Connect with us

slideshow

Γιορτάζει ο Ταύρος!

Ένα δεκάλεπτο φάνηκε αρκετό για το Φωστήρα ώστε να κατακτήσει το τρίτο Κύπελλο στην σύγχρονη ιστορία του (3-1 τον Αθηναϊκό)!

Published

on

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από χθες η οικογένεια του Φωστήρα! Το ιστορικό σωματείο από το Ταύρο έδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι τη δυναμική που διαθέτει αλλά και την… κλάση του, επικρατώντας στο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑ του Αθηναϊκού με 3-1. Οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 2’, στη συνέχεια όμως έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα, πετυχαίνοντας τρία τέρματα μέσα σε ένα δεκάλεπτο, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο! Στο α’ μέρος το συγκρότημα του Ηλία Καλοπίτα κατάφερε να «παγώσει» όλους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο του Περιστερίου, αφού με τη συμπλήρωση μόλις 2’ στη συνάντηση ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα η μπάλα έφτασε από αριστερά στο Ρετζή, ο οποίος επιχείρησε τη σέντρα, με τον Κορρέ να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του ανήμπορου αντιδράσει Μπόκου, κάνοντας το 1-0. Αυτό το τέρμα τόνωσε περισσότερο την ψυχολογία των «λόρδων» οι οποίοι στη συνέχεια οπισθοχώρησαν, προσπαθώντας να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Από εκεί και πέρα η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στους τυπικά γηπεδούχους, οι οποίοι βγήκαν όπως ήταν λογικό μπροστά προκειμένου να πετύχουν το τέρμα της ισοφάρισης. Στο 23’ οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε τελευταία στιγμή την κεφαλιά του Πετρίτση, πρώτου η μπάλα περάσει την εστία του Μηλιώνη. Δυο λεπτά αργότερα ο πολυτιμότερος παίκτης της χθεσινής αναμέτρησης Σπύρος Δωροβίνης σέντραρε, η μπάλα μετά από σύγχυση έφτασε στο Μπούκουρη, με το τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά και το Βουρλούμη να αποσοβεί. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου έλαβε χώρα στο 37’ με τον Πετρίτση να εξαπολύει το σουτ και τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΩΡΟΒΙΝΗ..

Στην επανάληψη ο Κώστας Ψυρόπουλος αποφάσισε να ρίξει στη… μάχη τον Αντώνη Βλάχο, θέλοντας να δώσει περισσότερο επιθετικό τόνο στην ομάδα του, μια κίνηση που όπως φάνηκε δικαίωσε τον έμπειρο τεχνικό απόλυτα! Συγκεκριμένα ο μέσος του «Φονέα» από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο δημιούργησε πολλά ρήγματα στην «ερυθροκίτρινη» άμυνα, ενώ ήταν αυτός που… «έφτιαξε» το τρίτο γκολ! Στο 57’ ο Φωστήρας έχασε σπουδαία ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ο Σπύρος Δωροβίνης βρήκε με εκπληκτική μπαλιά μέσα στην περιοχή τον Πετρίτση, όμως ο νεαρός επιθετικός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μηλιώνη μέσα από την περιοχή. Όσο περνούσε η ώρα και το ιστορικό σωματείο από το Ταύρο δεν έφτανε στο γκολ ,τα φίδια άρχιζαν να… ζώνουν τους οπαδούς του στην κερκίδα. Ωστόσο ο Σπύρος Δωροβίνης ήταν αυτός που φρόντισε να επαναφέρει τις… καρδιές τους στην θέση τους, καθώς μέσα σε διάστημα 7’ σημείωσε δυο τέρματα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Η αρχή έγινε δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90’, καθώς ο έμπειρος μέσος εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο το λάθος διώξιμο των αμυντικών του Αθηναϊκού και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, έφερε το ματς στα ίσια βάζοντας φωτιά στην κερκίδα του γηπέδου, όπου βρίσκονταν οι φίλοι του Φωστήρα! Ο ίδιος ποδοσφαιριστής πήρε και πάλι το… όπλο του, επτά λεπτά αργότερα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ευαγγέλου έδωσε φάουλ έξω από την περιοχή υπέρ των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δωροβίνης ο οποίος με αριστουργηματικό τρόπο άφησε άγαλμα του Μηλιώνη, σημειώνοντας το 2-1. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με τον Κούτρο να τροφοδοτεί τον Αντώνη Βλάχο, ο τελευταίος να βγάζει φάτσα με το τέρμα το Χίσο, που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου τη νίκη του Φωστήρα!

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Μπόκος, Ζίζηλας, Τασουλής, Τζώνης, Τερζής, Μπανιάς (62’ Κούτρος), Χίσο, Δωροβίνης, Πετρίτσης (72’ Τσοπανάκος), Μπεθάνης, Μπούκουρης (46’ Βλάχος).

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μηλιώνης, Τσιαντούλης, Βουρλούμης, Τζανετής, Παπαδόπουλος (27΄λ.τρ. Πουρνάρας), Κορρές, Ζαχαρόπουλος, Ντε Μπαρτόλο, Ρετζής (46’ Μαστρογιάννης), Μπιτίλης, Γιακούμπ (63’ Κεμαβόρ).

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ stoplekto.gr ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ

 Επιμέλεια: Χρήστος Ντάρδας – Κυριάκος Παντζαρίδης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply