Connect with us

7ος Όμιλος

Αιολικός-Άγιος Ιερόθεος 1-0

Published

on

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Αιολικός επί του Αγίου Ιερόθεου (1-0), δείχνοντας τις ορέξεις του στο φετινό πρωτάθλημα. Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Άρης Λαμπράκης με εκτέλεση φάουλ, σε ένα ματς που απόλαυσαν 800 και πλέον φίλαθλοι της ομάδας στον Ταρλά.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον Αιολικό, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαμπράκη, με τον Ζώντο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ (6′). Ο Αιολικός απείλησε ξανά στο 16′ μετά από σέντρα του Τσουβαλτσίδη και ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ποτουρίδη, που πέρασε ψηλά σουτ. Η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν καλύτερη και έφτασε ξανά κοντά στο γκολ με τον Τιάγκο Λαρανζέιρα, αλλά το σουτ του απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Ζώντος (22′). Λίγα λεπτά αργότερα ο Αιολικός κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το οποίο εκτέλεσε έξυπνα με πάσα, ο Βουτσιώτης σέντραρε παράλληλα αλλά το πλασέ του Ποτουρίδη έφυγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (26′).

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Αιολικός είδε τον διαιτητή Φίτσα να του ακυρώνει γκολ με υπόδειξη του βοηθού Καντανολέοντα ως οφσάιντ στον Ποτουρίδη, που έβγαλε ωραία πάσα στον Τιάγκο Λαρανζέιρα, ο οποίος δε λάθεψε από το ύψος του πέναλτι (30′). Στο 38′ ο Βαλιός έβγαλε τετ α τετ τον Ποτουρίδη, αλλά ο αμυντικός τον πρόλαβε μπαίνοντας στην περιοχή και απομάκρυνε.

Η πίεση του Αιολικού ήταν ασφυκτική στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και ο κόσμος το καταλάβαινε, σπρώχνοντας τους παίκτες του Στύλου ακόμα περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή. Στο 45′ ήρθε και το 1-0 με γκολ του Άρη Λαμπράκη από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο “Γ” της εστίας τιυ Ζώντου, μέσα σε αποθέωση!

Στην επανάληψη ο Άγιος Ιερόθεος ανέλαβε μια μικρή πρωτοβουλία στο ξεκίνημα, όσο ο Αιολικός κυνηγούσε κάθε διεκδικούμενη μπάλα με στόχο να κλέψει και να βγει στην κόντρα. Ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός, παρότι δεν υπήρχε κάποια αξιοσημείωτη τελική προσπάθεια στις δύο εστίες.

Ο Απόστολος Στύλος πέρασε στο ματς τον Τσομπανέλλη (αντί του Βουτσιώτη), θέλοντας να προσθέσει έναν ακόμα παίκτη στον άξονα που να μπορεί να κρατήσει μπάλα, αφού ο Άγιος Ιερόθεος άρχιζε να κυκλοφορεί καλύτερα το παιχνίδι του μετά το 60′. Η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 73′ σε μια εκτέλεση φάουλ του Θανόπουλου που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζαχαρή.

Ο Αιολικός απάντησε με ένα μακρινό σουτ του Διαμαντίδη (74′) που μπλόκαρε σταθερά ο Ζώντος. Στο 83′ ο Βεζιρτζόγλου είχε μια αδύναμη κεφαλιά λίγο άουτ, σε φάουλ του Βαλιού. Στο 85′ ήταν η σειρά του Λαμπράκη να απειλήσει, αλλά το τεχνικό πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στις καθυστερήσεις, στο 6ο λεπτό για την ακρίβεια παρότι δεν υπήρξαν τόσες διακοπές στο ματς, ο Πολίτης λίγο έλειψε να προκαλέσει έμφραγμα στον Ταρλά, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ!

Το 1-0 κράτα τον Αιολικό στην κορυφή του 7ου Ομίλου, πριν τη διακοπή του προγράμματος λόγω της εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απ. Στύλος): Ζαχαρής, Τσουβαλτσίδης, Κρητικός, Τάχιας, Βαλιός, Κατσίκης, Βουτσιώτης (65′ Τσομπανέλλης), Διαμαντίδης (90′ Καπταγιάννης), Ποτουρίδης (82′ Βεζιρτζόγλου), Τιάγκο Λαρανζέιρα (89′ Σεφουλάι), Λαμπράκης

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (Γ. Αρχοντάκης): Ζώντος, Πολίτης, Μανδαμαδιώτης (31′ Χαραλάμπους), Τσατσαρής, Μπίρης, Αποστόλου, Λέσι (65′ Μπαλατσούρας), Γκουτσούλας (78′ Νικολέτος), Κράσι (46′ Αποστολόπουλος), Θανόπουλος, Σουλελές

https://www.sportlesvos.gr