Connect with us

slideshow

Αιγάλεω: Έφτασε η ώρα του;

Published

on

Το Αιγάλεω προπορεύεται στη βαθμολογία του δεύτερου ομίλου στην Α’ΕΠΣΑ και χρειάζεται μια νίκη κόντρα σε Αργυρούπολη ή Χολαργό για να σφραγίσει τη παρουσία του στα μπαράζ ανόδου όπου έχουν κλείσει ήδη θέση Ηράκλειο, Κερατσίνι και Ίκαρος Καλλιθέας. Όμως, η ομάδα του Άγγελου Πυρένη καλείται να αφήσει στην άκρη για λίγο το πολυπόθητο Πρωτάθλημα ελέω Κυπέλλου μιας και θα αντιμετωπίσει τον Χαραυγιακό στον τελικό της Μεγάλης Πέμπτης. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη (16:00) και σίγουρα όλοι στον ιστορικό σύλλογο θέλουν να καταλήξει το τρόπαιο στην Ιερά Οδό παρά τους χαμηλούς τόνους που διατηρούν.

Η πορεία προς τον τελικό

Ήταν 5 Νοεμβρίου 2014 όταν το ”Σίτι” πήγαινε στην Αργυρούπολη για να αντιμετωπίσει τον τοπικό ΑΟΝΑ για την 5η φάση του Κυπέλλου της Αθήνας. Ήταν το πρώτο παιχνίδι των κυανόλευκων στη διοργάνωση και επικράτησαν χωρίς προβλήματα με το ευρύ 5-0 έχοντας σκόρερ τους Φάνη Λαμπρογεώργο (2 γκολ), Ηλία Κώτσι, Παναγιώτη Πλατσίδα και Άρη Ασημακούλα. Επόμενος αντίπαλος ήταν η Δόξα Βύρωνα στις 10 Δεκέμβρη, όπου ο Γιάννης Ταμπάκης με ένα γρήγορο γκολ στο 13′ έδωσε το εισιτήριο στην ομάδα του για τους οκτώ της διοργάνωσης. Στη συνέχεια, η κληρωτίδα έδειξε Σούρμενα και στις 14 Γενάρη το Αιγάλεω υποδέχτηκε το προσφυγικό σωματείο για να πάρει τη νίκη με 2-0 χάρις σε τέρματα των Πάντου Τζανετάκου και Θάνου Σταύρου.

Οι συγκλονιστικοί ημιτελικοί 

Ο Φωστήρας Ηλιούπολης απέδειξε στα ημιτελικά ότι δεν θεωρείται τυχαία η έκπληξη του πρώτου ομίλου και έβαλε δύσκολα στους κυανόλευκους κοιτώντας τους στα μάτια. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στην Ηλιούπολη, τελείωσε ισόπαλο 1-1 με γκολ του Δημάκη στο φινάλε αλλά το Αιγάλεω είχε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό με το εκτός έδρας γκολ. Στον επαναληπτικό ο Κωνσταντίνος Μπουγάτσιας άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό για τους κυανόλευκους όμως, ο Φάρος στο 32′ ισοφάρισε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Το ”Σίτι” δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιμπογιάννη ούτε στη παράταση και τελικά ο νικητής κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι με σκορ 7-6 όπου ο τερματοφύλακας, Γιάννης Χατζάκης έγινε ήρωας πιάνοντας δύο πέναλτι στο δεύτερο γύρο των εκτελέσεων.

fostiras-aigalew

Ο χαμένος τελικός του 2013

Η τελευταία φορά που το Αιγάλεω πήγε σε τελικό Ερασιτεχνικού Κυπέλλου ήταν το 2013 κόντρα στον τότε Ελπιδοφόρο που πλέον ονομάζεται Κηφισιά και αγωνίζεται στη Γ’Εθνική. Οι κυανόλευκοι είχαν φτάσει στον τελικό με προπονητή τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα ενώ είχαν αποκλείσει κατά σειρά Αττικό (4-0), Τράχωνες (2-5 παρ.), Χαλάνδρι (1-0), Νέα Ιωνία (2-1) και Δόξα Βύρωνα. Μάλιστα, κόντρα στους Βυρωνιώτες πέτυχαν ανατροπή αφού στο πρώτο ματς είχαν ηττηθεί 2-1 αλλά στη ρεβάνς του ”Μαυροθαλασσίτης” οι Παπουτσής και Πολυκρέτης έστειλαν το ιστορικό σωματείο στο τελικό. Κατά σύμπτωση ο τελικός είχε γίνει ξανά στην Νέα Σμύρνη και το Κύπελλο κατέληξε στον Ελπιδοφόρο (σ.σ. Κηφισιά), ο οποίος επικράτησε 4-3 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) στις 20 Μαρτίου 2013. Επίσης οι Παπουτσής, Τζανετάκος, Ταμπάκης, Στριμμένος, Παπαθανασίου, Βουτυράς στελέχωναν και τότε τους κυανόλευκους στη πορεία προς τον τελικό ενώ ο Κωτσερίδης κατέκτησε τότε το τρόπαιο κόντρα στην τωρινή του ομάδα.

Ήρθε η ώρα του; 

Το Αιγάλεω μέχρι στιγμής δεν έχει κατακτήσει την συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο κόσμος της ομάδας ”απαιτεί” το νταμπλ και το συγκρότημα του Άγγελου Πυρένη έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει. Πλέον υπάρχει και νέα διοίκηση με Πρόεδρο τον Γιάννη Πάλτογλου ενώ το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξίσου πολύ καλό. Όμως είναι ένα παιχνίδι που ο Χαραυγιακός θα χτυπήσει και δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορος. Αναμένουμε λοιπόν έναν συναρπαστικό τελικό που θα εκπροσωπήσει επάξια το Αθηναϊκό Ποδόσφαιρο.

Ρόστερ Αιγάλεω 2014-2015 

Τερματοφύλακες: Γιάννης Χατζάκης, Νίκος Τριανταφύλλου, Γιώργος Τσαϊλάκης, Παναγιώτης Ντόνι.

Αμυντικοί: Κώστας Παπουτσής, Γιάννης Ταμπάκης, Παναγιώτης Στριμμένος, Μάνθος Ναυπλιώτης, Βαγγέλης Μπιταξής, Λευτέρης Τζωρτζάτος, Κώστας Κωνσταντόπουλος, Κώστας Τζαφεράκος.

Μέσοι: Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, Θανάσης Παπαθανασίου, Δημήτρης Κοντιζάς, Θάνος Σταύρου, Τζόε Τσαρκάνι, Γιάννης Βουτυράς, Γιάννης Κωτσερίδης, Τάσος Μπάρμπας.

Επιθετικοί: Πάντος Τζανετάκος (C), Φάνης Λαμπρογεώργος, Κωνσταντίνος Μπουγάτσιας, Αντώνης Σκοσολέτης.

*Αποχώρησαν τον Δεκέμβρη: Τσεουγκόε Ν’Γκουνού, Ντόναλντ Πλακάλι, Άρης Ασημακούλας, Γιώργος Ευθυμιόπουλος, Ηλίας Κώτσι, Παναγιώτης Πλατσίδας, Δημήτρης Χιώτογλου.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply