Connect with us

slideshow

Το Κύπελλο στο Μπογιάτι

Published

on

Ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου με γκολ του Μαρκομιχάλη νίκησε το Κρυονέρι και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ!

Ιδανικά εξελίσσεται η σεζόν μέχρι στιγμής για τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου. Χθες, οι ερυθρόλευκοι στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις που τους ήθελαν να είναι το φαβορί για το τρόπαιο αφού επικράτησαν με 1-0 του Κρυονερίου και στέφθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους Κυπελλούχοι ΕΠΣΑΝΑ. Το Μπογιάτι μπορεί να μην εξέπληξε με την απόδοση του ωστόσο σημασία σε τέτοιου είδους παιχνίδια έχει το αποτέλεσμα. Το συγκρότημα του Γάννη Μαγγίνα με εμφανή την κόπωση από τα συνεχόμενα ματς δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει στο γήπεδο τις πλούσιες αρετές που διαθέτει σαν σύνολο. Παράλληλα βρήκε απέναντι του μια αξιόμαχη ομάδα η οποία απέδειξε ότι δικαίως έφτασε στον τελικό του θεσμού. Οι παίκτες του Δημήτρη Μαντούκα κατέθεσαν και την ψυχή τους στο γήπεδο ωστόσο δεν έφτανε ώστε να πετύχουν το θαύμα

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 15′ όταν ο Κοντόσταυλος επιχείρησε το σουτ από τα 40 μέτρα όπως ο Μπαλαφούτης δεν αιφνιδιάστηκε μπλοκάροντας τη μπάλα. Στη συνέχεια, το Μπογιάτι ανέβασε στροφές, με τον Φώσκολο στο 15′ να στρώνει τη μπάλα στον Βαζέχα όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε μόλις άουτ. Στο 25′ ο Φώσκολος βρέθηκε σε θέση βολής σκόραρε, όμως το τέρμα ακυρώθηκε κατόπιν υπόδειξης του β’ βοηθού, Ντόστη, για οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η πίεση του Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν ο κορυφαίος του γηπέδου Μαρκομιχάλης με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Ζεμπέκο γράφοντας το 1-0. Στο 31′ ο Τσιούμας σούταρε από το κέντρο όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, το συγκρότημα του Δημήτρη Μαντούκα θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσια όμως το φαουλ του Σ. Δεσύλλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Μπαλαφούτη.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50′ Ο Δ. Δεσύλλας επιχείρησε τη σέντρα από δεξιά όμως το σουτ του Κεφαλά εξουδετέρωσε ο Μπαλαφούτης. Στο 68′ ήταν η σειρά του Ζεμπέκου να μπλοκάρει σταθερά το φάουλ του Στεφανή. Στο 70′ οι πρωτοπόροι στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ έφτασαν κοντά στο 2-0, όμως ο Αθανασόπουλος δεν εκμεταλλεύτηκε την…  φοβερή σε έμπνευση πάσα του Φώσκουλου καθώς έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ζεμπέκου. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Βλάχου, βρήκε την διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες των ”ερυθρόλευκων” να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Κυπέλλου.

ΚΡΥΟΝΕΡΙ (Δημήτρης Μαντούκας) Ζεϊμπέκος, Δεσύλλας Δ., Κολώτας, Κόλμπερ, Γιαλαμάς (87′ Χρυσικόπουλος), Δεσύλλας Σ., Κοντόσταυλος, Χουζούρης, Θανασούλης (58′ Πίστας), Κεφάλας, Οσμανάι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ (Γιάννης Μαγγίνας) Μπαλαφούτης, Λέκκα, Τσιούμας, Ιωσήπου, Μπερμπάντης, Στέλλας, Στεφανής (85′ Τσουμάνης), Μαρκομιχάλης, Φώσκολος (92′ Σιέρρας), Βαζέχα (91′ Σιαδήμας), Αθανασόπουλος

telikos epsana2014

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply