Connect with us

4ος Όμιλος

Παπαματθαιάκης: Να είναι υπερήφανο το νησί για τον Πανθηραϊκό (video)

Published

on

Διψασμένοι για διάκριση εμφανίζονται άπαντες στον Πανθηραϊκό ενόψει της νέας σεζόν που θα βρει την ομάδα στην Γ’ Εθνική, με τον τεχνικό του συλλόγου να διατηρεί χαμηλούς τόνους υποστηρίζοντας ότι αυτή την περίοδο είναι ημέρες δουλειάς και αφοσίωσης. Η ιστοσελίδα μας βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η Κυκλαδική ομάδα, και κατάφερε να αποσπάσει τις πρώτες δηλώσεις του Κρητικού προπονητή λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Ο ίδιος διατήρησε χαμηλούς τόνους, χωρίς να οριοθετήσει κάποιο στόχο, ενώ δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για την ομάδα που θα έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο στην Football League.

Ερωτηθείς για την έναρξη της προετοιμασίας ο Μανώλης Παπαματθαιάκης δήλωσε:

Όντως σήμερα ξεκινάει επίσημη η νέα σεζόν για την ομάδα μας. Μια χρονιά που μας βρίσκει νεοφώτιστους σε αυτή τη δύσκολη κατηγορία. Αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτή η ομάδα κινήθηκε πάρα πολύ καλά και σωστά σε όλο το σχεδιασμό που είχε να κάνει αυτό το καλοκαίρι για να τα βρει έτοιμη σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση που είναι για ολοκληρο το νησί. Νομίζω ότι ότι οι άνθρωποι της διοίκησης έκαναν το καλύτερο δυνατό για να φέρουν στην ομάδα κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές, να παραμείνουν σημαντικοί παίκτες από πέρυσι και είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνουμε τα πάντα, θα δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να παρουσιάσουμε την ομάδα έτοιμη και ανταγωνιστική όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. 

Σε ερώτηση για το στόχο που έχει τεθεί ο έμπειρος τεχνικός υποστήριξε

Θεωρώ ότι δεν μπορείς να πεις αυτή τη στιγμή ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος. Στόχος εμένα σαν προπονητής είναι αυτή η ομάδα να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Να διαφημίσει το νησί και την προσπάθεια που έχουν κάνει όλοι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια για την φέρουν επάξια σε αυτές τις κατηγορίες. Ο στόχος πραγματικά αυτής της ομάδας θα έρθει παιχνίδι με παιχνίδι, θα έρθει με την πορεία τη συνολική μέσα από την πορεία της και την προσπάθεια της και κακά τα ψέματα θεωρώ ότι θα έχουμε όλα τα φόντα ώστε να πάμε αυτή την ομάδα αρκετά καλά τη φετινή σεζόν και να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες βλέψεις  για τη δική μας ομάδα τους εαυτούς μας, και γενικότερα για όλο το νησί που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες ομάδες της κατηγορίας’.

Ερωτηθεί εάν θα γίνει άλλη προσθήκη στο έμψυχο δυναμικό, ο κόουτς από το Ηράκλειο είπε:

Για να είμαι ρεαλιστής το 99% του ρόστερ, αυτό που ήθελα εγώ νομίζω ότι έχει συμπληρωθεί. Δεν σας κρύβω ότι εάν παρουσιαστεί κάτι και δούμε μέσα από τις ανάγκες των προπονήσεων και των φιλικών παιχνιδιών ότι το χρειαζόμαστε θα το αποκτήσουμε. Αυτό βέβαια πάντα έχει να κάνε με τη διοίκηση διοτι αυτή βάζει τα χρήματα και παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Αλλά εγώ αυτή τη στιγμή για να είμαι ειλικρινής είμαι ευχαριστημένος με αυτό που έχω φέρει στην ομάδα, με αυτό το ρόστερ που έχω να δουλέψω. Δεν είναι ντροπή να το πω, θεωρώ ότι δεν μου λείπει τίποτα ώστε να αρχίσω να δουλεύω με την ομάδα

Σε ερώτηση για τις ομάδες που θεωρεί ότι έχουν το πάνω χέρι για την άνοδο, ο Μανώλης Παπαματθαιάκης δεν ήθελε να κάνει πρόβλεψη λέγοντας:

Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις αυτή τη στιγμή. Σίγουρα θα υπάρχουν καλές και ανταγωνιστικές ομάδες αλλά εάν δεν ολοκληρωθεί το ρόστερ του κάθε συλλόγου, νομίζω ότι θα είναι πρόωρο και βιαστικό να κάνουμε οποιαδήποτε εκτίμηση για το ποιες ομάδες θα αλλάξουν κατηγορία’.

Στον επίλογο του όταν του ζητήθηκε να στείλει το μήνυμα του στον κόσμο της ομάδας, είπε:

Να είναι ευχαριστημένος, να έχει απαιτήσεις για την ομάδα του και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα βλέπουμε μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι που θα παίζουμε’.