Connect with us

slideshow

ΠΑΟΚ- Μπνέι Γιεχιούντα 4-1

Απλά ήταν ΠΑΟΚ

Published

on

Την πρόκριση του στα Πλέι-οφ του Europa League πανηγύρισε η ομάδα του ΠΑΟΚ, που επικράτησε της Μπνέι Γιεχούντα με σκορ 4-1. Το σωματείο από το Ισραήλ ξεκίνησε φανταστικά την αναμέτρηση παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με δυνατό σουτ του Μαρίνκοβιτς. Αυτή η εξέλιξη άγχωσε τους παίκτες του “δικεφάλου”, που παραλίγο να βρεθούν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα. Ωστόσο, ο πορτιέρο Παναγιώτης Γλύκος μπλόκαρε σωτήρια στο 19΄σουτ του Ιβασκεβίτσιους, ενώ στο 29΄απομάκρυνε πλασέ του Ν’ Ντλάβου. Έτσι, η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Ελληνική ομάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς καθώς στο 48΄ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με σουτ του Αθανασιάδη. Στο 50′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μενάς. Δύο λεπτά μετά ο Αθανασιάδης με ένα δυνατό σουτ κατάφερε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, σημειώνοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 2-1. Έτσι ο ΠΑΟΚ με το προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε κατάφερε να γίνει ο κυρίαρχος της αναμέτρησης πετυχαίνοντας και τρίτο τέρμα στο 79′ με σουτ του Ρομπέρτ. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων των 90′ ο νεαρός Πέλκας.

 

Η ροή του σκορ

 

7′ Μαρίνκοβιτς 0-1

48′ Αθανασιάδης 1-1

52′ Αθανασιάδης 2-1

79′ Ρομπέρτ 3-1

91′ Πέλκας 4-1

 

Οι ενδεκάδες

 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετό, Κουμαλά, Λίνο, Κατσικάς (37′ Ιντζίδης), Λαζάρ, Φωτάκης (46′ Κάτσε), Σαλπιγγίδης (72′ Πέλκας), Ρομπέρ, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης

 

Μπνέι Γιεχούντα: Εγενούγκμπα, Αζούζ, Χαντάντ, Γκαλ, Έντρι, Ιβασκεβίτσιους, Αμπού Ζαΐντ, Μαρίνκοβιτς, Μενάς, Ν’ Ντλαβού, Γκαλβάν (57′ Ναούμ)

 

Το πρόσωπο του Αγώνα

Αναμφισβήτητα ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Γλύκος, που κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο και κράτησε το 0-1. διότι αν οι Ισραηλινοί είχαν πετύχει δεύτερο τέρμα θα δυσκόλευαν αρκετά τα πράγματα για τον “δικέφαλο του Βορρά”.

 

Πήρε τη δόξα

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ Αθανασιάδης πήρε όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και πως να μην γίνει αυτό, αφού κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα μέσα σε τέσσερα λεπτά και να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Δίνοντας στην Ελληνική ομάδα μία σημαντική πρόταση

 

Επιμέλεια: Θεοχάρης Μαρινέλης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply