Connect with us

5ος Όμιλος

Ψυχή και φανέλα κράτησαν ζωντανό τον Ιωνικό 1-0 την Δόξα στο 90′

Published

on

Με γκόλ-λύτρωση στο 90′ του Δημήτρη Πολυχρόνη ο Ιωνικός επικράτησε 1-0 της Δόξας Βύρωνα και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς βαθμό.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι οι κυανόλευκοι προβλημάτισαν με την αγωνιστική τους εικόνα, ωστόσο όταν το ματς πλησίαζε στο τέλος και το φάσμα του 0-0 βάραινε, η ψυχή και η φανέλα πήραν το λόγο και ο Ιωνικός παρά το αριθμητικό μειονέκτημα βρήκε τον τρόπο να πετύχει μια νίκη που τον κράτα ζωντανό στο στόχο του.

Στο ντεμπούτο του Κώστα Παρθενίου στον πάγκο, ο Ιωνικός είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ αλλά και μεγάλα διαστήματα στα οποία προβλήματισε, έδειξε άνευρος και αγχωμένος με αποτέλεσμα να δώσει χώρους και ευκαιρίες στη Δόξα Βύρωνα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα γεμάτο πρώτο 15λεπτο στο οποίο πολιόρκησαν την άμυνα της Δόξας Βύρωνα, με χαρακτηριστικές ευκαιρίες στο 12′ όταν από κάθετη του Βουτσιώτη από αριστερά, διαδοχικά σουτ των Μαρουκάκη και Μπερνιδάκη δεν βρήκαν στόχο.

Στη συνέχεια ο Ιωνικός ανέκοψε ξαφνικά ρυθμό δίνοντας χώρο και πρωτοβουλίες στους Βυρωνιώτες οι οποίοι στο 19´είδαν μακρινό σουτ του Λουσαράκη να σημαδεύει τη συμβολή των δοκαριών του Αδαμόπουλου.
Στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του Ιωνικού στο πρώτο μέρος, στο 41′ ο Μπερνιδάκης σούταρε από αριστερά εντός περιοχής για να πέσει στη γωνία και να αποκρούσει ο Σουλογάνης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός εμφανίστηκε νευρικός και με σποραδικές επιθέσεις κυνηγούσε το γκολ. Στο 51´ο Μαρουκάκης μονος του σούταρε προ του Σουλογάνη ψηλά άουτ.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενουμένων καθώς το άγχος άρχισε να βαραίνει τα πόδια των παικτών του Ιωνικού. Στο 79′ οι Νικαιώτες έμειναν με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Κορακάκης με δεύτερη κίτρινη.
Στη συνέχεια οι παίκτες του Κώστα Παρθενίου πίεσαν και στο 84′ και 89′ είχαν σουτ με τον Τσαρκάνι και τον Καμβύση αντίστοιχα τα οποία απέκρουσε ο Σουλογάνης. Στο 90′ ο Πολυχρόνης σούταρε δυνατά από την περιοχή και η μπάλα βρήκε δίχτυα λυτρώνοντας τον Ιωνικό που κατέκτησε με πολύ άγχος αλλά και δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Κώστας Παρθενίου:
“Προερχόμαστε από δύο συνεχόμενες ήττες και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη για λόγους ψυχολογίας και για να φέρουμε κοντά μας τον κόσμο.Πιστεύω οτι η νίκη ήρθε δίκαια.Κυνηγήσαμε το γκολ από το πρώτο λεπτό, και επειδή η τύχη είναι με το μέρος των δυνατών και αυτών που ρισκάρουν, στο τέλος μας επιβράβευσε.Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί παρά το οτι παίζαμε με 10 παίκτες από το 79′ κατάφεραν το μειονέκτημα να το μετατρέψουν σε πλεονέκτημα. Η ομάδα έχει υγιείς βάσεις από το καλοκαίρι και πάνω σε αυτές θα συνεχίσουμε για να διεκδικήσουμε την άνοδο στη Φουτμπολ Λιγκ. ´Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας για τη συμπαράστασή του, τους θέλουμε σε κάθε παιχνίδι δίπλα μας”

Νίκος Ψύχας (πρόεδρος Δόξας Βύρωνα):
“Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη μεγάλη εμφάνιση. Έπαιξε με ψυχή και τίμησε τη φανέλα της Δόξας. Ηταν καθαρά συγκυριακό το οτι δεν φύγαμε με θετικό αποτέλεσμα.Ευχαριστούμε τους παίκτες τον προπονητή κύριο Συαυρακόπουλο και το συνεργάτη του κύριο Καρατζά για τη μεταμόρφωση της ομάδας. Συνεχίζουμε όλοι μαζί να δουλεύουμε για να πετύχουμε το στόχο που είναι η σωτηρία της ομάδας μας.”
.

Ιωνικός: (Κώστας Παρθενίου)
Αδαμόπουλος,Καμβύσης,Μπεκατώρος,Κωνσταντόπουλος,Δημητρίου(62’Πολυχρόνης),Κορακάκης(79′ αποβολή 2η κίτρινη) Βουτσιώτης(62’Βασιλείου),Σιμιτσής,Μαρουκάκης,Κατσαβριάς, 79′ Τσαρκάνι)Μπερνιδάκης.

Δόξα Βύρωνα:( Βαγγέλης Σταυρακόπουλος)
Σουλογάννης,Αναστασίου(62′Σαλαπάτας), Κατσούδας,Μπιρμπίλι,Ζίζηλας(75’Φουντουκίδης),Μακρής,Γκουντελίτσας,Λέσι,Καζνέτσης,Παπατζήμας,(69’Μενίκου)Λουσαράκης.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply