Connect with us

3ος Όμιλος

Πρόκριση στα πέναλτι για Ιάλυσο

Published

on

Ανιαρό ματς στο Στην Γ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών προκρίθηκε ο Ιάλυσος. Η ομάδα του Γιώργου Σάββενα επικράτησε με 4-2 του Αιολικου στην διαδικασία των πέναλτι και θα αντιμετωπίσει σε δύο εβδομάδες το Κερατσίνι.

Το ματς

To πρώτο ημίχρονο στο Οικονομίδειο.

Λιγοστές φάσεις, κακές επιθέσεις και πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Θα έλεγε κανείς ότι στο προηγούμενο ματς είχε βοηθήσει το γρήγορο γκολ του Βέρμπη για να ανοίξει περισσότερο ο ρυθμός. Σε αντίθεση με το παιχνίδι της προηγούμενης Τετάρτης, ο Ιάλυσος δεν έδειξε το ίδιο πάθος, ενώ οι παίκτες του Γιώργου Σάββενα δεν ήταν τόσο δραστήριοι. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Φλεβάρη που είχε σουτ στο δοκάρι στο 12΄, ενώ στο 21΄ ακυρώθηκε γκολ φάουλ του Μαρίνου με τον βοηθό να θεωρεί πως ο Αθανασίου επηρέαζε την φάση. Στην αντίπερα όχθη ο επίσης αποδεκατισμένος Αιολικός δεν απείλησε σχεδόν καθόλου και το ημίχρονο έληξε στο 0-0.

Το παιχνίδι δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος με τον Ιάλυσο αυτή την φορά να δίνει χώρο και τον Αιολικο να έχει περισσότερο την κατοχή μέχρι το 65΄ . Από την άλλη η ομάδα του Γιώργου Σάββενα έψαχνε την κόντρα επίθεση απειλώντας σε ελάχιστες περιπτώσεις. Μετά το 70΄ οι αλλαγες ανέβασαν τους γηπεδούχους που πίεσαν και έχασαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Σημαντικές στιγμές αυτή του Σταυλά που σούταρε διαγώνια άουτ στο 72΄ και αυτή του Μαρίνου στο 82΄ το πλασέ του οποίου απομάκρυναν οι αμυντικοί στην γραμμή. Όπως ήταν φυσικό το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση ο ρυθμός άνοιξε με τον Αιολικό να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 92΄ όταν οι Καλαγκάνης και Λάλας δεν κατάφεραν να σκοράρουν με διπλή προσπάθεια. Ο πρώτος απέναντι στον Παπαδόπουλο, ενώ το πλασέ του δεύτερου σταμάτησε ο Παπαδημήτρης. Ο Ιάλυσος βρισκοταν μονίμως στην επίθεση, είχε τις ευκαιρίες του, αλλά και πάλι ο Αιολικός στο 116΄ άγγιξε το γκολ με τον Αθανασόπουλο να σουτάρει ελάχιστα άουτ. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και ο νικητής κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτυ.

Εκεί ο Ιάλυσος ήταν πιο εύστοχος με τους Μαρίνου, Αθανασίου Π, Σαχίνη και Πλύγκο να ευστοχούν και τον Αντώνη Αθανασιου να σημαδεύει το οριζόντιο στο πρώτο πέναλτυ. Από την άλλη ο Αιολικός είχε το άστοχο πέναλτυ του Μπακάλη, ενώ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε αυτό του Τσιλιγκιρη.

MVP:

Ο Μιχαλης Πλύγκος ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του δημιουργώντας αρκετούς κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα.

Οι συνθέσεις:

Ιάλυσος : Λουτριώτης (63΄ λ.τ Παπαδόπουλος), Καμβύσης, Χειμωνέττος, Σαχίνης, Παπαδημήτρης, Φλεβάρης (76΄ Αθανασίου Α), Βολονάκης (67΄ Σταυλάς), Αθανασίου Π, Πλύγκος, Μαθιός, Μαρίνου

Αιολικός: Ζάχαρης, Μπρακούλας, Σαλταμάρας, Μπακάλης, Καδής, Λάλας, Μαρίνος (70΄ Παπαδόπουλος), Αθανασόπουλος, Τσιλιγκίρης, Κρητικός (46΄ Καλαγκάνης)