Connect with us

4ος Όμιλος

Με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας απειλείται ο Ηρόδοτος

Published

on

Με αφαίρεση βαθμών και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές και όχι με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα όπως αρχικά είχε συζητηθεί αναμένεται να τιμωρηθεί ο Ηρόδοτος από την ΕΠΟ για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με τον Εθνικό και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο φίλαθλος της ομάδας του Πειραιά Κώστας Κατσούλης.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί (σήμερα) Τετάρτη 15/10, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όσο υψηλή κι αν είναι η ποινή αναμένεται να μειωθεί σε δεύτερο βαθμό δηλαδή στο ΔΣ της ΕΠΟ.

Η ποινή στον Ηρόδοτο και η διαδικασία έκδοσής της ήταν ο λόγος του ΔΣ που έγινε την Τρίτη 14/10. Πριν την έναρξή του ο πρόεδρος Γ. Σαρρής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ηρόδοτου ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λ. Αυγενάκη.

Στη συνέχεια έγινε άτυπο συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε να παρακαμφθεί η συνήθης διαδικασία επιβολής ποινής μέσω των πειθαρχικών οργάνων διότι η υψηλότερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον Ηρόδοτο είναι δύο αγωνιστικές χωρίς θεατές και πρόστιμο που λόγω του ότι πρόκειται για ερασιτεχνικό σωματείο θα είναι χαμηλό.

Αποφασίστηκε να γίνει χρήση του άρθρου 41 του καταστατικού που προβλέπει τη σύσταση επιτροπής από μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ σε πρώτο βαθμό και απόφαση από το σύνολο του ΔΣ σε δεύτερο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. δύναται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις ως π.χ. βάναυσης προσβολής του αθλήματος του ποδοσφαίρου, να συγκροτεί ειδική επιτροπή από μέλη του, η οποία θα εκδικάζει τις υποθέσεις αυτές σε πρώτο βαθμό και θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τις κείμενες αθλητικές διατάξεις, κυρώσεις. Σε δεύτερο βαθμό θα επιλαμβάνεται η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ», αναφέρει η διάταξη του καταστατικού.

Στην επιτροπή μπήκαν ο αναβαθμισμένος Γ. Γκιρτζίκης, ο χρήσιμος Β. Τοπολιάτης και ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η σύσταση της επιτροπής που αποφασίστηκε στο άτυπο συμβούλιο επικυρώθηκε αμέσως μετά από το ΔΣ προς το οποίο εστάλη ψήφισμα από το σωματείο του Ηρόδοτου.

πηγή soccerpluss

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply