Connect with us

4ος Όμιλος

Εθνικός Πειραιά-Φωστήρας 1-1

Published

on

Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι στο Μοσχάτο, ανάμεσα στον Εθνικό Πειραιά και τον Φωστήρα, με το τελικό 1-1 να μην βολεύει καμία από τις δυο ομάδες. Το ματς είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, αφού το πάθος και η δύναμη σε αγωνιστικό χώρο και… κερκίδα ξεχείλιζε, με τους παίκτες των δυο ομάδων να δείχνουν περίσσιο ζήλο για τη νίκη. Μάλιστα, δείγμα της κρισιμότητας του αγώνα αποτελεί το γεγονός ότι υπήρχε ένταση τόσο στην κερκίδα όσο και στο γήπεδο, κυρίως μετά το γκολ του Φωστήρα, με τον πάγκο του Εθνικού να διαμαρτύρεται στο διαιτητή θεωρώντας ότι πριν ο Ζαγοριανός σκοράρει ο Όγκμποε έχει υποπέσει επιθετικό φάουλ πάνω στον Βουτσινά.

Ένταση υπήρξε και στην ανάπαυλα όταν οπαδοί των δυο ομάδων ήρθαν απέναντι με τις μάχες να δίνουν σώμα με σώμα, όμως με την παρέμβαση των ΜΑΤ η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

Στο αγωνιστικό κομματι , ο Εθνικός είχε τον πρώτο λόγο στο α’ ημίχρονο με τον Σουλελέ να ανοίγει το σκορ στο 31′. Στην επανάληψη, ο Κώστας Ψυρόπουλος αύξησε τον επιθετικό τόνο της ομάδας του, ο Φωστήρας ήταν καλύτερος στο γήπεδο και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 76′ με τον Γιώργο Ζαγοριανό. Στα τελευταία λεπτά, δεν άλλαξε κάτι με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους.

Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κατίδη από πλευράς Εθνικού ενώ για τον Φωστήρα την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε ο Χαλκιάς.

Διαιτητές: Αγγελάκος, Χαραλαμπόπουλος-Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης): Βουτσινάς, Στασινός, Παυλάκης, Μαντζώρος, Στρατάκης, Μαρτίνος, Λεωνιδόπουλος, Σούφλας, Μάναλης (67’ Κατίδης), Αργυρίου, Σουλελές (75’ Αλεξανδρόπουλος)

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κώστας Ψυρόπουλος): Γιώρας, Χαλκιάς, Μανάλης, Παραράς, Νικολόπουλος (68’ Ντάφλας), Ντάλλας (46’ Ταχματζίδης), Στάμος (46’ Ζαγοριανός), Όγκμποε, Καιμακαμούδης, Δωροβίνης, Λάσκαρης.