ο κανονισμός. Κανονικές εναέριες διεκδικήσεις δίνονταν φάουλ υπέρ του Εθνικού. Ο συγκεκριμένος διαιτητής έπραξε ανάλογα και στο ματς με την Τρίγλια Ραφήνας χαλώντας το ρυθμό της ομάδας. Δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο σε καμία περίπτωση και ο ιδιος ο διαιτητής προκαλούσε όλη αυτή την κατάσταση μέσα στο γήπεδο. Ήταν ανεπαρκής για να κρατήσει το ματς.

Έδειξε μεγάλη ανοχή και στα τελευταία λεπτά με φάουλ μας έβαζε στην περιοχή μας. Ο αντίπαλος είχε μείνει πίσω και είχαμε περισσότερες δυνάμεις για να πετύχουμε το δεύτερο γκολ. Όσον αφορά τον αγώνα, στο α’ μέρος το ματς ήταν ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που είχαν διαφορετικό σκοπό. Χάσαμε δυο ευκαιρίες με τους Καιμακαμούδη και Όγκμποε και χωρίς να δεχτούμε οργανωμένη επίθεση μείναμε πίσω στο σκορ.

Απο εκει και πέρα και με τις αλλαγές στον αγώνα, στο β’ ημίχρονο είχαμε καθολική υπεροχή και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και αλλο τερμα. Ειχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το ματς αφού είχαμε φάσεις με τους Ταχματζίδη και Καιμακαμούδη. Από εκεί και πέρα δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες. Τους αξίζουν μόνο συγχαρητήρια και για εμένα  στα μάτια μου,  μέσα από τις αντίξοες συνθήκες, είναι πρωταθλητές. Εμείς το ένα πρωτάθλημα το έχουμε πάρει έχοντας πετύχει το στόχο μας και θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τον άλλο τίτλο ώστε να ανεβάσουμε την ομάδα. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο για την τεράστια συμβολή του. Μας στηρίζει εξ αρχής, και το απέδειξε και την περασμένη Κυριακή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που με πολύ αγάπη και πίστη μας βοηθάει κάθε Κυριακή και τον θέλουμε κοντά μας ώστε να πετύχουμε το στόχο’.