Connect with us

6ος Όμιλος

Αρτάκη – Ηρακλής Ψαχνών 1-1

Published

on

Χωρίς νικητή κύλησε ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου Εύβοιας ανάμεσα στον ΑΟΝΑ και τον Ηρακλή Ψαχνών στο γήπεδο Αρτάκης, με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1, σκορ που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τον αγώνα ρεβάνς στα Ψαχνά, όπου εκεί θα σφραγιστεί το πρώτο εισιτήριο πρόκρισης στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Σήμερα οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι έβγαλαν στο βαρύ -λόγω βροχής- τερέν πάθος και τσαμπουκά, με την Αρτάκη να προηγείται και τον Ηρακλή να ισοφαρίζει, ενώ οι πράσινοι είχαν και δοκάρι. Πάντως, σε γενικές γραμμές ο Ηρακλής ήταν καλύτερος και πέτυχε το σκοπό του, που δεν ήταν άλλος, από το εκτός έδρας γκολ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ηρακλή να έχει την κατοχή της μπάλας στο πρώτο δεκάλεπτο και την Αρτάκη να μην μπορεί να ανέβει ψηλότερα από τη μεσαία γραμμή.

Μετά το δεκάλεπτο ο Ντελέκος ανέλαβε πρωτοβουλίες και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγάλουν κάποιες καλές συνδυαστικές ενέργειες.

Σε μία απ’ αυτές στο 23’ ο Σπανός πέρασε υποδειγματική κάθετη πάσα στον Λούκα, ο οποίος από αριστερά δοκίμασε ένα σουτ, αλλά ο Μπιμπάι ήταν σε ετοιμότητα και έσωσε την εστία του.

Ηταν και η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, με τον Ηρακλή να απαντάει περίπου ένα δεκάλεπτο αργότερα…

Συγκεκριμένα στο 34’ ο Γκάβαλης που ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, πάτησε με τακουνάκι στον Μήτρου, ο οποίος σούταρε δυνατά και συρτά, αλλά η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 41’ ο Ηρακλής έγινε απειλητικός για δεύτερη φορά όταν ο Σταματάκος έκανε ένα μπάσιμο από δεξιά, έβγαλε την πάσα, αλλά ο Μπελίτσος πήρε την μπουκιά από το στόμα του Γκάβαλη που καιροφυλακτούσε.

Στην αμέσως επόμενη φάση στο 42’, σε μια ενέργεια του Ζουλιώτη από πλάγια, ο δεξιός μπακ του Ηρακλή βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Καραλή, αλλά ο διαιτητής Γκάτσος έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Πάντως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Γενικά ήταν ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ανάμεσα στην Αρτάκη που εκπροσωπεί την Εύβοια στη Γ’ Εθνική και στον Ηρακλή που πατάει με το ενάμιση πόδι στην …τέταρτη –πλέον- τη τάξει εθνική κατηγορία και λόγω …κορυφής (…και με διαφορά) στην Α’ ΕΠΣΕ, αλλά και λόγω του έμψυχου δυναμικού που διαθέτει το ψαχνιώτικο συγκρότημα.

Στο β’ ημίχρονο ο Ηρακλής μπήκε λίγο πιο δυνατά και στο 54’ άγγιξε το προβάδισμα, όταν ο γκολκίπερ Μπιμπάι πολύ έξυπνα τροφοδότησε με δυνατό απευθείας βολέ τον Μήτρου, αυτός έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Σταματάκος ολιγώρησε και δεν κατάφερε να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο,τι δεν έκανε ο Ηρακλής, το έκανε η Αρτάκη ένα λεπτό αργότερα, σαν η μπάλα να τιμώρησε τον Ηρακλή.

Στο 55’ ο Ντελέκος σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή, ο Μπιμπάι απέκρουσε, αλλά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, στη φάση φάνηκε να μπαίνει ο Λούκας, αλλά και πάλι η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Κώστας Σπανός με προβολή έκανε το 1-0.

Ο Ηρακλής …πάγωσε για λίγα λεπτά, αλλά όταν συνήλθε κυνήγησε το γκολ και το βρήκε στο 66’.

Σε ένα από τα ανεβάσματα του Τσατσαρώνη από αριστερά ο μπακ του «ΗΡΑ» επιχείρησε μία σέντρα στα αντίπαλα καρέ και ο Γκάβαλης με ωραία προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Μετά την ισοφάριση ο Ηρακλής (και με την είσοδο του Γκαράνη) πήρε και πάλι το κέντρο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όντας ένα κλικ πάνω σε απόδοση από την Αρτάκη, η οποία δεν μπορούσε να μεταφέρει την μπάλα προς τα καρέ του Μπιμπάι.

Ο Ηρακλής θα μπορούσε να εξαργυρώσει την υπεροχή στο 83’, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ.

Ο Μήτρου από αριστερά ξέφυγε από τον Μπελίτσο που δεν τον πρόλαβε στο σπριντ, έκοψε την μπάλα, αλλά το πλασέ του Γκάβαλη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ναβροζίδη.

Ετσι, το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη ρεβάνς των Ψαχνών.

Πριν το ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του φροντιστή του Ηρακλή Θανάση Δέδε, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Διαιτησία: Γκάτσος, Κωνστάντιος-Ιωάννου.

ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ (Μιχάλης Μαύρος): Ναβροζίδης, Χατζηστάμου, Καραλής, Μπελίτσος, Μιχελής, Μαυρόπουλος (67′ λ.τρ. Τζ. Κνέζεβιτς), Πατερίτσας (70′ Μπαλαμπάνης), Ντελέκος, Σπανός, Λούκας, Τσίγκας (62′ Λειβαδίτης).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Σάκης Μεθενίτης): Μπιμπάι, Ζουλιώτης, Τσατσαρώνης, Μπαλόζι, Ρεπετσάς, Τσολάκος, Σταματάκος, Θεοφ. Σπανός, Γκάβαλης (88′ Μαναρίτσας), Π.Δ. Σκριβάνος (65′ Γκαράνης), Μήτρου (92′ Μπατζέλης).

πηγή:egnomi.gr