Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Τις πιο περίεργες γιορτές διανύουμε φέτος . Χωρίς κάλαντα, χωρίς εκκλησίες, , χωρίς δώρα χωρίς συναθροίσεις , χωρίς ρεβεγιόν, χωρίς φίλους και συγγενείς.  Να ευχηθούμε όλη αυτή η κατάσταση που μαστίζει την ανθρωπότητα  να ξεπεραστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται .

Πρωτόγνωρη κατάσταση  επίσης στον Αθλητισμό και για την περίπτωση μας στο Πειραϊκό Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το μέλλον του οποίου εξακολουθεί να παραμένει αβέβαιο για φέτος τουλάχιστον . Οι καταστάσεις λόγω της πανδημίας αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα κι από μέρα σε μέρα . Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει . Οι ημερομηνίες επανέναρξης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων  συνεχώς μετακινούνται . Πάμε για αρχές Γενάρη . Θα είναι έτσι όμως ;  Κάποιοι ειδικοί μιλάνε για τρίτο κύμα πανδημίας  μετά τις γιορτές. Υπάρχει φόβος ακόμα και για να μην ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα φέτος!!! Γενικά υπάρχει πλήρης σύγχυση . Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά . Ουσιαστικά θα περιμένουμε τις εξελίξεις . Και να ευχηθούμε να έλθουν όλα ευνοϊκά….

 Μόλις ανακοινώθηκε ότι  η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού  υλοποιεί την υπόσχεση της και θα δώσει την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση  στα σωματεία –που έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους , για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση τους , αρκετοί από τους υπόλοιπους συλλόγους άρχισαν σιγά— σιγά  να  κάνουν  τις απαιτούμενες κινήσεις  τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά . Τέτοιες δύσκολες εποχές  οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία είναι σίγουρα μια «ανάσα » για τα σωματεία…. 

Δυο 15χρονα ταλαντούχα  παιδιά από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού υπέγραψαν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο. Πρόκειται για τους Στέλιο Σταράκη και Βασίλη Μοίρα που αποτελούσαν βασικά στελέχη της Μικτής της ΕΠΣ Πειραιά και συνετέλεσαν στη μεγάλη επιτυχία πριν από δυο χρόνια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στο Βόλο.

Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Όλοι εμείς στην επιτροπή των μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ νοιώθουμε την ανάγκη να δηλώσουμε την ευχαρίστηση μας την υπερηφάνεια μας και την αγάπη μας στα δυο παιδιά . Να έχετε  υγεία  να είσαστε καλότυχοι και θα σας καμαρώνουμε σε κάθε σας βήμα.»……

Πρωτότυπες και οι ευχές από την Επιτροπή υποδομών και μικτών ομάδων  της ΕΠΣΠ :«Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και με υγεία.

Παιδιά υπομονή όπως λέει και ο coach γυρίζουμε την μπάλα με υπομονή και κάνουμε την επίθεση όταν πρέπει.. Καλές γιορτές!!!»……

Περιπέτεια με τη υγεία του πέρασε ο γνωστός προπονητής Λουκάς Κάλλας , που προσεβλήθη από κορωνοϊό .  Για 12 μέρες ταλαιπωρήθηκε από υψηλό πυρετό και  προβλήματα στην αναπνοή του . Τέλος καλό όμως , όλα καλά  για τον φίλο τεχνικό που τώρα είναι απολύτως υγιής τώρα  και θα περάσει με την οικογένεια του τις γιορτές….

Σε επέμβαση στην καρδιά του υποβλήθηκε ο Στάθης Αμαραντίδης ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του Πειραϊκού αλλά και του Δραπετσωνίτικου ποδοσφαίρου  ειδικότερα. Η εγχείρηση που έγινε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία  . Ο  Στάθης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια την Επιμελήτρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου  Σοφία Βαϊνά καθώς επίσης και τους ιατρούς καρδιολόγους Δημήτρη Σιαβάλα και Γεωργία Βογιατζάκη για το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν στην περίπτωση του…..

Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στη διοίκηση του ΑΣ Ποντίων Δραπετσώνας  για την κοινωνική της δράση. Με πρωτοβουλία των υπευθύνων του συλλόγου αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε

να χαρίσουν παιχνίδια στα νοσηλευόμενα παιδιά του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων ” ΕΛΠΙΔΑ “.
«Υποστήριξτε την προσπάθεια μάς δωρίζοντας ένα ποσό της επιλογής σας, ακόμα και 1€ να είστε σίγουροι ότι θα δώσει το χαμόγελο που προσδοκούμε να επιτύχουμε.» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο σύλλογος…

Ένα σωματείο παράδειγμα προς μίμηση είναι  σίγουρα ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου. Ένα σωματείο που καλλιεργεί σωστά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Παρόλο ότι

δεν υπάρχει   η παραμικρή αγωνιστική δράση  ,  οι υπεύθυνοι του συλλόγου βλέποντας τις διαδικασίες τού έργου αποπεράτωσης τού τάπητα πού μπήκε στο γήπεδο, καθαρίζουν τους γύρω χώρους , αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο Αθλητισμός έχει άμεση σχέση με τον πολιτισμό….

Μια πολύ ωραία κίνηση από τη διοίκηση του Ηφαίστου  και του Γιώργου Μαλαδάκη.   Που μοίρασαν κρεατικά στους ποδοσφαιριστές  της Κ17  του συλλόγου για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γιώργος Μαλαδάκης με τα διοικητικά στελέχη Βασίλη Δρακόπουλο, Παντελή ΟΙκονομάκο , Νίκο Γκόλφη, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας  Νίκος Μαρωνίτης , ο τεχνικός της Κ17 Γιώργος Νίκου με τον συνεργάτη του Ανδρέα Σαμπάνη….

Πριν από μερικές μέρες θρηνήσαμε τον χαμό του Δημήτρη Συρίγου , ενός σημαντικού βετεράνου ποδοσφαιριστή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών κτυπημένος από την επάρατη νόσο. Ο Δημήτρης  έγραψε ιστορία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο  αγωνιζόμενος με τις ομάδες της Αμφιάλης και του Μαύρου Αετού. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στον αδελφό του τον φίλο βετεράνο γκολκίπερ Βαγγέλη. Καλό ταξίδι φίλε Μήτσο!!!…

«Εύχομαι  αγάπη, ευτυχία ελπίδα και χαρές μέσα στο 2021 που το περιμένουμε όλοι εναγωνίως » δήλωσε ο  φίλος Αντιπρόεδρος της ΑΕ Νίκαια Παντελής Αντωνίου  εκ μέρους του συλλόγου του και πρόσθεσε: «Εύχομαι να γυρίσουμε όλοι στο δεύτερο σπίτι μας που είναι το γήπεδο.»….

Να  σημειώσουμε ότι η ΑΕ Νίκαια με τον Πάρη Βάλβη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της έκανε το ιδανικό ξεκίνημα φέτος  στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας.

Με 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια  έχοντας σημειώσει 14 τέρματα ενώ έχει δεχτεί μόλις  3 γκολ….

Επέστρεψε από την Πάρο που βρισκόταν  εδώ και καιρό  ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Στέλιος Μπρατσόλης και δίνει το δικό του «στίγμα » για τις σκληρές μέρες που ζούμε. Χαρακτηριστικά  μας είπε:

«Αξία   έχουν οι αυθεντικές στιγμές που τις ζήσαμε αλλά τις περνάγαμε τότε «στα ξώφαλτσα »και πόσο   τις νοσταλγούμε . Τώρα που βίαια .., αυτή  η παλιοκατάσταση , μας τις παγώνει  και μας τις αφαιρεί ..! Ελπίζω   να περάσουν όλαααα και να βρούμε το γέλιο και την αυθεντική πλάκα μας  παντού !! .. Στην καλημέρα μας , στη ζωή στα γήπεδα, στις φάσεις, στον  προσωπικό ρυθμό μας .. »…

Να σημειώσουμε ότι στην παραλία «Βοτσαλάκια» στον Πειραιά   συχνάζει ο Στέλιος ως χειμερινός κολυμβητής.Εκεί όπου βουτούν όλο τον χρόνο πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου  , ενώ πηγαίνουν και κάποιοι …γνωστοί και μη εξαιρεταίοι ( ονόματα δεν λέμε ) για καφέ .., πουράκια .., αλλά και για να κάνουν.., ‘Έλεγχο ‘.., και να εκτιμήσουν..‘ διαιτητικά ‘.. την αναμενόμενη θερμοκρασία .. του Αυγούστου ..’21 Και όπως λέει και ο κ. Μπρατσόλης «η κίνηση μας , τους υποδέχεται  ευγενικά ..> γιατί είναι..διαχρονικά εναλλακτική , δημοκρατική  και κίνηση μακράς πνοής ». Όποιος δεν κατάλαβε τι λέμε , δεν έχει παρά να επισκεφτεί τα Βοτσαλάκια…

Πατέρας έγινε για πρώτη φορά ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου Πειραιά Γιώργος Μητρόπουλος. Η σύζυγος του Κατερίνα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο και πανέμορφο αγοράκι.  Τις  καλύτερες ευχές μας  στους γονείς αλλά και στον παππού Σπύρο που εξελίσσεται  σε μεγάλο «Χαζοπαππού»!!! Είχαμε τη τύχη να το διαπιστώσουμε προσωπικά….

Η στήλη εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο με υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Και φυσικά να επανέλθουμε  σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς ζωής   αλλά και σε αγωνιστική δράση που τόσο πολύ μας λείπει….