Connect with us

slideshow

Δεύτερος ο Χαραυγιακός εν μέσω έντασης στην Ηλιούπολη

Published

on

Το ισόπαλο 0-0 του Χαραυγιακού με τον Εθνικό έφτανε στους Ηλιουπολίτες ώστε να κατακτήσουν την δεύτερη θέση και να μπορούν να ελπίζουν σε περίπτωση που ανέβουν και οι δεύτεροι των ομίλων στην Γ’ Εθνική. Μεγάλη ένταση αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στην κερκίδα αλλά και μεταξύ των παικτών η οποία και συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια και χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Καλύτερος ο Χαραυγιακός στο πρώτο μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι συνολικά, όμως μέχρι το 15′ ο Εθνικός ήταν εκείνος που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 7′ ο Γιουβανέλλης έβγαλε τετ α τετ τον Ηλιόπουλο ο οποίος όμως έχασε το κοντρόλ και στο 12′ ο Γκορόγιας έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Χαραυγιακού, όμως το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ. Στην συνέχεια οι «νερατζούρι» ανέβασαν την απόδοσή τους και από το 20′ και μετά ήταν εμφανώς καλύτεροι μέσα στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα. Μάλιστα στο 23′ οι Ηλιουπολίτες ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Κουλουρίδη στην περιοχή, όμως ο Ανούσος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 26′ ο Τζανέτος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τσούνι έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα όμως να κοντράρει και να ξαναγυρίζει στα πόδια του νεαρού μεσοεπιθετικού ο οποίος και σούταρε αμέσως, αλλά ο Χατζημαρινάκης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 28′ ο Τσούνι ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής στην τεράστια ευκαιρία του Χαραυγιακού για να ανοίξει το σκορ αφού ύστερα από το ολέθριο λάθος της άμυνας ο δεξιός χαφ των γηπεδούχων βγήκε τετ α τετ με τον Χατζημαρινάκη, αλλά πλάσαρε άουτ. Εν συνεχεία δύο κεφαλιές των Κρητικού και του Κουλουρίδη από ευνοϊκή θέση στο 34′ και το 35′ αντίστοιχα πέρασαν μόλις άουτ, ενώ στο 39′ ο τελευταίος έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία, αλλά το πλασέ του έφυγε εκτός.

Πίεσε στο β’ ο Εθνικός

Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός μπήκε και πάλι δυνατά και ήταν εκείνος που είχε τον έλεγχο του αγώνα πιέζοντας για αρκετή ώρα την άμυνα των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι, πότε με γεμίσματα μέσα στην περιοχή, πότε με προσωπικές ενέργειες των μεσοεπιθετικών και πότε με τα στημένα του Χαλιμούρδα δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των «νερατζούρι», όμως η άμυνα του Χαραυγιακού αντέδρασε σωστά σε όλες τις περιπτώσεις. Συγκεκριμένα στο 60′ ο Κωνσταντάρας έπεσε στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Χαλιμούρδα, ενώ στο 79′ και πάλι έπειτα από φάουλ του Χαλιμούρδα η μπάλα κόντραρε στο τείχος και πριν οι επιθετικοί του Εθνικού γίνουν απειλητικοί ο Κωνσταντάρας έδιωξε ξανά σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα έβρισκαν περισσότερους χώρους για να απειλήσουν, χωρίς όμως αυτό τελικά να το εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Κράτησε το «μηδέν» ο Κωνσταντάρας στο 88′

Έτσι φτάσαμε στο 88′ εκεί όπου ο Κωνσταντάρας πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα. Ο Παυλόπουλος βρέθηκε μόνος του περίπου από το ύψος του πέναλτι πιάνοντας την κεφαλιά, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και με τεράστια υπερένταση κατάφερε να διώξει τελικά σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά δεν παίχτηκε στην ουσία ποδόσφαιρο αφού οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σπάσουν τον ρυθμό και ύστερα από καθυστερήσεις εξίμιση λεπτών που κράτησε ο Λάκωνας ρέφερι έφτασαν τελικά στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Καλύτεροι από πλευράς γηπεδούχων ήταν οι Κωνσταντάρας, Καρζής, Παπαδημητρίου και Κουλουρίδης, ενώ γενικά στο β’ μέρος η μεσοαμυντική γραμμή του Χαραυγιακού έκανε πολύ καλή εμφάνιση και αντέδρασε σωστά στην πίεση του Εθνικού. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ξεχώρισαν οι Χατζημαρινάκης, Χαλιμούρδας, Γιουβανέλλης και Λύγκοςλ, ενώ βοήθησαν αρκετά και οι αλλαγές των Σάμιου και Σταφσουλάι Με λάθη ο Ανούσος και ο βοηθός Αγρανιώτης, άριστη η βοηθός Παυλερού (Λακωνίας). Την αναμέτρηση παρακολούθησαν 350 θεατές, 200 του Χαραυγιακού και 150 του Εθνικού.

Μεγάλη ένταση με τη λήξη

Μεγάλη ένταση αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στην κερκίδα αλλά ευτυχώς η κατάσταση δεν ξέφυγε περαιτέρω. Μεγάλη ένταση υπήρξε επίσης ανάμεσα και στις δύο ομάδες όπου για πολύ ώρα οι παίκτες συνεπλάκησαν μεταξύ τους στον αγωνιστικό χώρο. Όλα αυτά συνεχίστηκαν και στα αποδυτήρια για αρκετή ώρα και αν δεν υπήρχε η επέμβαση της αστυνομίας και των ψυχραιμοτέρων η κατάσταση θα ξέφευγε εντελώς.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ: Κωνσταντάρας, Γουσούλης, Παπαδημητρίου, Ράμμος, Καρζής, Τσιούγκος, Τσούνι (69′ Νικόλα – 90’+5′ λ. τρ. Κουντουριώτης), Κρητικός, Κουλουρίδης (82′ Μπρούνο), Τζανέτος, Τσαφταρίδης

ΕΘΝΙΚΟΣ: Χατζημαρινάκης, Τσαραούσης, Ξενιτόπουλος, Παπαϊωάννου, Κάνδιας, Χαλιμούρδας, Ηλιόπουλος (46’Σταφσουλάι), Γιουβανέλλης, Λύγκος, Γκορόγιας (46′ Σάμιος), Παυλόπουλος

Κωνσταντίνος Ράπτης (kraptis1449@hotmail.com)

foto: sportifico.gr Xristos Xostikidis

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply