Connect with us

4ος Όμιλος

Μόνο το γκολ έλειψε στον ΟΦΗ

Published

on

Η παρουσία των Βασίλη Σαχινίδη – Ζντράβκο Πόποβιτς που έκαναν ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα, βελτίωσε πολύ επιθετικά τους «ασπρόμαυρους». Από τη μια ιδιαίτερα κινητικός με καλές τοποθετήσεις στην περιοχή και αρκετά ομαδικός ο Σαχινίδης. Από την άλλη, μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις με τα στημένα (φάουλ, κόρνερ) και το δυνατό φαρμακερό αριστερό του σουτ ο Πόποβιτς. Αμφότεροι ανεβάζουν επίπεδο το συγκρότημα του Μουράτ Σεροπιάν επιθετικά.

Πολύ καλός ως δεξιός μπακ ο Γιώργος Πιθαρούλης. Στην αντίπερα όχθη, δίχως τις πολλές τελευταίες μεταγραφές τους αγωνίστηκαν οι «κιτρινόμαυροι». Κορυφαίος και φύλακας – άγγελος όποτε χρειάστηκε κάτω από τα δοκάρια ο πολύπειρος Γρηγόρης Αθανασίου.  Αρκετά δραστήριος ο Αντώνης Μπουρσέλης, μεσοεπιθετικά ήταν πηγή κινδύνου. Αρκετά καλός στη μεσαία γραμμή ο Ζαν Κούρτι, θα βοηθήσει σημαντικά στην επιστροφή του. Kαλά στοιχεία και από τον πιτσιρικά Μάνο Φουκαράκη που προβιβάστηκε από την Κ20 του συλλόγου. Δεν εντυπωσίασε ο Ντος Σάντος, θα βοηθήσει πολύ ο Μιχάλης Αυγενικού που έπαιξε κοντά ένα μισάωρο

Ορεξάτα  μπήκαν οι «ασπρόμαυροι» στο α’ 20λεπτο – 25λεπτο, ισορρόπησαν στη συνέχεια μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου οι «κιτρινόμαυροι».

Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος και δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Πρωταγωνιστής σε τρεις από αυτές ο Αλέξανδρος Παπατζίκος που είδε την κεφαλιά του (βρήκε λιγο τη μπάλα μετά το φάουλ του Πόποβιτς) να φεύγει λίγο έξω (48’) και την προβολή του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι (58’), έπειτα από το χτύπημα του Φραγκουλάκη. Ενώ την κεφαλιά του στο 80’ ύστερα από το κόρνερ του Φραγκουλάκη, απέκρουσε ο Αθανασίου.

4-4-2 από Σεροπιάν, ντεμπούτο Σαχινίδη – Πόποβιτς

Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Μουράτ Σεροπιάν. Τερματοφύλακας ο Βλάχος, δεξιά στην άμυνα ο Πιθαρούλης, αριστερά ο Κοιλιάρας και στόπερ οι Ραπτάκης (δεξιός) – Παπατζίκος (ασριστερός). Αμυντικοί μέσοι οι Φαμπίνιο (δεξιός) – Γκούμας (ασριστερός), στα «φτερά» δεξιά ο Περογαμβράκης, αριστερά ο Πατινιώτης και επιθετικό δίδυμο οι Πόποβιτς – Σαχινίδης. Ντεμπούτο για Πόποβιτς – Σαχινίδη με την ασπρόμαυρη φανέλα

4-2-3-1 από Βέλιτς

Με σύστημα 4-2-3-1 κατέβασε τον Εργοτέλη ο Γιάσμικο Βέλιτς. Κίπερ ο Αθανασίου, δεξιός μπακ ο Γιαλούσης, αριστερός ο Λεονάρντο και  κεντρικοί αμυντικοί οι Γρομητσάρης (δεξιός) – Άλμπι (αριστερός). Αμυντικά χαφ οι  Κούρτι (δεξιός) – Φουκαράκης (αριστερός) και μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Μπουρσέλης. Δεξιά μπροστά ο Δωματάς, αριστερά ο Ντος Σάντος και στην κουφή της επίθεσης ο Παμλίδης.

Το φιλμ του αγώνα

18’ Πρώτη φάση για τον ΟΦΗ στο φιλικό των συμπολιτών. Ωραία ενέργεια Σαχινίδη και πάσα στον Πιθαρούλη, σέντρα του Πιθαρούλη από δεξιά, ο Πατινιώτης γύρισε ωραία το σώμα του αλλά το σουτ του από το ύψος περίπου του πέναλτι έφυγε ψηλά άουτ, πάνω από τα δοκάρια του Αθανασίου.

23’ Καλή στιγμή για τον Εργοτέλη. Ζήτησαν φάουλ οι γηπεδούχοι για φάουλ στον Πατινιώτη κοντά στη μεσαία γραμμή και αριστερά, συνεχίστηκε το παιχνίδι, βαθιά μπαλιά του Γιαλούση, άστοχη έξοδος του Βλάχου, κεφαλιά του Παμλίδη έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι.

25’ Πρώτη κίτρινη στην αναμέτρηση, τη δέχθηκε ο Φαμπίνιο γιατί βιάστηκε να εκτελέσει το φάουλ από τον Μανδαλενάκη Ε.

26’ Σουτ του Πόποβιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθαανασίου.

31’ Σκληρό μαρκάρισμα του Φαμπίνιο στον Μπουρσέλη, διαμαρτύρονται παίκτες και άνθρωποι του Εργοτέλη.

35’ Ωραία ενέργεια Ντος Σάντος από δεξιά, πέρασε εύκολα τον Παπατζίκο, έκανε το γύρισμα από δεξιά, μπλόκαρε ο Βλάχος.

37’ Λάθος των παικτών του Εργοτέλη, μπαλιά του Πόποβιτς, η μπάλα έφτασε στον Πατινιώτη αριστερά μέσα στην περιοχή που δεν σούταρε καλά, η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι.

39’ Φάουλ του Ντος Σάντος από αριστερά, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Βλάχος.

48’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Καλοχτυπημένο φάουλ του Πόποβιτς από δεξιά, ο Παπατζίκος βρήκε ελάχιστα τη μπάλα με το κεφάλι, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αθανασίου.

51’ Κίτρινη και στον Πιθαρούλη για μαρκάρισμα στον Δωματά.

52’ Γκολ για τον Εργοτέλη, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Φάουλ του Μπουρσέλη,  άστοχη έξοδος του Βλάχου, κεφαλιά του προωθημένου Άλμπι, η μπάλα στα δίχτυα, σηκωμένο το σημαιάκι του β’ βοηθού.

55’ Κίτρινη και στον Κούρτι για φάουλ στον Περογαμβράκη.

56’ Ο Σαχινίδης έδωσε στον Γκούμα το αριστερό σουτ του οποίου έξω από την περιοχή δεν ήταν καλό και έφυγε αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι.

58’ Δοκάρι για τον ΟΦΗ. Φάουλ Φραγκουλάκη από αριστερά, προβολή του προωθημένου Παπατζίκου στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα αφού τη βρήκε και ο Αθανασίου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

61’ «Κεραυνός» του Πόποβιτς έξω από την περιοχή και δεξιά με το αριστερό, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασίου.

66’ Διπλή τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Δυνατό σουτ του Πόποβιτς από δεξιά, απέκρουσε ο Αθανασίου, στη συνέχεια της φάσης σουτ του Πατινιώτη μέσα από την περιοχή, έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Γιαλούσης.

80’ Κόρνερ, Φραγκουλάκη, κεφαλιά του προωθημένου Παπατζίκου, έδιωξε ο Αθανασίου.

89’ Καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ, το σουτ του Ευσταθίου (του στρώθηκε η μπάλα), έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Αθανασίου.

 

Μικρά

-Αρχηγός του ΟΦΗ ο Αλέξης Περογαμβράκης και του Εργοτέλη ο Γρηγόρης Αθανασίου.

-Στο τέρμα που βρίσκεται μπροστά από τη Θύρα 1 επιτίθεται στο α’ μέρος ο ΟΦΗ, σε αυτό που βρίσκεται μπροστά από τη Θύρα 4 ο Εργοτελης.

-Επιστρέφει στο «Γεντί Κουλέ» όπου έζησε μεγάλες στιγμές με την ασπρόμαυρη φανέλα ο Γιάσμικο Βέλιτς, επιστροφή με την ιδιότητα του προπονητή του Εργοτέλη.

-Σύντομη συνομιλία είχαν κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, Μουρατ Σεροπιάν και Σταύρος Λαμπράκης.

-Στο «Γεντί Κουλέ», παρακολούθησε το φιλικό και ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ Γιώργος Γιαγκιόζης, εκμεταλλευόμενος το ρεπό που είχε ο Κοσμικός.

ΟΦΗ: Βλάχος, Φαμπίνιο (56’ Φραγκουλάκης),, Ραπτάκης, Γκούμας, Σαχινίδης, Κοιλιάρας (86’ Μπολάκης)), Πατινιώτης, Παπατζίκος, Πιθαρούλης, Περογαμβράκης (68’ Ευσταθίου), Πόποβιτς (78’ Τζέκος)..

Πάγκος: Κασμερίδης, Μπολάκης, Ευσταθίου, Φραγκουλάκης, Τζέκος, Μπάμπης, Κομνηνός, Κοντογιάννης.

Εργοτέλης: Αθανασίου, Άλμπι (70’ Κυριακόπουλος), Γιαλούσης, Γρομητσάρης, Λεονάρντο, Φουκαράκης, Κούρτι (83’ Χαρκουτσάκης), Μπουρσέλης, Παμλίδης (64’ Αυγενικού), Ντος Σάντος (72’ Ρέντζας), Δωματάς.

Πάγκος: Δερμιτζάκης, Ρέντζας, Κυριακόπουλος, Χαρκουτσάκης, Γενιτσαρίδης, Αυγενικού.

 

Πηγή: cretesports