Connect with us

slideshow

Απάντησε το Ηράκλειο για τα επεισόδια με Κηφισιά

Published

on

Aνακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Ηρακλείου σχετικά με τα επεισόδια στον αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο την Κηφισιά και απαντά στην ανακοίνωση της. Αναλυτικά αναφέρει τα παρακάτω:

“Το Ηράκλειο Αθλ. Ένωση καταδικάζει το θλιβερό περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της 3/10/2012 ΗΡΑΚΛΕΙΟ Α.Ε.-ΚΗΦΙΣΙΑ για το κύπελλο ΕΠΣΑ. Ήδη από την επόμενη μέρα η Διοίκηση του Συλλόγου διερευνά τα αίτια και αναζητά τη λήψη μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων ανεπιθύμητων συμβάντων. Θεωρήσαμε δε φρόνιμο να μην δώσουμε έκταση στο γεγονός, γιατί -κατά τη γνώμη μας- η δημοσιοποίησή του στη σημερινή εποχή της κοινωνικής αμφισβήτησης των θεσμών, πιθανά να έφερνε ακριβώς τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα αποτροπής, μιας και δυστυχώς καθημερινά παρακολουθούμε πρωταγωνιστές της βίας να αναγορεύονται σε εκφραστές της λαϊκής βούλησης και οι μιμητές να περιμένουν στην ουρά.

 

Δυστυχώς, η ανακοίνωση του σωματείου της ΚΗΦΙΣΙΑΣ μας αναγκάζει να απαντήσουμε, όχι για κανένα άλλο λόγο, παρά μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Δεν γνωρίζουμε από που έχει συμπεράνει το Δ.Σ. της ΚΗΦΙΣΙΑΣ ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένο επεισόδιο. Οφείλει όμως να κατονομάσει με αποδείξεις αυτούς που το σχεδίασαν και να είναι σίγουροι ότι οι πρώτοι που θα κινηθούν δικαστικά εναντίον τους θα είμαστε εμείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αποδεχθεί ότι είχε λάθος πληροφόρηση προφανώς από την ίδια πηγή που… εξέλεξε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τον πατέρα του ποδοσφαιριστή που υβρίστηκε από τον “κύριο” με την κίτρινη μπλούζα, που έβριζε όποιον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας περνούσε από μπροστά του και χειρονομούσε στην απέναντι εξέδρα. Η οικειότητά του δε με τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΗΦΙΣΙΑΣ, του προσέδιδε και την ιδιότητα του παρατρεχάμενου, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα για το άτομό του, μιας και η ιδιότητά του μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Δεν είδαμε όμως κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. της φιλοξενούμενης ομάδας να προσπαθήσει να τον σταματήσει. Η “τροφή”, λοιπόν που επικαλούνται ότι ξεσήκωσε τους ελάχιστους ανεγκέφαλους με αποτέλεσμα το ατυχές συμβάν, δόθηκε μπροστά στα μάτια τους με την ανοχή τους, γιατί δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να συνετίσουν τον προκλητικό “κύριο” που χειρονομούσε και έβριζε.

 

Θα θέλαμε επίσης να μας πουν οι φίλοι της ΚΗΦΙΣΙΑΣ για ποιον λόγο κατηγορούν την Διοίκηση του Συλλόγου μας; Γιατί ήταν παρούσα στην υποδοχή της αποστολής της και τους παρείχε κάθε δυνατή εξυπηρέτηση; Γιατί με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, όλα ανεξαίρετα τα μέλη του Δ.Σ., προσπάθησαν να αποτρέψουν τα δυσάρεστα συμβάντα; Γιατί μέσα στον αγωνιστικό χώρο διεξήχθη ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με υποδειγματικές συνθήκες; Γιατί στο φύλλο αγώνα αναφέρονται μόνο παραβατικές ενέργειες παραγόντων των φιλοξενούμενων;

 

Είναι γνωστό ότι οι Διοικήσεις των γηπεδούχων Σωματείων έχουν κύρια την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου και δεν είναι σε θέση να λάβουν μέτρα τάξης εκτός. Παρόλα αυτά, εμείς αν μας αναλογεί όποια ευθύνη, είμαστε έτοιμοι να την αναλάβουμε, έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μας ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε γεγονότα που δεν δικαιολογούνται, όσο και αν υπάρχουν ευθύνες σ’ αυτούς που τα προκάλεσαν. Επίσης είναι γνωστό ότι τα τοπικά αστυνομικά τμήματα πρέπει να είναι ενήμερα για την ακριβή ημέρα και ώρα διεξαγωγής των αγώνων και να φροντίζουν για μέτρα τάξης αν και εφόσον κρίνουν ότι είναι απαραίτητα.

 

Εμείς σε όλα τα παιχνίδια που διεξάγονται στην έδρα μας δεν συνηθίζουμε να γκετοποιούμε ούτε να στοχοποιούμε τους φιλάθλους των φιλοξενούμενων ομάδων. Αντίθετα η λογική μας είναι ότι ο κάθε φίλαθλος έχει το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα στους χώρους των κερκίδων, να συναντιέται και να συνομιλεί με όποιον επιθυμεί και να επιλέγει τη θέση του από την οποία θα παρακολουθήσει τον αγώνα. Και μέρι προχθές δεν είχε σημειωθεί κανένα απολύτως επεισόδια. Τώρα, όσον αφορά την ευθύνη του φύλακα του γηπέδου, το αφήνουμε στην κρίση όσων ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 

Ακόμα, από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν υπήρχε κανένας προσχεδιασμός του επεισοδίου και η ένταση στην σκεπαστή εξέδρα προήρχετο από μία βλακώδη περιρρέουσα ρεβανσιστική αντίληψη, που διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την οποία βεβαίως είμαστε κάθετα αντίθετοι. Οσον αφορά δε την καταγγελία για οποιαδήποτε συμμετοχή ποδοσφαιριστών της ομάδας στο επεισόδιο, θα διερευνηθεί εξονυχιστικά από το Δ.Σ. και αν τυχόν αληθεύει θα επιληφθούμε αρμοδίως.

 

Τέλος εκφράζουμε τη λύπη μας για την ολιγόλεπτη ταλαιπωρία της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων και των δύο ομάδων και τη συμπάθειά μας στον άτυχο φίλαθλο της φιλοξενούμενης ομάδας”.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply