Connect with us

slideshow

Απλά… απολαυστικός! (φωτο)

Ο Εθνικός νίκησε για πλάκα το Μοσχάτο (3-0) και πάει στον Βύρωνα με την ψυχολογία στα ύψη!

Published

on

Σε παιχνίδια που κρίνουν ανόδους η αρχή είναι το ήμισυ του παντός Οι άνθρωποι του Εθνικού γνώριζαν εξ αρχής ότι το πρώτο ματς με το Μοσχάτο, όχι μόνο θα αποτελούσε ‘κλειδί’ για τη συνέχεια, αλλά θα ήταν και τονωτική ένεση για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά την ήττα στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πειραιά. Οι ‘κυανόλευκοι’ απέδειξαν χθες, μπροστά σε περίπου 1200 φιλάθλους τους, ότι διαθέτουν πολύ καλό σύνολο αλλά και ότι αποτελούν εκ των φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο συγκεκριμένο όμιλο. Το ιστορικό σωματείο παίζοντας από την αρχή μεθοδικά και με σωστό πλάνο πήρε εύκολη νίκη με 3-0 απέναντι στο Μοσχάτο που παρά το γεγονός, ότι στάθηκε ανταγωνιστικά για περισσότερα από 40′, στη συνέχεια κατέρρευσε.

Κυρίαρχος από την αρχή

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από το πρώτα κιόλας λεπτά αποφασισμένοι στο γήπεδο δείχνοντας εξ αρχής ποιος θα ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης. Από την αντίπερα όχθη, οι ‘πράσινοι’ προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους και να παίξουν στην κόντρα-επίθεση ωστόσο έπεσαν πάνω σε ένα διαβασμένο αντίπαλο. Μόλις στο 2′ ο Εθνικός έφτασε κοντά στο γκολ, με το Σάμιο να επιχειρεί το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού και να καταλήγει κόρνερ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 6′ όταν ο Στούπης εκμεταλλεύτηκε το λάθος των ‘κυανόλευκων’, όμως το σουτ του νεαρού ποδοσφαιριστή πέρασε άουτ.

Ο Λύγκος μίλησε στο κατάλληλο σημείο!

Η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στην ομάδα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη καθώς όσο περνούσε η ώρα κέρδισε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, πιέζοντας τον αντίπαλο. Η πίεση αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ στο 40′, όταν ο Λύγκος εκμεταλλεύτηκε το λάθος υπολογισμό του Μπάλα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Αθανασόπουλο, βάζοντας φωτιά στην κερκίδα.

Ένταση στην ανάπαυλα

Με τη λήξη του α’ μέρους δημιουργήθηκε ένταση κοντά στα αποδυτήρια, μεταξύ ανθρώπων του Εθνικού και ποδοσφαιριστών του Μοσχάτου όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα επανήλθαν σε φυσιολογική κατάσταση. Παράλληλα, με την έναρξη του β’ μέρους ο διαιτητής, Ανούσος (ΣΔ Λακωνίας) διέκοψε το παιχνίδι καθώς κροτίδα έσκασε πίσω από το τέρμα που βρισκόταν ο Αθανασόπουλος, με αποτέλεσμα ο νεαρός τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων να τραυματιστεί, δίχως όμως να έχει υποστεί κάτι το σοβαρό.

Κομβικό σημείο η αποβολή

Λίγα λεπτά αργότερα το Μοσχάτο έμεινε με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τζανής βρήκε την μπάλα με το χέρι με το διαιτητή της συνάντησης να μην συγχωρεί την πράξη του έμπειρου μέσου των ‘πρασίνων’ και να τον αποβάλει με δεύτερη κίτρινη, γεγονός που… έκοψε τα πόδια των φιλοξενούμενων.

Όλα τα λεφτά ο Λύγκος

Οι ‘κυανόλευκοι’ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα στη συνέχεια πετυχαίνοντας ακόμη δυο τέρματα. Στο 68′ ο Λύγκος που ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης για τον Εθνικό ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αθανασόπουλο με τον Ανούσο να υποδεικνύει αμέσως την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χαλιμούρδας διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικό σκορ έγραψε το στο 78′ ο Σαλίμπασα με κεφαλιά βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης): Ανδριόλας, Τσαραούσης, Γαλάνης, Γκορόγιας, Κάνδιας, Χαλιμούρδας, Σάμιος, Σταφσουλάι (75′ Παυλόπουλος), Λύγκος (88′ Μιχαήλ), Σαλίμπασα, Αθανασόπουλος (68′ Ηλιόπουλος).

ΜΟΣΧΑΤΟ (Αντώνης Δημητρίου): Αθανασόπουλος, Μωραϊτης, Καράμπελας, Μπάλα, Λιαλιάνι, Τζανής, Τσίτσης (77′ Καρδάρας), Στούπης (85′ Καρκαβίτσης), Κοντοπάνος (60′ Παπαευθυμίου), Ντάφλας, Ντονέ

Κυριάκος Παντζαρίδης

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply