Connect with us

5ος Όμιλος

Βιγιαφανες στην Ιεράπετρα

Published

on

Αανακοίνωση: «Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους φίλους της ομάδας λίγο πριν κλείσει το 2018. Στους πρόποδες του 2019 η διοίκηση του ΟΦΙ έκανε το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο «δώρο» με την απόκτηση του ποιοτικού Αργεντίνου μέσοεπιθετικού Νίκολας Γκάστον Βιγιαφάνε. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε πριν από λίγο τις τυπικές διαδικασίες ένταξης του στην ομάδα μας μαζί με τον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Χηνόπουλο και παρουσιάστηκε επίσημα. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΟΦΙ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία χωρίς τραυματισμούς με υγεία στον ίδιο και την οικογένεια του.

Ο Νίκολας Γκαστόν Βιγιαφάνε γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1988 στο Mar del plata της Αργεντινής και ξεχωρίζει για την άριστη τεχνική του κατάρτιση και την ταχύτητα του. Αγωνίζεται στη θέση του μεσοεπιθετικού, είτε ως επιτελικός μέσος είτε ως αριστερός χαφ. Ο Βιγιαφάνε ξεκίνησε την καριέρα του στην Αργεντινή και στην Μπόκα Τζούνιορ (2006) και συνέχισε στις Οράλια Βραζιλίας (2011), Σαν Μάρκος Ντε Άφρικας της Χιλής (2012) , Σαντιάγκο Χιλής (2013) και στην Ατλέτικο Σανλουγκουεάνο (2013).

Στην Ελλάδα ήρθε τον Ιανουάριο του 2014 για να αγωνιστεί στην Παναχαϊκή. Στο τέλος της σεζόν 2013-2014 έφτασε τις 10 συμμετοχές ενώ σημείωσε και 3 γκολ για να έρθει στην Κρήτη και την Επισκοπή στην επόμενη χρονιά στην Β΄ εθνική (28 συμμετοχές και 3 γκολ) ενώ το επόμενο καλοκαίρι είχε συμφωνήσει με τον Πανελευσινιακό, όπου συμπλήρωσε 8 συμμετοχές. Η διαδρομή του τον έφερε στην Λακωνία και την Σπάρτη το 2016 στην οποία έμεινε έξι μήνες για να προσεγγίσει το καλοκαίρι του ίδιου έτους την Κύπρο και την ΑΕ Ζακακίου ομάδα β΄ κατηγορίας.

Επόμενος σταθμός της καριέρας τους ήταν η Βενεζουέλα και η ομάδα της Εστουντιάντες για 6 μήνες και τον Σεπτέμβριο του 2018 πραγματοποίησε άλλο ένα μεγάλο ταξίδι για την Αυστραλία και την Τίγκρες. Το φετινό καλοκαίρι κατέληξε και πάλι στην Κύπρο και την ΑΕ Ζακακίου με την οποία μέτρησε 11 συμμετοχές στην Β΄ εθνική Κύπρου, 6 σαν αλλαγή, 5 βασικός, 2 γκολ, 532 λεπτά συμμετοχής και 2 ασιστ