Connect with us

3ος Όμιλος

Συγκλονίζει ο Γερεντές για την περιπέτειά του: Νόμιζα έβλεπα όνειρο!

Published

on

Μέσα μια μόλις στιγμή, σε λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου, ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Σελλάνων Γιώργος Γερεντές, είδε τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια του.

Ο νεαρός παίκτης, στο ντεμπούτο του στη Γ’ Εθνική, γνώρισε την άσχημη πλευρά της…
Στη συνέχεια οι αισθήσεις του επανήλθαν, όμως έμεινε στο έδαφος ακίνητος μια ολόκληρη ώρα (!) ώσπου να καταφθάσει το ασθενοφόρο.

Ο ίδιος ξετυλίγει στη Mikriliga.com το κουβάρι της περιπέτειας που έζησε το απόγευμα της Κυριακής στην Ελασσόνα και συγκλονίζει με τα όσα εξιστορεί.

Χαρακτηριστικό είναι δε, πώς ο πατέρας του Γιώργου, τον ρώτησε αν θα ήθελε να πάει να τον δει στο παιχνίδι όμως εκείνος του ζήτησε να πάει να δει το ματς στο οποίο αγωνιζόταν ο μικρός του αδερφός, στα Μετέωρα.

«Μετά την κεφαλιά, έσβησαν όλα!»
-Ήταν περίπου στο 78ο λεπτό όταν συγκρούστηκες με τον αντίπαλό σου και βρέθηκες στο έδαφος. Τι θυμάσαι από τη στιγμή εκείνη;

«Θυμάμαι ότι πήδηξα για κεφαλιά, μετά σβήνουν όλα. Ανοίγω τα μάτια μου, βρίσκομαι στο έδαφος και ήταν πολλά άτομα πάνω από το κεφάλι μου. Οι πρώτοι που είδα ήταν οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού.

«Απαράδεκτη η τόση αργοπορία του ασθενοφόρου!»
Τους ευχαριστώ πολύ, δεν με άφησαν μόνο στιγμή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο που άργησε απαράδεκτα, μια ώρα! Δεν το λέω για μένα, αλλά γενικά. Εγώ ήμουν τυχερός αλλά σε ανάλογη περίπτωση κάποιος άλλος ίσως να μην ήταν…»

 

«Μόλις ξύπνησα δεν είχα μνήμη»
-Ενόσω βρισκόσουν το έδαφος, καταλάβαινες τι είχε συμβεί;

«Από τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου καταλάβαινα τι γινόταν. Νόμιζα στην αρχή πως έβλεπα όνειρο. Δε θυμόμουν ότι έπαιζα αγώνα. Όπως μου είπαν από τον Ερυθρό Σταυρό, τα πρώτα δεύτερα αφού ξύπνησα δεν είχα μνήμη. Σταδιακά τα θυμήθηκα όλα. Επειδή το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό, δεν έπρεπε να κουνηθώ.»

-Η συνέχεια σε βρήκε στο κέντρο Υγείας Ελασσόνας…

«Ναι, μεταφέρθηκε από εκεί όπου μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και έπειτα πήγα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Υποβλήθηκα σε αξονική εγκεφάλου, η οποία ευτυχώς ήταν καθαρή. «Κληρονόμησα» ένα σπασμένο δόντι, ένα κάταγμα στη γνάθο… Όχι κάτι σημαντικό!»

-Οπότε το βράδυ σε βρήκε στο σπίτι σου;

«Επέστρεψα στο σπίτι μου ναι, κοιμήθηκα κανονικά, δεν είχα πρόβλημα. Τώρα απλά χρειάζομαι ησυχία, δεν μπορώ τη φασαρία λόγω του χτυπήματος…»

«Δεν ξέρω αν επικοινώνησε ο παίκτης μαζί μου!»
-Ο παίκτης με τον οποίο συγκρούστηκες, επικοινώνησε μαζί σου;

«Για να είμαι ειλικρινής, έχω δεχθεί τόσα πολλά μηνύματα από όλη την Ελλάδα που ακόμα και να μου έχει στείλει δεν το έχω δει. Δεν έχω δει μέχρι στιγμής κάποιο μήνυμα να λέει ‘είμαι αυτός που σε χτύπησε’ αλλά δε θέλω να τον αδικήσω γιατί ίσως ήταν στα μηνύματα που δεν έχω ανοίξει…

Είναι άπειρα πραγματικά… Έχω δεχθεί πολλή αγάπη και τους ευχαριστώ όλους. Ειδικά τον προπονητή μου Γιάννη Μπουρνάκα και τον Γιάννη Πλιάτσικα που ήταν μαζί μου στο νοσοκομείο. Ευχαριστώ και τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, την οικογένειά μου που ήταν δίπλα μου και τον κόσμο που μου έδωσε θάρρος και με συγκίνησε…»

–Το βίντεο υπάρχει, το έχει δει πολύς κόσμος… Εσύ το είδες;

«Ναι το είδα όταν βγήκα από το νοσοκομείο. Ήταν το ντεμπούτο μου στη Γ’ Εθνική, πέρσι είχα πάθει ρήξη χιαστού κι έμεινα εκτός έναν χρόνο. Ήταν το πρώτο μου ματς… Υγεία πάνω από όλα!»

-Σε σόκαραν οι εικόνες;

«Δεν σοκαρίστηκα στη φάση που δείχνει τη σύγκρουση γιατί από το βίντεο δεν φαίνεται η σφοδρότητα. Στη συνέχεια όμως, όταν είδα τους συμπαίκτες μου να πιάνουν τα κεφάλια τους και όλο τον κόσμο να αγωνιά, έπαθα ένα σοκ.

Κάποιος που δεν το έχει ζήσει δε μπορεί να το καταλάβει.»

«Ο πατέρας έβλεπε το ματς από το κινητό – Από τα παπούτσια κατάλαβε ότι ήμουν εγώ…»
-Οι δικοί σου πως ενημερώθηκαν για το συμβάν;

«Οι γονείς μου ήταν στην Καλαμπάκα, καθώς ο μικρός μου αδερφός που είναι 15,5 ετών αγωνίζεται στα Μετέωρα. Ο πατέρας μου με είχε ρωτήσει αν θα ήθελα να έρθει στο ματς στην Ελασσόνα αλλά επειδή είναι μακριά του είπα να πάει να δει τον μικρό…

Έβλεπε live το παιχνίδι από το κινητό. Στην αρχή δεν κατάλαβε ποιος ήταν κάτω. Κατάλαβε από τα παπούτσια ότι ήμουν εγώ! Κάλεσε αμέσως το Γενικό Αρχηγό και του το επιβεβαίωσε. Σκεφτείτε ο πατέρας μου ήρθε από την Καλαμπάκα στην Ελασσόνα πιο γρήγορα από το ασθενοφόρο! Αυτό αποδεικνύει και το πόσο απαράδεκτο ήταν το θέμα του ασθενοφόρου!»

-Πόσο καιρό θα μείνεις εκτός;

«Νομίζω γύρω στις δεκαπέντε ημέρες. Νιώθω καλά αλλά σαφώς πρέπει να ηρεμήσω και να προφυλαχθώ. Αυτό που θέλω είναι να επιστρέψω δριμύτερος!»

Χρύσα Ζερβού

ΠΗΓΗ: mikriliga.com

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply