Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Την προσεχή Δευτέρα 1 Νοεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής Μεταγραφικής Περιόδου. Μέχρι τις 15.00 τα σωματεία μπορούν να καταθέσουν στην Γραμματεία της Ένωσης αιτήσεις Μετεγγραφών, Επανεγγραφών, Δανεισμών, Διεθνών Μετεγγραφών και Πρώτων Εγγραφών ΕΝΗΛΙΚΩΝ. Αντίθετα   όλη τη χρονιά μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις Πρώτων Εγγραφών ΑΝΗΛΙΚΩΝ και Επανεκδόσεις. ….

 

Ορισμένοι διαιτητές  θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Το έχουμε πει και παλαιότερα. Να σέβονται τους παράγοντες , αλλά και τους ποδοσφαιριστές των ομάδων . Να μην είναι προκλητικοί  και εμπαθείς  και να μην το παίζουν «εξουσία» μόνο και μόνο επειδή έχουν μια σφυρίχτρα .Και φυσικά δεν μιλάμε για την πλειονότητα  των διαιτητών , ειδικά των νέων , που έχουν ήθος και προσωπικότητα ……

 

Θα  ασχοληθώ σήμερα  με τις Μικτές  ομάδες  που δυστυχώς  αντιμετωπίζονται  όχι και τόσο σοβαρά από την ΕΠΟ . Η οποία προχώρησε  ουσιαστικά  μόνο σε αλλαγή της επωνυμίας  ως προεπιλογή Εθνικών ομάδων .Ενώ σαν θεσμός λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια αναδεικνύοντας μέσα από τις μικτές όλης της Ελλάδας  ποδοσφαιριστές που έγραψαν μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο.  Δυστυχώς αυτή  η απαξίωση έχει  καθυστερήσει πολύ τον προγραμματισμό όλης  της χρονιάς 2021-2022.  Προφανής δικαιολογία  η πανδημία .. Η Επιτροπή Μικτών της ΕΠΣΠ με τους  Απόστολο Μαρούλη και Σταύρο Μορφόπουλο  επικοινωνεί σχεδόν καθημερινά με την ΕΠΟ , αλλά οι απαντήσεις που παίρνει είναι ασαφείς και αόριστες. Η Ένωση Πειραιά  θέλοντας και υποστηρίζοντας τις υποδομές των Πειραϊκών σωματείων έχΕΙ   ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα προπονήσεις αξιολόγησης στις ηλικίες 2008-2009. Περιμένοντας   μια  συγκεκριμένη απάντηση ώστε να προγραμματίσει  με κάθε λεπτομέρεια και τις 2 ηλικίες που συμμετέχουν όποιες να είναι αυτές. Άλλωστε ο Πειραιάς έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι στηρίζει τον θεσμό και έχει μεγάλες διακρίσεις…..

 

Η Προοδευτική ήταν η μοναδική Πειραϊκή ομάδα που ξεκίνησε με νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Και μάλιστα εκτός έδρας επί της Θύελλας Ραφήνας με 2-0  στο γήπεδο που φέρει το όνομα «Παναγιώτης  Σκούφος » ενός ανθρώπου που έγραψε ένδοξη  ιστορία  φορώντας την «βυσσινί » φανέλα. Αυτή την αγωνιστική η Προοδευτική θα παίξει Δευτέρα ,  εκτός έδρας πάλι . Στην Κω με τον ΑΟ Πυλίου .

Ο Αίας την τελευταία στιγμή πήρε ισοπαλία 1-1 στην Σαλαμίνα από τον ΑΟ Πυλίου Κω , ενώ ήττες  εκτός έδρας γνώρισαν  ο Εθνικός από τον Πανελευσινιακό( 1-2) και το Κερατσίνι από τον Αιολικό (0-2) .

Ο Εθνικός Πειραιά υποδέχεται αύριο Σάββατο την Θύελλα Ραφήνας ενώ την Κυριακή . Την Κυριακή  το Κερατσίνι αγωνίζεται στο Σχιστό με τον Πανελευσινιακό , ενώ ο Αίας πηγαίνει στη Βάρη  για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα

Αυτή την εβδομάδα μπαίνει στο παιχνίδι και ο ΑΟ Καραβάς που είχε ρεπό την 1η αγωνιστική . Η νέα έδρα του συλλόγου είναι φέτος το γήπεδο Περάματος  Υποδέχεται τον Αιολικό Μυτιλήνης.  Έτσι  θα ….σταματήσουν και τα φιλικά παιχνίδια  με τον Χαραυγιακό. Τρία τον αριθμό …

 

Συγχαρητήρια  στον πρόεδρο του Παντζιτζιφιακού Θόδωρο Ξανθόπουλο που δίδαξε ήθος αφού δεν δίστασε να κατσαδιάσει τους οπαδούς της ομάδας του όταν αυτοί παρεκτράπηκαν στον αγώνα με τη Θύελλα Μοσχάτου. Οι παράγοντες πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα . Γιατί υπάρχουν κι άλλοι που όχι μόνο δεν παίρνουν θέση , αλλά επικροτούν και τις απαράδεκτες ενέργειες των κακών οπαδών τους….

 

Από δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας σφυρίζουν το Σαββατοκύριακο οι Γιάννης Κακριδής και Λάμπρος Τζαγκαράκης , έναν Α’ και ένα Β’ θα διαιτητεύσει ο Κώστας Κωνσταντόπουλος που επανέρχεται  στη μεγάλη κατηγορία του Πειραιά φέτος, όπως και ο Κώστας Μαρινάκης.

Δυο αγώνες  Β’ Κατηγορίας  σφυρίζει  ο Γιάννης Βάιλας ενώ έναν Α’ και έναν Γ’ ο νεαρός Καρανικολάου.

 

Στα στατιστικά στοιχεία τώρα.

Χωρίς απώλειες βαθμών στην Α’ Κατηγορία συνεχίζουν οι Αμφιάλη, Περαμαϊκός, Ελλάς Ποντίων , ΑΕ Μοσχάτου έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια . Στα αξιοσημείωτα ότι η εστία της Αμφιάλης δεν έχει ακόμα παραβιαστεί ενώ ιδιαίτερα παραγωγική είναι  η επίθεση της ΑΕ Μοσχάτου που έχει σκοράρει  20 φορές!!

Χωρίς βαθμούς παραμένουν οι Ατρόμητος Κερατσινίου0/4, Αστυπάλαια 0/3 ενώ οι Νέοι Δραπετσώνας όχι μόνο μετράνε ήττες 4/4 αλλά έχουν και – 3 βαθμούς  αφού έχουν χάσει και ένσταση…..

Στη Β’ Κατηγορία Νέο Ικόνιο και Πειραϊκός μετά από τρεις αγώνες έχουν μόνο νίκες . Αντίθετα χωρίς βαθμό παραμένουν με 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια οι Πυθαγόρας, Ποσειδών, Πανιώνιος Κερ.και  με 2/2 ήττες τα Αστέρια Δραπετσώνας και Κύπρος Κορυδαλλού .

Αρνητικό ρεκόρ στη Γ’ Κατηγορία κατέχει η νεανική αλλά  παράλληλα αδύναμη Ειρήνη 2005. Που σε τρεις αγώνες έχει  ήδη δεχτεί 25 τέρματα ….

 

Προνόησε  το  περασμένο καλοκαίρι ο Δήμαρχος Κερατσινίου -Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος να τοποθετήσει σύγχρονο φωτισμό Led  και έγινε η  νύχτα μέρα πανέμορφο γήπεδο Χαραυγής… Πράγμα που δεν έγινε σε αλλά γήπεδα με τα γνωστά προβλήματα. Όποιος έχει led έχει φώτα σε παράφραση του « όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια…

 

Διαφήμιση αλλά και …δυσφήμιση παράλληλα του ποδοσφαίρου  στον αγώνα  κυπέλλου της Τετάρτης ανάμεσα στην ΑΕ Μοσχάτου και τον Αμπελακιακό. Δυο πολύ καλές ομάδες που είχαν διάθεση και πάθος για ποδόσφαιρο γεγονός που ενθουσίασε τους φιλάθλους . Πάμε  όμως  τώρα στα δυσάρεστα . Η καθυστερημένη άφιξη του διαιτητή Λαθύρη που έφτασε στο γήπεδο 40 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη  έναρξη λόγω κίνησης  . Ο ίδιος πάντως ζήτησε συγνώμη για την αργοπορία. Το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή  για να βγει στην επιφάνεια το  σοβαρό πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού  του γηπέδου. Συγκεκριμένα  στους τρεις από τους τέσσερις πυλώνες άναβε μόνο μια λάμπα!! Αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη. Ελπίζουμε και είμαστε σίγουροι ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα αφού γνωρίζουμε πόσο ευαισθητοποιημένη είναι η Δημοτική αρχή Μοσχάτου – Ταύρου…..

 

 

Τα έξοδα διαιτησίας στους αγώνες Κυπέλλου τα μοιράζονται και τα δυο σωματεία. Όμως στον αγώνα ΑΕ Μοσχάτου – Αμπελακιακού ο ηγέτης των γηπεδούχων Στέφανος Φαναρίτης ανέλαβε αυτός όλα τα έξοδα και δεν άφησε τους Σαλαμίνιους να πληρώσουν…..

 

 

Την αποχώρηση του από τον Ερμή Κορυδαλλού ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος . Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν αρκέστηκε μόνο στην απόφαση για την αποχώρηση του , αλλά άφησε και αιχμές  για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο  στην ομάδα. Σίγουρα ο σύλλογος θέλει  ηρεμία για να βρει και πάλι τον δρόμο των επιτυχιών . Χρειάζεται βέβαια και ενίσχυση παραγόντων .   Αυτή είναι η πραγματικότητα . Κι ας μην θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν αυτό….

 

Τριτοκοσμικές καταστάσεις  στα αποδυτήρια του γηπέδου Ρέντη κατήγγειλε με ανακοίνωση της η διοίκηση του Αμπελακιακού.«Η μυρωδιά ήταν τόσο  έντονη που ούτε ζώα δεν θα μπορούσαν να μπουν » αναφέρει η καταγγελία . Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι παίκτες της Σαλαμινιώτικης ομάδας να αλλάξουν στον προαύλιο χώρο των αποδυτηρίων …

Η Δημοτική αρχή Νίκαιας- Ρέντη θα πρέπει να δει σοβαρά το θέμα ώστε να μην επαναληφθεί το θλιβερό αυτό φαινόμενο.

Το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο Τζιτζιφιών η  φιλοξενούμενη ομάδα του Αστέρα Νίκαιας , διαμαρτυρήθηκε ότι τα αποδυτήρια που τους δόθηκαν ήταν γεμάτο κουνούπια !! Η κίνηση του φύλακα ήταν να δώσει ένα …αντικουνουπικό  σπρέι για να  λυθεί το πρόβλημα!!!! Ευτυχώς όμως μετά από παρέμβαση του παρατηρητή του αγώνα δόθηκαν άλλα αποδυτήρια  στην Νικαιώτικη ομάδα. Έτσι  τα  κουνούπια την …πάτησαν….

 

Δυο ποδοσφαιριστές αποβλήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε επειδή …έφτυσαν αντιπάλους. Και όχι φυσικά για …ξεμάτιασμα . Η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν δυο αγωνιστικές . Άσε που λόγω  της κατάστασης που υπάρχει το φτύσιμο είναι επικίνδυνο …..

 

Περαμαϊκός , ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα, Νίκη Ρέντη τιμωρήθηκαν από την ΕΠΣΠ με πρόστιμο 70€ για πειθαρχικά παραπτώματα . Επειδή η ομάδα του Περάματος ήταν υπότροπη το πρόστιμο διπλασιάστηκε ( 140€). Και οι τρεις σύμφωνα με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής , αν και κλήθηκαν δεν απολογήθηκαν.  Δηλαδή αν απολογούνταν  θα υπήρχε… έκπτωση;;;

 

 

Δυο ποδοσφαιριστές στο ντεμπούτο τους με τις νέες τους ομάδες σκόραραν και μάλιστα λίγο μετά την είσοδο τους στο παιχνίδι. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Βραχάτη που πήρε μεταγραφή από τον Παντζιτζιφιακό στον ΑΣ Ποντίων  . Αμέσως μετά την είσοδο του και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα   έβαλε γκολ  επί της Αστυπάλαιας Κορυδαλλού.

Ο Άνθιμος Τσιρίδης που πήγε από τον  Ατρόμητο Κερατσινίου στη Χαραυγή, τρία λεπτά μετά την είσοδο του ισοφάρισε για την ομάδα του στο 1-1 με τον ΑΟ Κορυδαλλό…..

 

 

Ο Γιώργος Κωττάκης εκλέχτηκε πανηγυρικά  πρώτος στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιά . Αυτό δείχνει πόσο αγαπητός είναι σε όλους και πόση μεγάλη είναι η προσφορά του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

1)   Κωττάκης Γιώργιος 71 ψήφοι

2)   Αγγελής Θανάσης 69

3)   Γλύκας Αντώνης 67

4)   Δαρίβας Γιώργος 64

5)   Καλτσάς Χρήστος 58

6)   Παναούσης Γιώργος 53

7)   Μαριόλης Νίκος 51

8)   Γκαϊτατζής Γιάννης 49

9)   Κελεσίδης Παναγιώτης 39

10)  Μπονόβας Ανδρέας 38

11)  Σταυρόπουλος  Μπάμπης 38

12)  Κοκκολάκης Γιώργος 37

13)   Καραβίτης Πέτρος 34

ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Βαΐτσης Γιώργος 27, Βαμβακούλας Νίκος  23 , Καβέζος Σωτήρης  18,Τζανετουλάκος Αντώνης 17  Κριμιτζάς Νίκος 13,

 

Την επανεμφάνιση  του στα γήπεδα έκανε ο  παράγοντας της Αμφιάλης Αντώνης Βούλγαρης  μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του που κράτησε δυόμιση μήνες. Πλέον ο Αντώνης είναι πολύ καλά στην υγεία του  αφού επανήλθε δριμύτερος……

 

 

Τα συλλυπητήρια στον αγαπητό φίλο βετεράνο Πειραιώτη διαιτητή Γιώργο Γεωργίου για τον θάνατο της αγαπημένης του συζύγου   που έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο που την ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια . Η εκλιπούσα ήταν γιαγιά των αδελφών  τερματοφυλάκων Γεωργίου .Του Γιώργου  της ΑΕ Μ. Αετού Ολυμπιάδας και Ηλία των Νέων  Ευγένειας…

 

Και μην ξεχνάτε  . Ξημερώματα Κυριακής επιστρέφουμε στη χειμερινή ώρα . Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω….