Connect with us

slideshow

“Φονικό” στην Νέα Σμύρνη..

.

Published

on

Είχε στείλει το μήνυμα του από το πρώτο παιχνίδι ωστόσο την Τετάρτη, (19/12/2012) φρόντισε να επιβεβαιώσει για ποιον ακριβώς το λόγο του δόθηκε το προσωνυμιο «Φονέας των γιγάντων». Η αναφορά μας γίνεται στον ΑΠΟ Φωστήρ ο οποίος παίζοντας με σαφές αγωνιστικό πλάνο πήρε το «εισιτήριο» για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «κιτρινόμαυροι» παρότι ηττήθηκαν με 2-1 από τον Πανιώνιο, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του θεσμού δεδομένου ότι στο πρώτο ματς είχαν επικρατήσει με 1-0. Ο «χρυσός» σκόρερ για το συγκρότημα του Κώστα Ψυρόπουλου ήταν ο Ηλίας Κάμπας ο οποίος στο 74′ με κεφαλιά πέτυχε το τέρμα που έστειλε στα ουράνια τους 500 περίπου φίλους του ιστορικού σωματείου που βρέθηκαν στις κερκίδες της Νέας Σμύρνης.

 

Στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να επιβάλλουν από την αρχή το ρυθμό τους κάτι που κατάφεραν. Στο 12′ η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερούπολη άνοιξε το σκορ, όταν ο Ντούνης από το ύψος της μικρής περιοχής με σουτ έγραψε το 1-0. Στο 20′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να είχε σημειώσει το 2-0, όμως η κεφαλιά που έπιασε, πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αλέξανδρου Μπότου. Παρ’ όλα αυτά ο χαρισματικός επιθετικός του «Ιστορικού» στο 23′ στάθηκε πιο τυχερός, καθώς διπλασίασε τα προσωπικά τέρματα στην αναμέτρηση αλλά και της ομάδας του. Στο 31′ ο Παναγιώτης Μπιλίτσης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σπύρος Δωροβίνης βρέθηκε πεσμένος μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, όμως ο διαιτητής Γιαννουλάκης υπέδειξε τη συνέχεια του παιχνιδιού. Στη συγκεκριμένη φάση, οι άνθρωποι του «Φονέα» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο Χανιώτη διαιτητή για πέναλτι. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Φανούρης Γουνδουλάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, αφού η προβολή που πραγματοποίησε από τη μικρή περιοχή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

 

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στο γήπεδο με μοναδικό στόχο να πετύχουν το τέρμα που θα τους χάριζε την πρόκριση. Σιγά-σιγά ο σύλλογος του Ταύρου άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 74′. Ο Γιάννης Κούτρος που είχε περάσει σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο μπήκε μέσα στην περιοχή, επεχείρησε τη σέντρα όμως ο Τάσος Αυλωνίτης απομάκρυνε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ήταν η στιγμή που “πάγωσε” το γήπεδο. Ο Ηλίας Κάμπας εκμεταλλεύτηκε την εκτέλεση του Νίκου Στάμου και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Περιστερίδη βάζοντας… φωτιά στο πέταλο που βρισκόταν οι φίλαθλοι του Φωστήρα. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων στη συνέχεια αποβλήθηκε διότι τη στιγμή του πανηγυρισμού κλότσησε του σημαιάκι του κόρνερ. Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν στα εναπομείναντα λεπτά να πετύχουν το τέρμα που θα τους έδινε την πρόκριση, όμως έπεσαν πάνω σε μια καλοστημένη άμυνα, η οποία όσες φορές χρειάστηκε δήλωσε «παρούσα».

 

*** Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας του ΑΠΟ Φωστήρ, Κόρμπας κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο δέχτηκε επίθεση. Στη συνέχεια με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα επανήλθαν σε φυσιολογική κατάσταση.

 

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης , Κούρτνι, Αυλωνίτης, Ρόκας, Ανδράλας (87′ Μπούζας), Κοντοχρήστος, Γουνδουλάκης, Μενδρινός (81′ Διαμαντάκος), Καμπάνταης (46′ Οκόγιε), Αραβίδης, Ντούνης.

 

ΑΠΟ ΦΩΣΤΗΡ (Κώστας Ψυρόπουλος): Μπότος, Μπιλίτσης, Τασουλής, Παραράς, Πεταυράκης (61′ λ.τρ. Καλλέργης), Τσώνης, Μπούμπας, Βαβάτσικος (76′ Κούτρος), Μπούκουρης (59′ Στάμος), Δωροβίνης, Κάμπας.

Kυριάκος Πατζαρίδης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply