Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αθρόα συμμετοχή για την εισαγωγή στο ψηφιακό περιβάλλον

Published

on

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο «Εισαγωγή στο Ψηφιακό Περιβάλλον», το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά αποκλειστικά δια ζώσης, στον 7ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, «Ιωάννης Κονδυλάκης».

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 12 δίωρα εισαγωγικά μαθήματα, σχετικά με προγράμματα του Office (Word, Excel), το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), την πλοήγηση στο Διαδίκτυο (web), τη χρήση του Google Maps και άλλων πρακτικών εφαρμογών. Μεταξύ άλλων, οι συνάδελφοι έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν ψηφιακές εφαρμογές του Δημοσίου, όπως το taxis και το e-gov, να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω e-banking και να πλοηγούνται στην ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ κάνοντας χρήση των παρεχόμενων ψηφιακών εφαρμογών.

Μέσα από το σύνολο των εισηγήσεων, οι δημοσιογράφοι  διαπίστωσαν τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους το ψηφιακό περιβάλλον επιδρά στην καθημερινότητα, είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, για την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών ή για την ψυχαγωγία.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες αξιολόγησαν την πρακτική εξάσκηση και τη διαδραστικότητα που πρόσφερε η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, ως ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του σεμιναρίου, διότι είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε πραγματικό χρόνο, μέσα στην αίθουσα, αποκομίζοντας έτσι το μέγιστο των προσφερόμενων γνώσεων.

Επιπλέον, η εξοικείωση με τις βασικές αρχές και τον τρόπο λειτουργίας του Διαδικτύου και η κατανόηση της αρχιτεκτονικής των ψηφιακών εφαρμογών, που υπήρξαν εξαρχής στόχοι αυτού του σεμιναρίου, κρίθηκαν ως πολύτιμα οφέλη και έδωσαν το έναυσμα για μελλοντική εμβάθυνση.

Advertisement