Connect with us

slideshow

Ένταση στην κλήρωση του κυπέλλου της Γ’Εθνικής

Περιμένουν την απόφαση του υπουργού για την έναρξη του πρωταθλήματος…

Published

on

Σε κλίμα αβεβαιότητας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2014-2015). Η διαδικασία διεξήχθη κανονικά, με την παρουσία του Άρη στην κληρωτίδα για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του, ωστόσο η έναρξη του πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 του μήνα, δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Η συνάντηση του Γιώργου Σαρρή με τον Υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, είχε θετικό πρόσημο, κάτι που οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας περιμένουν να γίνει πράξη, που σημαίνει να δοθεί από πλευράς Υπουργείου ακόμη μία παράταση στην εφαρμογή των διατάξεων του νέου Νόμου για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα γήπεδα ώστε να φιλοξενούν επίσημες αναμετρήσεις. Εφόσον γίνει κάτι τέτοιο εντός της ερχόμενης εβδομάδας, οι ορισμοί των αγώνων θα γίνουν κανονικά και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θα βρεθούν στη… σέντρα!

Κατά τα άλλα, πρώτα έγινε σε ομαλό κλίμα η κλήρωση του πρωταθλήματος, παρουσία εκπροσώπων από αρκετά σωματεία. Στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου ξεχωρίζει η συνάντηση του Άρη με την Καστοριά στο ‘Κλεάνθης Βικελίδης’, σε αυτή του 2ου ομίλου υπάρχει το ντέρμπι της Ηπείρου μεταξύ Αναγέννησης Άρτας και Εθνικού Φιλιππιάδας, για τον 3ο όμιλο τα… φώτα συγκεντρώνει η μάχη του Παναργειακού με τον Παναρκαδικό, ενώ στον 4ο όμιλο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κόντρα του Ηρόδοτου με τον Εθνικό.

 

Ένταση πριν την κλήρωση του Κυπέλλου

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε παράγοντες σωματείων και τους ανθρώπους της ΕΠΟ σημειώθηκε με την έναρξη της κλήρωση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής. Συγκεκριμένα, τόσο ο Διονύσης Λιονάκης όσο και ο Νίκος Παπαδάκης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον θεσμό προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνο Γαβριηλίδη, εστιάζοντας στα έξοδα των μετακινήσεων, αλλά και στο υψηλό ποσό (300 ευρώ) που πρέπει να δοθεί από τα σωματεία ως παράβολο συμμετοχής. Μάλιστα, επισήμαναν πως ο θεσμός του κυπέλλου δεν έχει λόγο ύπαρξης, αφού τα σωματεία μόνο να χάσουν έχουν και σε τίποτα να κερδίσουν.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply