Connect with us

4ος Όμιλος

Απάντηση Κηφισιάς μέσω ανακοίνωσης και… βίντεο (video)

Published

on

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κηφισιά απαντάει στην αντίστοιχη του Ιωνικού για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Ζηρίνειο, ενώ με ανάρτηση της στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου κάνει γνωστή τη φάση που η ομάδα της Νεάπολης διαμαρτύρεται για πέναλτι. Στη συνέχεια οι άνθρωποι των κυανόλευκων τονίζουν ότι ο διαιτητής του αγώνα ιδιαίτερα στην επανάληψη υπέπεσε σε σωρεία λαθών. Αναλυτικά,η ανακοίνωση:Με απορία αντικρίσαμε πλήθος ανακοινώσεων στον τύπο και αναρτήσεων στο διαδίκτυο αναφορικά με τον τελευταίο «εντός» έδρας αγώνα μας εναντίον της ιστορικής ομάδας του Ιωνικού Νίκαιας. Σε μια εποχή όπου ο κοινωνικός ιστός της χώρας συνταράσσεται και οι αλλαγές είναι ραγδαίες, η ομάδα μας δυστυχώς αποτελεί αν όχι τον μόνο αλλά τουλάχιστον ένα εκ των λίγων οργανισμών που λειτουργούν «αλλιώς». Αναφορικά με τις δηλώσεις των ανθρώπων του Ιωνικού σχετικά με τα περιστατικά που έλαβαν χώρο στις κερκίδες του Ζηρινείου, θέλουμε να τονίσουμε ότι αν επιθυμούν να αποσαφηνίσουν ακριβώς την εικόνα τους σχετικά με τι συνέβη μπορούν μέσω μιας νέας ανακοίνωσης τους στα μέσα να μας ζητήσουν να τους στείλουμε τις εικόνες και το βίντεο και παράλληλα να τις στείλουμε και στον εισαγγελέα. Είναι γνωστό ότι η ομάδα και ο φίλαθλος κόσμος της ουδέποτε έχουν απασχολήσει τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ για τυχόν επεισόδια ή προπυλακισμούς παικτών, προπονητών, παραγόντων και φιλάθλων αντιπάλου ομάδας και ανέθακεν δέχεται τα συγχαρητήρια όλων για τις άψογες φιλοξενείες της.
Σε έναν αγώνα που η ομάδα μας επικράτησε στους αγωνιστικούς χώρους σε ένα γήπεδο εκκλησία με όλη τη σημασία και έννοια της λέξεως, καλούμαστε να δικαιολογηθούμε για τα αυτονόητα. Ασφαλώς, αν ήταν μόνο αυτό, δεν θα νιώθαμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με το φίλαθλο κοινό….γιατί εμείς το ποδόσφαιρό το βλέπουμε «αλλιώς» και στο σημείο αυτό επικαλούμαστε και τις δηλώσεις του εντίμου προπονητή της αντιπάλου ομάδας, ΚΥΡΙΟΥ Λευτέρη Βασιλειάδη στον ηλεκτρονικό τύπο μεσοβδόμαδα. Αν και φευγαλέα τις στιγμές εκείνες αισθανθήκαμε ότι βιώνουμε μέρες Σεπτεμβρίου 2014 με τον αδόκητο χαμό ενός υγιούς φιλάθλου εν ονόματι Κώστα Κατσούλη.

Είναι επίσης ευρέως γνωστό και αποδεκτό ότι η Κηφισιά Α.Ε. για τυχόν διαιτητικά λάθη θελημένα η μη, δεν έχει ποτέ απασχολήσει τον τύπο με ανακοινώσεις ή διαμαρτυρίες και το βασικό κριτήριο αυτής της πρακτικής είναι η διασφάλιση του αθλήματος. Αν τώρα εκδίδουμε ανακοίνωση το κάνουμε μόνο γιατί τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών μας θίγουν ηθικά. Σε έναν αγώνα όπου το πάθος και η ενέργεια περίσσευε και από τους 22 ποδοσφαιριστές «κάποιοι» σε απόλυτη σχέση με τις μαντικές τους ικανότητες προσπάθησαν να αμαυρώσουν αυτή τη μεγάλη νίκη έναντι ενός μεγάλου αντιπάλου και να την συνδυάσουν με την τάχα «μεθοδευμένη» διαιτησία. Σε μια απλή υποθετική ερώτηση για το αν τελικά η διαιτησία του αγώνα ήταν καλή, εμείς θα απαντούσαμε οτι ασφαλώς δεν ήταν αντάξια για το επίπεδο των ομάδων και την κρισιμότητα του αγώνα. Και ενώ ο Ιωνικός αμφισβήτησε μία και μόνο φάση τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων εμείς απαντάμε ότι στο Β’ ημίχρονο η διαιτησία στο σύνολο της έκανε αλεπάλληλα λάθη και άστοχες υποδείξεις εναντίον της ομάδας μας, από τις πιο απλές αποφάσεις για πλάγια άουτ έως τις αποφάσεις της στον πειθαρχικό τομέα. Το βίντεο του αγώνα είναι απο σήμερα στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται (Ε.Π.Ο., Κ.Ε.Δ. κλπ). Για αυτή τη μόνη φάση που διαμαρτύρονται οι άνθρωποι του Ιωνικού (πέναλτυ και αποβολή) για το αληθές του πράγματος την αναρτούμε μαζί με την παρούσα ώστε οι φίλαθλοι και η ομάδα του Ιωνικού να μην νιώθουν άστοχα αδικημένοι. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ίσως οι άνθρωποι του Ιωνικού και αυτό είναι απολύτως θεμιτό έτσι ανέλυσαν κατά την διάρκεια του αγώνα την φάση που ζητούν πέναλτι και δεν κατάλαβαν ακριβώς την εξέλιξη της, γιατί η ένταση και το πάθος κατά την διάρκεια ενός αγώνα οδηγεί λίγο πολύ όλους σε λανθασμένες απόψεις.

Κλείνοντας, θέλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία προς την μεγάλη αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ» και τον ειδικό απεσταλμένο της τον κ. Σταύρο Θανόπουλο. Ο άνθρωπος αυτός είναι πλέον δεδομένο ότι έχει «αντι-κηφισιώτικο» μένος και δεν τον κατηγορούμε γιατί είναι ανίδεος και άσχετος με το ποδόσφαιρο και τον αθωώνουμε για όλα….απλά πλέον για την οικογένεια της Κηφισιάς αποτελεί ανεπιθύμητο πρόσωπο και δεν τον αναγνωρίζει ως δημοσιογράφο. Θέλουμε να πούμε σε αυτόν τον κύριο οτι οι δημοσιογράφοι διακρίνονται για την αμεροληψία και την αντικειμενικότητά τους. Παρακαλούμε λοιπόν την εφημερίδα «ΦΩΣ» μέσω του βίντεο να διορθώσει το δημοσιευμά του κ. Θανόπουλου και να το ανακαλέσει με μια τυπική συγνώμη.
Τέλος, ένας τέτοιος αγώνας εναντίον μια μεγάλης και ιστορικής ομάδας όπως ο Ιωνικός, αποτελεί για την Κηφισιά Α.Ε. γιορτή. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την αποδοχή του αιτήματος της ομάδας του Ιωνικού για μειωμένη τιμή εισιτηρίου ώστε να μπορέσουν οι φιλαθλοί του να το προμηθευτούν και να παραστούν στην έδρα μας. Εμείς, ανταποκριθήκαμε αμέσως γιατί για την Κηφισιά Α.Ε. η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο είναι για μας ο βασικός λόγος της διεξαγωγής των αγώνων, η πλειοψηφία των οποίων έχουν αποστρέψει το πρόσωπό τους από το άθλημα και αυτό παρατηρείται σε όλο το φάσμα των κατηγοριών. Με αυτή την τελευταία επισήμανση κλείνουμε την τοποθέτηση μας με μια και μόνο πρόταση, που είναι να πρυτανεύσει ο ανδρισμός και η αξιοπρέπεια εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.