Connect with us

slideshow

Άξιζε την ισοπαλία στο Ντόρτμουντ ο Ολυμπιακός (ηττήθηκε με 1-0)..

Published

on

Κοίταξε κατάματα και με περισσή αυτοπεποίθηση ο Ολυμπιακός την Ντόρτμουντ μέσα στο “σπίτι” της, όμως από τη μια το τέρμα του Γκρόσκροϊτς στο 7′ και από την άλλη η άρνηση του διαιτητή να του δώσει καθαρό πέναλτι στο 43′ σε χέρι του Χούμελς, δεν του επέτρεψαν να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Βεστφαλία.

 

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν θετική στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, πάλεψε το ματς, όμως έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση της καλής εμφάνισης, αλλά του άσχημου αποτελέσματος.

 

Οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν στην 4η θέση του 6ου γκρουπ του Champions League με τρεις βαθμούς έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, ενώ δεν τους ευνόησε η “λευκή” ισοπαλία στο “Emirates” του Λονδίνου ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μαρσέιγ.

 

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίμησε να κάνει την έκπληξη και να ξεκινήσει τον Μπαλάς Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, αφήνοντας τον Φράνκο Κοστάνσο στον πάγκο, ενώ στην άμυνα –από δεξιά προς τα αριστερά- η 4άδα αποτελείτο από τους Φρανσουά Μοδέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Όλοφ Μέλμπεργκ και Ιβάν Μαρκάνο. Στο κέντρο προτιμήθηκε ο Λιούμπομιρ Φέισα (αντί του Ζαν Μακούν) μαζί με τους Πάμπλο Ορμπάιθ, Άριελ Ιμπαγάσα και τους Χοσέ Χολέμπας και Κέβιν Μιραλάς στις πτέρυγες. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Εκτός σχήματος και ο Βασίλης Τοροσίδης, καθώς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος από πλευρά φυσικής κατάστασης.

 

Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δεν είχε καλά «πατήματα» στα πρώτα λεπτά, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στον χώρο του κέντρου και έδωσε «μέτρα» στην Ντόρτμουντ. Αφού το πρώτο σουτ του Σμέλτσερ στο 3’ δεν ανησύχησε τον Ούγγρο γκολκίπερ, ήρθε ένα λεπτό μετά ο Πέρισιτς να… καταφέρει να αστοχήσει από καλή θέση έπειτα από ωραίο γύρισμα του Λεβαντόφσκι. Πίεση από τους Γερμανούς, που ήθελαν να πάρουν νωρίς κεφάλι στο σκορ.

 

Εντέλει, η πίεση αυτή «καρποφόρησε¬ μόλις στο 7’, όταν ο Γκρόσκροϊτς με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για την γερμανική ομάδα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έπεσαν πάνω του και εκείνος ανενόχλητος νίκησε τον Μέγιερι, σηκώνοντας στο πόδι τους φίλους της Μπορούσια. Μέχρι εκεί όμως, διότι ως το τέλος του ημιχρόνου ο Ούγγρος γκολκίπερ είχε σαφώς λιγότερη δουλειά από τον συνάδελφό του…

 

Ισορρόπησε μετά το γκολ

 

Στο 15’, είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν έκλεψαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο Μιραλάς ξέφυγε πολύ όμορφα από τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε το σουτ από πλάγια θέση με το δεξί, όμως ο Βαϊντερφέλερ μπλόκαρε σε διπλό χρόνο, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

 

Οι Πειραιώτες είχαν πλέον ισορροπήσει το ματς και θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 30’, αν ο Μοδέστο κατάφερνε να πλασάρει πιο εύστοχα από κοντινή απόσταση έπειτα από φάουλ του Ιμπαγάσα και γύρισμα του Τζεμπούρ. Το 1-0 παρέμενε, ο Ολυμπιακός πίεζε και η Ντόρτμουντ προσπαθούσε να πάρει ξανά τα ηνία στο ματς.

 

Αρνήθηκε καθαρό πέναλτι ο διαιτητής

 

Μέχρι που φτάσαμε στο 43’ και την… ομορφιά του Ρώσου διαιτητή, ο οποίος δεν είδε το προτεταμένο χέρι του Χούμελς στην κεφαλιά του Μέλμπεργκ και αντί να καταλογίσει πέναλτι χωρίς δεύτερη σκέψη, έδειξε άουτ και συνέχισε το ματς σα να μην είχε γίνει κάτι. Οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να στήσουν την μπάλα στην άσπρη βούλα και ο ρέφερι τους το αρνήθηκε «ετσιθελικά», διατηρώντας το 1-0 ως το τέλος του ημιχρόνου.

 

 

Με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε καλή ευκαιρία με το σουτ του Χολέμπας στο 46’ να αποκρούει ο Βαϊντερφέλερ, ενώ ο Λάιτνερ σε δυο περιπτώσεις (48’ και 52’) δεν κατάφερε να ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Μέγιερι, που ήταν σε καλή θέση να μπλοκάρει την μπάλα.

 

Η πρώτη αλλαγή του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ο (αρνητικός) Φέισα να παραχωρεί την θέση του στον Μακούν στο 59’, θέλοντας ο Ισπανός προπονητής να ελέγξει το κέντρο και να βγει με περισσότερες αξιώσεις μπροστά, προκειμένου να ισοφαρίσει. Παρόλα αυτά, στην αμέσως επόμενη φάση ο (πολύ καλός κατά τα άλλα) Χολέμπας πήγε να… κρεμάσει τον πρωταθλητή Ελλάδας, όταν έκανε κάκιστο γύρισμα στον Μέγιερι, ο Λεβαντόφσκι «τσίμπησε» την μπάλα, πέρασε τον Ούγγρο γκολκίπερ, αλλά πλάσαρε στο δοκάρι. Τυχερός ο Ολυμπιακός σε αυτή την φάση…

 

Ο Γερμανός αριστερός μπακ-χαφ των Πειραιωτών, θέλησε να εξιλεωθεί στο επόμενο λεπτό, όταν έστειλε την μπάλα λίγο άουτ σε κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Το 1-1 δεν έγινε και όλα έμεναν ανοιχτά για την συνέχεια. Χρόνος υπήρχε άλλωστε…

 

Μετά το 70′ και τις δύο αλλαγές στη μεσαία γραμμή, η απόδοση του Ολυμπιακού δεν κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, η Ντόρτμουντ βρήκε χώρο και ανέβηκε και έφτασε κοντά στο γκολ στο 74′, όταν από λάθος του Ορμπάιθ, ο Πέρισιτς μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Μέλμπεργκ με προβολή έκοψε την πορεία της μπάλας.

 

Στο 79’ έγινε και η τελευταία αλλαγή με την είσοδο του Μάρκο Πάντελιτς στον αγώνα και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να… κλέψουν τον βαθμό στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, αν η κεφαλιά του Μέλμπεργκ από καλή θέση έβρισκε στόχο.

 

Δυστυχώς, το 1-0 δεν άλλαξε και σε συνδυασμό με το 0-0 στο Λονδίνο ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μαρσέιγ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια να διεκδικήσουν την δεύτερη θέση του ομίλου τους. Πλέον, κοιτάζουν τα δυο επόμενα ματς με Μαρσέιγ (έξω) και Άρσεναλ (μέσα), ώστε να πάρουν όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται και να συνεχίσουν τουλάχιστον στο Europa League.

 

 

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Γκέτσε (66′ Καγκάουα), Λάιτνερ ( Σαντάνα), Γκρόσκροϊτς, Κελ, Πέρισιτς (76′ Μπλαστσικόφσκι), Λεβαντόφσκι.

 

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοντέστο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο (69′ Αμπντούν), Ορμπάιθ, Φέισα (59′ Μακούν), Ιμπαγάσα (81′ Πάντελιτς), Τζιμπούρ, Μιραλάς.

woop

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply