Connect with us

Υποδομές

Γιώργος Κυρίος: Ξεπερνώντας τις φοβίες των παιδιών στον αθλητισμό

Published

on

Ενα ακόμη πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσίευσε ο διακεκριμένος προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών Γιώργος Κυρίος, ο οποίος εργάζεται στα τμήματα υποδομών του Αγίου Ιεροθέου, με θέμα τις φοβίες των παιδιών στον αθλητισμό.

Αναλυτικά…

Μερικές φορές η πίεση μπορεί να εξελιχθεί σε άγχος και φόβο εμποδίζοντας τα παιδιά να απολαμβάνουν.

Α. Τα λάθη στο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι επιλογές. Μην αναφέρετε τη λέξη λάθος δημιουργώντας αρνητική επιρροή.

Β. Κάποια παιδιά γεννιούνται με το αίσθημα ότι δεν τα καταφέρνουν. Βοηθήστε να επικεντρωθούν στο στόχο τους και να αποβάλλουν αυτό το αίσθημα. Μια κουβέντα μαζί τους πάντα βοηθάει.

Γ Άγχος στη διάρκεια του αγώνα. Και εδώ χρειάζεται συζήτηση με το προπονητή τα παιδιά και την αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν οι γονείς προς τα παιδιά ώστε να μην τους μεταφέρουν πίεση αλλά τη χαρά του παιχνιδιού.

Δ Φόβος μήπως χτυπήσουν. Οι τραυματισμοί είναι κομμάτι του αθλητισμού. Μέσα από την προπόνηση αυτός ο φόβος σιγά σιγά ξεπερνιέται. Μια φοβία που παγκοσμίου κλάσης αθλητές κουβαλούν μέχρι το τέλος της καριέρας τους.

Ε. Ο φόβος τής ήττας και η άσχημη κριτική. Η νίκη και η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού. Θετική στάση και αντιμετώπιση μετά από κάθε αγώνα από προπονητή και γονείς. Σημασία έχει η προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα. Ο αθλητισμός μας δίνει γενικότερα μαθήματα για τη στάση μας στη ζωή γενικότερα.

Εν κατακλείδι πρέπει να προσέξουμε τα παιδιά μας να αθλούνται σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον.

Καλή επάνοδο σε όλους!!!