Connect with us

7ος Όμιλος

Ανατροπή και νίκη για Αιολικό

Published

on

Σπουδαία νίκη με ανατροπή στις καθυστερήσεις πήρε ο Αιολικός επί της Καλλιθέας (2-1) στον “Ταρλά”, σε ένα ματς με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο πάρα την κακή διαιτησία του Τζαμουτζαντώνη από τη Χίο. Εντυπωσιακή η παρουσία του κόσμου με 800 φιλάθλους στην κερκίδα να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη νίκη.

Ο Αιολικός ξεκίνησε δυνατά το ματς και είχε δοκάρι σε σουτ του Βεζιρτζόγλου στο 15ο λεπτό, αγγίζοντας το γκολ στην πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία του ματς. Το πρώτο ημίωρο ωστόσο δεν είχε καλό ρυθμό. Η ομάδα της Μυτιλήνης έδειχνε διάθεση να πιέσει ψηλά, αλλά όσες φορές χρειάστηκε να βγει μια τελική πάσα μετά από κλέψιμο της μπάλας, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Στο 37′ από εκτέλεση κόρνερ του Διαμαντίδη, ο τερματοφύλακας Λαδάς έκανε άστοχη έξοδο, αλλά η κεφαλιά του Τάχια ήταν αδύναμη και η ευκαιρία για τον Αιολικό πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο πρώτο 45λεπτο η Καλλιθέα είχε μια τελική προσπάθεια στο στόχο, όμως λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όταν στο 45′ ο Ευαγγέλου σέντραρε στην καρδιά της περιοχής, αλλά ο Ζαχαρής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την καρφωτη κεφαλιά του Γκέτσι. Στις καθυστερήσεις ο Αδαμόπουλος ανέτρεψε τον Γκέτσι και ο διαιτητής Τζαμουτζαντώνης έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο Τζέσι εκτέλεσε εύστοχα και οι φιλοξενούμενοι πήγαν με το 0-1 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Αιολικός μπήκε πιο επιθετικά και σε αυτό βοήθησε η είσοδος του Βουτσιώτη στην ανάπαυλα αντί του Λαλά, αλλά και του Ποτουρίδη στη θέση του Τσομπανέλλη λίγο αργότερα.

Η ομάδα του Απόστολου Στύλου είχε ξανά δοκάρι στην πρώτη της καλή ευκαιρία, μετά από κόρνερ του Διαμαντίδη και κεφαλιά του Βαλιού (60′). Στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε η ισοφάριση για τους Μυτιληνιούς με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαμπράκη και τον Κατσίκη να κινείται στην πορεία της μπάλας, μπερδεύοντας τον τερματοφύλακα Λαδά (61′).

Ο Αιολικός συνέχισε να πιέζει και είχε ένα ακόμα χτύπημα φάουλ του Λαμπράκη ελάχιστα άουτ (65′). Η ομαδα της Λέσβου ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Βεζιρτζόγλου, αλλά ο Τζαμουτζαντώνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι (68′). Ο Αιολικός ήταν κυρίαρχος και ο Λαμπράκης απείλησε ξανά στο 76ο λεπτό, αλλά το δυνατό του σουτ έξω από την περιοχή απέκρουσε με υπερένταση ο Λαδάς.

Στις καθυστερήσεις ο Ποτουρίδης άνοιξε όμορφα στον Βεζιρτζόγλου, εκείνος πάσαρε στον Διαμαντίδη αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μήλιος ανάγκασε τον Ζαχαρή σε εξαιρετική επέμβαση, κρατώντας το 1-1. Σε μια από τις τελευταίες φάσεις του ματς, ο Βεζιρτζόγλου σούταρε αδύναμα από το ύψος του πέναλτι.

Ώσπου στο 93′ ο Λαμπράκης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βεζιρτζόγλου έγραψε το 2-1, για μια απολύτως δίκαιη νίκη. Κάκος ο Τζαμουτζαντώνης από τη Χίο, σε ακόμα ένα ματς στη Μυτιλήνη.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απόστολος Στύλος): Ζαχαρής, Κρητικός, Αδαμόπουλος, Τάχιας, Βαλιός, Κατσίκης, Λαλάς (46′ Βουτσιώτης), Τσομπανέλλης (56′ Ποτουρίδης), Διαμαντίδης, Βεζιρτζόγλου, Λαμπράκης

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Σωτηρης Τζουμερκιώτης): Λαδάς, Νικολακάκης, Ευαγγέλου, Βλάχος, Σεζάι (76′ Μήλιος), Μάκος, Πλαβούκος (61′ Κιμπαλούλα), Καντέ, Σοφιάνης, Χαρίτος, Γκέτσι (86′ Χρήστου)

Πηγή: sportlesvos.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply