Connect with us

slideshow

Αποκλειστικό:Σύγκρουση Αθήνα- Πειραιά στα μπαράζ ανόδου

Τι αποφασίζει η ΕΠΟ για τους ομίλους που οδηγούν στη Γ Εθνική

Published

on

Έντονα ηλεκτρισμένη αναμένεται να είναι η ατμόσφαιρα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής . Τα μέλη του ΔΣ θα πάρουν στα χέρια τους την εισήγηση της επιτροπής της Δ Εθνικής, για τον καταρτισμό των ομίλων των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Γ Εθνική. Είναι γνωστό ότι από τις τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις θα καταρτιστούν όμιλοι και οι 14 πρώτες μέσα από τους αγώνες μπαράζ θα ανέβουν στην νέα Γ Εθνική που θα δημιουργηθεί από την συγχώνευση Γ και Δ Εθνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν stoplekto.gr, οι αλλαγές σε σχέση με τον περσινό καταρτισμό των ομίλων θα είναι περιορισμένες γεγονός που εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι ΕΠΣ Αθηνών και ΕΠΣ Πειραιά θα συγκρουστούν και πάλι μαζί για μια θέση στον… ήλιο της Γ Εθνικής.

Στην περίπτωση αυτή οι αντιδράσεις αναμένεται να είναι σφοδρές και οι φωνές θα ακούγονται έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ καθώς Αθήνα και Πειραιάς ως από τις πιο ιστορικές ενώσεις, διεκδικούν καλύτερη μεταχείριση για τις ομάδες τους.

Προ ημερών μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά, Στέλιος Μπρατσόλης είχε καταθέσει τις προτάσεις του αναφορικά με τα κριτήρια για τον καταρτισμό των ομίλων και είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

« α) Η διαμόρφωση ομίλων Μπαράζ ανόδου με εδαφικούς γεωγραφικούς καταμερισμούς .

β) Η επιλογή κλειδαρίθμων όπου η ποδοσφαιρική εμπειρία και πραγματικότητα το επιτάσσουν .

γ) οι κληρώσεις για την συμπλήρωση των ομίλων Τετράδων από τις ομάδες των ΕΠΣ που συμμετέχουν στους γεωγραφικούς καταμερισμούς .

Η διαδικασία αυτή αίρει κάθε αντικειμενική επιφύλαξη που εκ των Πραγμάτων Γενα ο Ορισμός των ομίλων – Τετράδων – με όποιο γεωγραφικό καταμερισμό και αν επιλεγούν.

 

Με βάσει την Ανωτέρω Λογική και σε ότι αφορά την Συμμετοχή των ομάδων ΕΠΣΑ – ΕΠΣΠ στην διαδικασία των προσεχών Μπαράz – προτείνω την Διαμόρφωση γκρουπ 16 Ενώσεων – για να δημιουργηθούν οι 4 εκ των 14 ομίλων ως εξής :

Στο γκρουπ να συμμετέχουν οι 6 ομάδες των τεσσάρων ΕΠΣ Αττικής , οι 5 ομάδες των ΕΠΣ Χίου , Λέσβου, Κυκλάδων Δωδεκανήσων, Σάμου και 5 ομάδες των ΕΠΣ Ευβοίας,Βοιωτίας, Φθιώτιδας ,Φωκίδας , Ευρυτανίας .

Θεωρώ – και με σεβασμό προς όλες τις ομάδες όλων των ΕΠΣ του εν δυνάμει προτεινόμενου Γκρουπ – ότι οι 4 ομάδες ΕΠΣΑ – ΕΠΣΠ δικαιούνται Ποδοσφαιρικά να έχουν Κλειδάριθμο 1,2,3,4 στην Διαμόρφωση των 4 ομίλων ,ώστε στην Συνέχεια με ΚΛΗΡΩΣΗ να προκύψουν οι τριάδες που θα συμπληρώσουν τους συγκεκριμένους 4 ομίλους ».

Η φιλοσοφία πάντως στην ΕΠΟ είναι ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί «προνομιακή» μεταχείριση σε Αθήνα και Πειραιά καθώς στην περίπτωση αυτή ποια θα ήταν η τύχη των πρωταθλητριών ομάδων των άλλων ποδοσφαιρικών ενώσεων.

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Πέγκος

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply