Connect with us

slideshow

Μύρισε…στέψη στον Ταύρο!

Η Φωστήρας με γκολ του Σπύρου Δωροβίνη νίκησε και το Αιγάλεω (1-0) και ουσιαστικά ”κλείδωσε” τον τίτλο!

Published

on

Πέρασε κι’ αυτό! Η ομάδα του Φωστήρα κατάφερε να αντέξει στην πίεση των συνεχόμενων παιχνιδιών, αφού νίκησε την Κυριακή και το Αιγάλεω με 1-0, και πλέον μόνο αν έχει τάσεις αυτοκτονίας στα τέσσερα εναπομείναντα ματς θα χάσει το τίτλο! Το συγκρότημα του Κώστα Ψυρόπουλου, υπό την παρουσία περίπου 500 οπαδών που βρέθηκαν στις κερκίδες του ”Σπύρος Γιαλαμπίδης”, αν και δεν έπεισε με την απόδοση του βρήκε το τρόπο να… ”ξεκλειδώσει” την αντίπαλη άμυνα και να πάρει ένα πολύ σημαντικό ”τρίποντο”! Αξίζει να σημειωθεί πως το σωματείο από το Ταύρο έχει… ξεχάσει τη ήττα, καθώς η τελευταία φορά πως ο Φωστήρας έφυγε με σκημένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο ήταν στις 15 Ιανουαρίου, όταν και είχε χάσει εκτός έδρας από το Αιγάλεω με 1-0! Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, πως εάν μια ομάδα φτάνει στις 15 συνεχόμενες νίκες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Κυπέλλου, τότε η δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο σύλλογο είναι άξια συγχαρητηρίων! Χθες, οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων με εμφανή κόπωση από τα συνεχόμενα ματς, μπόρεσαν έστω και στην… κακή τους μέρα να επικρατήσουν επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Λυτρωτής σε ακόμη μια κρίσιμη συνάντηση δεν ήταν άλλος από το Σπύρο Δωροβίνη, ο οποίος με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο 64′ άφησε ”άγαλμα” τον Κουρεπίνη, σημειώνοντας το τέρμα που εκρινε την αναμέτρηση.

 

 

Ήταν κακός… Είχε την ουσία!

 

Στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, με τον Γιάννη Κούτρο πριν καν συμπληρωθεί 1′ στο παιχνίδι να μπαίνει επικίνδυνα από αριστερά, όμως η σέντρα που επιχείρησε, βρήκε σε ετοιμότητα τον Τάσο Κουρεπίνη. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τους παίκτες των δυο ομάδων να αναλώνονται σε κατοχή μπάλας. Στο 26′ οι ”κιτρινόμαυροι” έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Αντώνης Βλάχος έστρωσε τη μπάλα στο Σωτήρη Μπεθάνη, με το σουτ του τελευταίου να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 31′ ήταν η σερά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, με το Στράτο Δουκάκη να… ταλαιπωρεί αρχικά τους αμυντικούς του Φωστήρα από δεξία, όμως στη συνέχεια του σουτ που εξαπύλεσε δεν ανησύχησε τον Αλέξανδρο Μπότο. Στο 48′ ο διαιτητής της αναμέτρησης Θανάσης Τζήλος διέκοψε το παιχνίδι, καθώς κάποιος από τους φίλους του Φωστήρα εκτόξευσε κάποια κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από τις σχετικές διαβουλεύσεις τα πνεύματα ηρέμησαν και ο Λαρισαίος ρέφερε έδωσε εντολή να ξεκινήσει και πάλι το ματς. Στο 54′ οι ”μπλε” απείλησαν, με τον Κώστα Μαστραντώνη να στρώνει έξω από την περιοχή στο Στράτο Δουκάκη, με το τελευταίο να εξαπολύει το σουτ και τον Αλέξανδρο Μπότο να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση. Στο 62′ οι ποδοσφαιριστές του Κριστόφ Βαζέχα έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Κώστας Τεγούσης έβγαλε φάτσα με το τέρμα το Στράτο Δουκάκη, όμως ο τελευταίος είδε το σουτ που επιχείρησε να φεύγει μόλις άουτ από δεξί δοκάρι του Αλέξανδρου Μπότου. Τρία λεπτά αργότερα όμως, η ομάδα του Ταύρου κέριδσε φάουλ έξω από την περιοχή με το Χρήστο Χίσος. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σπύρος Δωροβίνης, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Κουρεπίνη γράφοντας το 1-0! Στη συνέχεια οι πρωτοπόροι οπισθοχώρησαν όπως ήταν λογικό, θέλοντας να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ με το μέρος τους. Από την αντίπερα όχθη, ο σύλλογος των δυτικών προαστίων δεν μπόρεσε να απειλήσει με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους!

 

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Μπότος, Κόπελας, Τασουλής, Τζώνης, Τερζής, Ζίζηλας (70′ λ.τρ Χοτζάϊ), Κούτρος (10′ λ.τρ Χίσος), Δωροβίνης, Ντεντόπουλος (89′ Πετρίτσης), Μπεθάνης, Βλάχος.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Κουρεπίνης, Ζαφειράτος (88′ Σιδέρης), Ταμπάκης, Τεγούσης Θ., Βασιλάρης, Κωνσταντόπουλος, Τσιρογιάννης, Βασιλικής (60′ Κωνσταντόπουλος Κ.), Μαστραντώνης, Δουκάκης, Μπλάσκας (46′ Τεγούσης Κ.)

Κυριάκος Παντζαρίδης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply