Connect with us

slideshow

Η Προοδευτική κατέκτησε το Κύπελλο Πειραιά . 2-0 την ΑΕ Μοσχάτου

Σκόρερς οι αμυντικοί Ζίζηλας 43’ και Ζαφειράτος 70’

Published

on

ΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΔΑΡΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΗ ΠΕΡΙΦΑΝΗ

 

H Προοδευτική είναι η  Κυπελλούχος Πειραιά για το 2015 . Τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη κατάκτηση του επάθλου , οι Κορυδαλλιώτες ξαναπήραν το Κύπελλο. Αυτή τη φορά νίκησαν την ΑΕ Μοσχάτου με 2-0  σε ένα πολύ καλό τελικό  παρουσία 4000 περίπου θεατών .

Δίκαιη ήταν η επικράτηση των « βυσσινί» οι οποίοι πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους στο τέλος .

Οι «βυσσινί» μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία, όταν ο Ρωμανός δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και ο Κοσμάς με προβολή από κοντά παραλίγο να νικήσει τον Μαχαίρα με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Εκμεταλλευόμενη το νευρικό ξεκίνημα των «πρασίνων», η Προοδευτική έχασε νέα ευκαιρία στο 7’ με την κεφαλιά του Ραπτόπουλου να περνά πάνω από τα δοκάρια έπειτα από σέντρα του Ζαφειράτου. Όσο περνούσε  η ώρα το Μοσχάτο ανέβαζε στροφές και στο 29’ έχασε σπουδαία ευκαιρία, καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, όταν ο Ζαφειράτος έχασε την μπάλα και από ευνοϊκή θέση ο Συράκος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μένιο που μπλόκαρε. Δυο λεπτά αργότερα ( 31’) νέα στιγμή για την ΑΕΜ , όπου σουτ του Ντόνε πέρασε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι ήταν πλέον ισορροπημένο , αλλά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ( 43’ ) η Προοδευτική κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Κοσμάς έκανε τη σέντρα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπερδεύτηκε και ο προωθημένος Ζίζηλας με ψηλοκρεμμαστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον εξερχόμενο Μαχαίρα για το 1-0.

Στην επανάληψη το Μοσχάτο μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι προσπάθησε να σκοράρει , αλλά δεν τα κατάφερε . Αντίθετα η Προοδευτική  άρχισε και πάλι να βρίσκει ρυθμό  με την πάροδο του χρόνου. Και στο 70’ βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο για τα δίκτυα. Ο MVP του τελικού Ζελέκου «κυνήγησε» μια χαμένη μπαλιά στην άκρη της περιοχής και αφού την πρόλαβε έβγαλε τη σέντρα με τον Ζαφειράτο να πιάνει την κεφαλιά και να κάνει το 2-0 «σφραγίζοντας» την υπόθεση νίκη. Και εκεί τελείωσαν όλα . Το Κύπελλο είχε κριθεί.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να διασπάσουν την άμυνα των «βυσσινί», με σημαντικότερη στιγμή στο 83’, όταν ο Ρωμανός με λόμπα πέρασε την μπάλα στην περιοχή και ο Σπηλιωτάκης από πλάγια θέση ανακόπηκε από τον Μύρκο που με αυτοθυσία έδιωξε προ κενής εστίας σε κόρνερ.

Οι νικητές είχαν δυο παίκτες τους σε πολύ μεγάλη μέρα . Ο ένας ήταν ο Γιώργος Καράκαλος , ηγέτης της άμυνας στον οποίο σταματούσαν σχεδόν όλες οι επιθέσεις της μέχρι πέρυσι ομάδας του. Ζογκλερικός ο νεαρός Μάριος Ζελέκου που με τις περίτεχνες ενέργειες του δημιουργούσε αναστάτωση . Από δική του κίνηση αυτοθυσίας μπήκε το δεύτερο γκολ.  Μεγάλη και η προσφορά των Μύρκου, Κοσμά , Ζίζηλα ,  Ζαφειράτου.

Από την ΑΕ Μοσχάτου πολύ καλά στάθηκαν οι Παπαευθυμίου, Μουντοκαλάκης, Μπαμπούνης ενώ ο Ντόνε ανέβηκε στην επανάληψη .

Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Ηλία Σπάθα . Κράτησε με άνεση το παιχνίδι  χωρίς να χρειαστεί να δείξει ούτε μια κίτρινη κάρτα . Παρακολουθούσε από κοντά τις φάσεις και δεν ενέδωσε σε κάποιες διαμαρτυρίες  για περιπτώσεις πέναλτι που ζήτησαν οι δυο ομάδες . Στο 60’, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σπηλιωτάκη και  στο 77’ σε χέρι του Καράκαλου.

Με σωστές υποδείξεις οι δυο βοηθοί Γιάννης Κοντιζάς και Κώστας Κωνσταντόπουλος.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ(Αντώνης Δημήτριου): Μαχαίρας, Μουντοκαλάκης, Μπαμπούνης, Καρδαράς(46’ Σπηλιωτάκης), Ρωμανός, Παπαευθυμίου, Πλούσης, Γιαννακόπουλος, Δουληγέρης(61’ Αθανασόπουλος), Συράκος, Ντόνε.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ( Κώστας Λαμπαδάριος): Μένιος, Ζαφειράτος, Μύρκος, Ζίζηλας(77’ λ.τρ. Κολιούσης), Καράκαλος, Τερλελής, Ζελέκου, Νταφόπουλος, Φώσκολος(86’ Τσιάνος), Κοσμάς, Ραπτόπουλος(59’ Καρποντίνης).

 

 

 

Ανατολάκης : « Νίκησε το Πειραϊκό ποδόσφαιρο»

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ομαλή διεξαγωγή του τελικού  ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Γιώργος Ανατολάκης είπε: «Σήμερα νίκησε το πειραϊκό ποδόσφαιρο. Είμαστε ικανοποιημένοι από την οργάνωση του τελικού που έγινε στο ναό του ποδοσφαίρου. Συγχαρητήρια στην Προοδευτική για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς και την ΑΕ Μοσχάτου, που απέδειξε ότι είναι σπουδαία ομάδα. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και τον πρόεδρο της «Καραϊσκάκη ΑΕ» Βασίλη Βασιλειάδη για την παραχώρηση του γηπέδου».

 

Κ. Χολέβας : « Ήταν μια γιορτή »

Μεγάλη συμβολή στην άψογη διεξαγωγή του τελικού έπαιξε ο Πρόεδρος της Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά Κώστα Χολέβας, ο οποίος μετά τη λήξη ασπάστηκε το διαιτητικό τρίο και σε δηλώσεις του ανέφερε: «

Ήταν μια πολύ μεγάλη γιορτή του πειραϊκού ποδοσφαίρου.   Ένας τελικός χωρίς βία και μέσα  σε αθλητικά πλαίσια. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και τον  πρόεδρο της «Καραϊσκάκη ΑΕ» Βασίλη Βασιλειάδη για την παραχώρηση αυτού του  γηπέδου- στολίδι. Επίσης  και την αστυνομική διεύθυνση Πειραιά που εκτέλεσαν άριστα τα καθήκοντά τους».

 

Λαμπαδάριος: «Επιτυχία και των Μαγγίνα, Βογιατζή»

Έξαλλα πανηγύρισαν μετά τη λήξη του αγώνα παίκτες και τεχνική ηγεσία της Προοδευτικής την κατάκτηση του Κυπέλλου. Μετά την απονομή, οι προπονητές των δύο ομάδων έδωσαν συνέντευξη τύπου σε επαγγελματικά πλαίσια, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Από την πλευρά των Κυπελλούχων, ο μόλις μιας βδομάδας προπονητής Κώστας Λαμπαδάριος δήλωσε: « Παίξαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι και πανάξια κερδίσαμε τον αγώνα. Οι αντίπαλοί μας ήταν καλά διαβασμένοι, αλλά καταφέραμε και σκοράραμε σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα που μας βοήθησε αρκετά. Θέλω να τονίσω ότι αυτή η επιτυχία πιστώνεται και στους προκατόχους μου, τους Γιάννη Μαγγίνα και Στέλιο Βογιατζή, με τους οποίος συνεργάστηκα και έχουν και αυτοί μεγάλο μερίδιο από τη σημερινή επιτυχία».

Για τους «βυσσινί» μίλησε και ο πολύ καλός χθες Αριστείδης Μύρκος «Και οι δυο ομάδες δείξαμε πως το θέλαμε. Το Μοσχάτο έπαιξε πολύ καλά και μας δυσκόλεψε, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Είχαμε παραπάνω εμπειρία η οποίο μέτρησε και ήταν κομβικό και το σημείο που ανοίξαμε το σκορ».

 

Δημητρίου: « Το ματς κρίθηκε σε μια ανύποπτη στιγμή»

Από την άλλη  πλευρά ο προπονητής του Μοσχάτου Αντώνης Δημητρίου, στον δεύτερο τελικό της καριέρας του είπε: « Συγχαρητήρια στην ομάδα της Προοδευτική για την δίκαιη  κατάκτηση του Κυπέλλου. Τακτικά πήγαμε πολύ καλά και δυσκολέψαμε αρκετά τον αντίπαλό μας. Σε μια ανύποπτη στιγμή δεχθήκαμε το πρώτο γκολ σε ένα σημείο που είχαμε την κυριαρχία και μάλιστα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Στο δεύτερο ημίχρονο «φάγαμε» ακόμα ένα γκολ σε νεκρό χρόνο και εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του αρχηγού των «πράσινων» Γιάννη Ρωμανού ο οποίος προσέθεσε: « Ήταν ένα παιχνίδι που όλοι στην ομάδα το ευχαριστηθήκαμε και ήταν ένα πρώτο βήμα για τη συνέχεια αυτού του συλλόγου».

 

Διάφορα από τον τελικό

Τον χθεσινό τελικό παρακολούθησαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κατσαφάδος, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης   ο αντιδήμαρχος Κώστας Βράκας και ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Γερακάρης.

Την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής εκπροσώπησαν οι κ. Γιώργος Ντούρος και  Νίκος Ευθυμίου.

Ήταν εκεί και οι πρώην παράγοντες της ΕΠΣΠ Στέλιος Μπρατσόλης, Δημήτρης Μουρίκης, Βασίλης Βασιλόπουλος, Στάθης Αμαραντίδης, Κώστας Κωστάκης κ.α.Ο

Παρών και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξης Κούγιας .

*Τα μετάλλια στους νικητές απένειμε τιμής ένεκεν η Κατερίνα Ξηράκη κόρη του αξέχαστου κορυφαίου παράγοντα Γιώργου στη μνήμη του  οποίου  ήταν αφιερωμένο το φετινό Κύπελλο Πειραιά .

*Οι δυο ομάδες και οι διαιτητές του αγώνα  έκαναν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά.

Στη συνέχεια η ΕΠΣΠ και τα δυο σωματεία κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των  θυμάτων της θύρας 7.

*Πηγαίνοντας να πάρουν τα μετάλλια τους οι ποδοσφαιριστές της φιναλίστ ΑΕ Μοσχάτου πέρασαν ανάμεσα από τους αντιπάλους τους οι οποίοι τους  καταχειροκρότησαν . Από τις  όμορφες στιγμές  του ποδοσφαίρου.

Αμέσως μετά την απονομή του Κυπέλλου οι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής πήγαν προς τον κόσμο τους και γνώρισαν την αποθέωση.

* Η ομάδα …« Ζήτα» έδωσε τη νίκη στην Προοδευτική . Οι αμυντικοί Ζίζηλας και Ζαφειράτος ήταν οι σκόρερς….

*Ο «πατριάρχης » της Προοδευτικής  Λάμπρος Τσεμπεράκης , συγχαίρει την ΕΠΣΠ για την άριστη  διοργάνωση του τελικού, τα δυο σωματεία για την άψογη συμπεριφορά τους . Και φυσικά την Προοδευτική για την κατάκτηση του Κυπέλλου .Επίσης ευχαριστεί την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κ. Μαρινάκη για την παραχώρηση του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης, ενός γηπέδου – κόσμημα.

 

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply