Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

“Ονειρικός” ΑΟ Καραβάς- Κυπελλούχος Πειραιά- 1-0 τον Εθνικό

Published

on

Του Φώτη Περιφάνη

 

Κανένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται ιδρώτας, θέληση και σκληρή δουλειά. Κάτι τέτοιο ισχύει για τον ΑΟ Καραβά σήμερα(14/3). Μια ομάδα που μέχρι πριν 4 χρόνια βρισκόταν πολύ κοντά στη διάλυση, με εργατικότητα, πίστη και φυσικά ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο έφτασε στο αποκορύφωμα κατακτώντας στην παρθενική της εμφάνιση σε τελικό το Κυπέλλο Πειραιά καταβάλλοντας με 1-0 τον Εθνικό Πειραιά.

Μπροστά σε περίπου τρεις χιλιάδες κόσμο που βρέθηκε στο «Γ.Καραϊσκάκης», οι παίκτες του Παύλου Κόκκοτου παίζοντας έξυπνα και ψυχωμένα περιόρισαν τους Πειραιώτες, που δεν κατάφεραν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους.

 

 

Το γκολ

 

Το τέρμα που έκρινε τη συνάντηση ήρθε στο 67’. Ο Ζαρκάδας γέμισε στην περιοχή, ο Μπεσού πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Βουτσινά,  στέλνοντας στα ουράνια τους ένθερμους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

 

Έλειπε το  πάθος από τον  Εθνικό

 

Κατά διαστήματα ο Εθνικός έβγαλε στο γήπεδό την ποιότητά του, με τον τεχνικό . Στο πρώτο μέρος έχασε ευκαιρίες κυρίως από εκτελέσεις φάουλ, με σπουδαιότερη στο 36’ όταν από λάθος του Μπιλίμπασι, ο Λεωνιδόπουλος έβγαλε στην περιοχή μόνο του τον Κομνηνό, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον εκπλητικό χθες Μώτο, που φώναξε «παρών» όποτε του ζητήθηκε.

Στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα, αλλά το γκολ του Καραβά άλλαξε τα δεδομένα.  Ο τεχνικός Νίκος Νεντίδης πέταξε όλα του τα βαριά «χαρτιά» μέσα ρίχνοντας στη μάχη τους  Κατσικοκέρη, Παυλάκη Τεγούση και Σωπασή, αλλά ο ΑΟ Καραβάς πολύ καλά στημένος δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να φτάσουν στην ισοφάριση.

Χωρίς να αλλάξει κάτι, το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον ΑΟ Καραβά να πανηγυρίζει έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου, με τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία να κάνουν σαν μικρά παιδιά.

Από τον ΑΟ Καραβά αδιαμφισβήτητα ο Μπεσού έκλεψε την παράσταση. Εκτός από το γκολ που πέτυχε βοήθησε την ομάδα του και ανασταλτικά, καθώς βρισκόταν παντού μέσα στο γήπεδο, μια πραγματικά συγκινητική εμφάνιση  από τον δεινό σκόρερ. Σταθερότατος ο γκολκίπερ Μώτος, που ενέπνεε σιγουριά σε όλες τις φάσεις και αποδείχτηκε σωτήριος σε αρκετές περιπτώσεις. Ακόμη διακρίθηκαν ο οργανωτικός Μπιλίμπασι, καθώς και οι Λίμα και Φούντας.

Όσον αφορά τον Εθνικό, ο Μίσελ ήταν ο κινητήριος μοχλός της μεσαίας γραμμής μέχρι στη στιγμή που αντικαταστάθηκε, ενώ αρκετά κινητικός ήταν ο Λεωνιδόπουλος και απειλητικός ο Κομνηνός. Στην επανάληψη οι αλλαγές δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Άψογη η διαιτησία του Η. Σπάθα

 

Αψεγάδιαστη και ακριβοδίκαιη η διαιτησία του Ηλία Σπάθα, που με μαεστρικό τρόπο διηύθυνε την αναμέτρηση. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και δεν άφησε σε καμία περίπτωση το παιχνίδι να ξεφύγει, πραγματικά απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί είναι από τους κορυφαίους διαιτητές της χώρας μας, και πόσο αδικαιολόγητα λείπει από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Με σωστές υποδείξεις και οι βοηθοί Κορώνας και Μητάκος.

 

ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ: Μώτος, Ζαρκάδας(80’ Ρηγούτσος), Λίμα, Καλιακούδας, Αναγνωστόπουλος, Μπιλίμπασι, Κουμεντάκος(91’ λ.τρ. Μουλίδης), Χατζηπαναγιώτης(75’ Λούκα), Μπεσού, Φούντας, Χονδρουδάκης(95’ Μελάς).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Βουτσινάς, Μπένα, Γερόλυμος, Βενέτης, Πεχλιβανίδης, Μισέλ(66′ Τεγούσης), Κομνηνός(56’ Κατσικοκέρης), Κατίδης, Λεωνιδόπουλος(66’ Σωπασής), Μακρυγιάννης, Μάναλης(75’ Παυλάκης).

 

ΦΩΤΟ: Sportactive.gr