Connect with us

slideshow

Τα πειραιώτικα του Αντώνη

Published

on

Ο ΑΠΟ  Κερατσίνι ήταν ο μεγάλος νικητής στο  πρώτο μπαράζ για την άνοδο απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Η ομάδα του Σπύρου Αθανασόπουλου συνεχίζει την αήττητη πορεία της . Χθες είχε και την συμπαράσταση του κόσμου της που ακολουθεί πιστά την ομάδα. Κάτι που δεν είχε ο Ίκαρος ο οποίος όχι μόνο δεν έπαιξε στη φυσική του έδρα αλλά δεν είχε και κόσμο . Κερατσινιώτες δεν βρίσκονταν μόνο πίσω από την εστία εκεί που είχαν πάρει 15ο εισιτήρια, αλλά και αρκετοί από αυτούς κάθισαν και στην μεγάλη εξέδρα . Ο κόσμος της Καλλιθέας δεν ακολουθεί τον Ίκαρο παρά τις εκκλήσεις της διοίκησης. Δυστυχώς. Πάντως ακόμα είναι αρχή και τίποτα δεν έχει κριθεί για κανέναν. Υπάρχουν τέσσερις αγώνες ακόμα…

Στη Β’ Κατηγορία υποβιβάστηκε και τυπικά η Καστέλλα μετά απο οκτώ χρόνια. Κέρδος της μόνο οι μικροί που χρησιμοποίησε και έδειξε ότι έχουν μέλλον.. Ευχάριστη έκπληξη ο ΑΟΚ Φαλήρου που η πολύ καλή πορεία του συνεχίστηκε και στα πλέι άουτ όπου τερμάτισε αήττητος μ εδυο νίκες και μια ισοπαλία…..

H ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα του Προφήτη Ηλία σηκώνει πολύ   συζήτηση. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Από την ώρα που ανακοινώθηκε όλοι την σχολιάζουν. Ο καθένας με τον τρόπο του δηλαδή. Άλλοι είναι υπέρ της απόφασης που επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή και άλλοι κατά.

Πως παίρνουν τις αποφάσεις οι δικαστές ; Κάπως έτσι . Σε άλλους φαίνονται  αυστηρές και σε άλλους επιεικείς. Αλλά παίρνονται με το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος. Στην περίπτωση του Προφήτη Ηλία , ο ΚΑΠ μιλάει από αφαίρεση 5 βαθμών και πάνω .  Η Πειθαρχική προτίμησε να βάλει την πιο χαμηλή. Στην ουσία όμως , και λόγω της εποχής , αφαιρείται ένας βαθμός και η ομάδα από την τρίτη θέση των πλέι όφ κατεβαίνει στην τέταρτη . Πολλοί είπαν ότι δεν αφαιρέθηκαν περισσότεροι  βαθμοί γιατί θα υποβιβαζόταν απευθείας και θα πήγαινε στα πλέι άουτ ο Ατρόμητος Κερατσινίου. Δεν θα μπούμε σε αυτό το σκεπτικό. Όσον αφορά την στέρηση του δικαιώματος της έδρας για 4 αγωνιστικές συν 2 ακόμα για το παιχνίδι με τον ΑΟ Καραβά αυτό δεν νομίζω ότι είναι τιμωρία. Ευτυχία είναι και αγαλλίαση . Ξέρεις τι είναι να έχεις έδρα το ΣΕΦ και για έξι εντός έδρας αγώνες η ομάδα να παίζει οπουδήποτε αλλού. Σαν να έπιασες το …τζόκερ. Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι που λένε ότι όλα αυτά τα πρόστιμα που έπεσαν θα «γονατίσουν » οικονομικά τον σύλλογο. Αυτό είναι άλλο θέμα που θέλει συζήτηση. Θεωρώ ότι η Πειθαρχική Επιτροπή έριξε «στα μαλακά» τον Προφήτη Ηλία λόγω πρότερου εντίμου βίου. Δηλαδή πριν από τους δυο τελευταίους αγώνες που δημιούργησε πρόβλημα , δεν είχε δώσει αφορμή…..

Για την ποινή στον Προφήτη Ηλία οι πολλές γκρίνιες μας ήλθαν από την Χαραυγή.  Που πρόπερσι  τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 10 ημερολογιακών ημερών ( δηλαδή μια αγωνιστική ) εκτός πρωταθλήματος, επειδή κάποιοι κτύπησαν τον θυρωρό στην είσοδο . Ενώ τώρα που «έφαγε ξύλο » ο διαιτητής του αγώνα ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο ,η Πειθαρχική έδειξε επιείκεια….

Αυτός που «την πλήρωσε»  ουσιαστικά ήταν ο ποδοσφαιριστής του Προφήτη Ηλία Χρήστος Τσάδαρης πρωταγωνιστής του ξυλοδαρμού, ο οποίος  εκτός από τις 21 αγωνιστικές τιμωρήθηκε και με δίμηνο αποκλεισμό που θα ισχύσει μετά το τέλος της ποινής. «Τυχερός » ο προπονητής Χρήστος Ασημομύτης , που γλίτωσε στα Ποινικά Δικαστήρια, ενώ στην εξάμηνη ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους περιλαμβάνεται και η καλοκαιρινή περίοδος…..

Με 9 αγωνιστικές και 90 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Πανφαληρικού Αντώνης Κοντραφούρης. Αυτό όμως που «πονάει » το σωματείο είναι το ενενηντάρι που θα πρέπει να πληρώσει αφού ο παίκτης έτσι κι αλλιώς θα σταματούσε το ποδόσφαιρο  λόγω ορίου ηλικίας…..

Μια σπουδαία μεταγραφή είναι «στα σκαριά» . Όχι όμως ποδοσφαιριστή αλλά παράγοντα . Πρόεδρος συλλόγου Α’ Πειραιά ,  πηγαίνει πρόεδρος σε ομάδα της  ίδιας κατηγορίας. Και για να μην σας πονοκεφαλιάζω ιδιαίτερα , σας βοηθάω γράφοντας  ότι επιστρέφει στα πάτρια εδάφη…..

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply