Connect with us

slideshow

Ανάσταση..για Φωστήρα 2-1 τον Άγιαξ – Με το ένα πόδι στη football league2 (φωτο)

*

Published

on

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο θα γιορτάσει ο Φωστήρας το Πάσχα, καθώς εκτός από τη νίκη που πέτυχε επί του συντοπίτη Άγιαξ με 2-1, εκμετελλεύτηκε το δεύτερο συνεχόμενο στραβοπάτημα του Ελπιδοφόρου (0-0 με Αιγάλεω) και ξέφυγε στο +4 από την κορυφή. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η ενδέκατη συνεχόμενη νίκη για το ”Φονέα” και 15η συνολικά στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά το σημερινό παιχνιδι στο α’ μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας κοντά στο γκολ μόλις στο 5′. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο η μπάλα έφτασε στον Παναγιώτη Ντεντόπουλο, ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καραβίδα με το διαιτητή της συνάντησης, Φουκάκη να υποδυνείει χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ”παθών”, με τον Τσαϊλάκη να στερεί από τον έμπειρο επιθετικό την επίτευξη τέρματος, καθώς απέκρουσε σταθερά τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Σπύρος Δωροβίνης εκτέλεσε το κόρνερ, όμως η κεφαλιά του Γιώργου Τερζή πέρασε μόλις άουτ. Κόντρα στην ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, με το Χαλίλι να εκτελεί το κόρνερ και ο Μακρυπίδης που πετάχτηκε στο ύψος της περιοχής δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να γράψει το 1-0. Αυτό το τέρμα αποσυντόνισε κάπως τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Ψυρόπουλου, οι οποίοι στη συνέχεια ανέβασαν στροφές πιέζοντας περισσότερο τους ”ερυθρόλευκους”. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Τασουλής βρήκε ωραία τον Αντώνη Βλάχο, ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ αναγκάζοντας το Τσαϊλάκη σε εκπληκτική επέμβαση. Δέκα λεπτά αργότερα το συγκρότημα του Κώστα Ψυρόπουλου κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν ο Παναγιώτης Ντεντόπουλος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχηση στα καρέ του Άγιαξ και με ωραίο σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο β’ μέρος οι ”κιτρινόμαυροι” αύξησαν την πίεση τους, θέλοντας να πετύχουν το τέρμα που θα τους έδινε το προβάδισμα. Στο 64′ ο Σπύρος Δωροβίνης δεν μπόρεσε να… νικήσει το Τσαϊλάκη, καθώς ο τελευταίος πρόεβη σε ακόμη μια φανταστική απόκρουση. Στο 89′ η μπάλα έφτασε στο Χρήστο Χίσο, ο νεαρός μέσος του ”Φονέα” εξαπέλυσε το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι της εστίας του Τσαϊλάκη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναγιώτης Ντεντόπουλος βρήκε δίχτυα, με τον Ηρακλείωτη ρέφερι να ακυρώνει το τέρμα, έχοντας υποδείξει επιθετικό φάουλ. Τελικά ο ”γόρδιος” δεσμός για τους φιλοξενούμενους έσπασε στο 93′ (!), όταν ο Σωτήρης Μπεθάνης σέντραρε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο Μακρυπίδης σε προσπάθεια του να απομακρύνει με το κεφάλι, έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του, διαμορφώνοντας με αυτό το τρόπο το τελικό 2-1.

Βοηθοί του Φουκάκη ήταν οι Κουράκης και Δασκαλάκης.

 

ΑΓΙΑΞ: Τσαϊλάκης, Πέττας, Καραβίδας, Τσούτσης, Μακρυπίδης, Κατίδης, Λάνγκος (83′ Γιάκαλος), Σερδενές, Χαλίλι, Σπανάκος, Κόσι (46′ Σωτηρόπουλος).

 

ΦΩΣΤΗΡΑΣ Μπότος, Κόπελας (76′ Κούτρος), Τασουλής, Τζώνης, Τερζής, Μπούκουρης (53′ Μπεθάνης), Χίσο, Δωροβίνης, Ντεντόπουλος, Βλάχος, Παπαδημητρίου (61′ Πετρίτσης).

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply