Connect with us

stoplekto

Γ. Δάρας «Μόνο με συγκατάθεση του ΕΟΔΥ πρέπει να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά».

Published

on

Τους προβληματισμούς του, τις ανησυχίες του, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών (AIPS) Γιάννης Δάρας, ο οποίος συνάμα είναι και επίτιμος Πρόεδρος του Χαλκηδονικού, ομάδας της ΕΠΣ Αθηνών. Ο Γιάννης Δάρας, έστειλε σχετική επιστολή προς τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, την ΕΠΟ και τις τοπικές ΕΠΣ, εκφράζοντας τους προβληματισμούς του για την πιθανή επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Tου Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ο Αμαλιαδίτης την καταγωγή Γιάννης Δάρας, μίλησε στο ilia.news και απάντησε εάν και κατά πόσον τα τεστ στους ποδοσφαιριστές, εξασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και εν συνεχεία, ποιες είναι οι δικές του προτάσεις για το μέλλον αυτών των διοργανώσεων:

«Είναι πρακτικά αδύνατον να υποβληθούν σε τεστ τόσες χιλιάδες ποδοσφαιριστές, αλλά ακόμα κι αν θεωρητικά αυτό ήταν δυνατόν, δεν θα εξασφάλιζε παρά μόνο προσωρικά. Πιστεύω θα πρυτανεύσει η λογική. Θεωρώ ότι αυτά τα πρωταθλήματα, θα πρέπει να συνεχιστούν μόνο εάν και εφόσον συνηγορήσει εγγράφως ο ΕΟΔΥ. Ένας ποδοσφαιριστής να αρρωστήσει και να κάνουν οι γονείς του αγωγές, να δούμε ποιος θα πληρώσει μετά».

Ο Γιάννης Δάρας, ενώ θεωρεί πρακτικά ανέφικτη τη συνέχιση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, προτείνει σαν λύση την ακύρωση της αγωνιστικής περιόδου και όχι την παράτασή της ή την τροποποίηση των προκηρύξεων: «Η διεθνής αθλητική κοινότητα, η διεθνής πάγια τακτική, αναγνωρίζει πρωταθλήματα εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, διότι αργότερα, αλλάζουν οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί, μέσω μετεγγραφών, ορίων ηλικίας, προϋποθέσεων συμμετοχής κ.λπ. Άντε να παραταθεί ένα μήνα, ενάμιση, δυο. Μέχρι εκεί.Επίσης θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει κανενός είδους παρέμβαση στις προκηρύξεις, ακόμα και να γίνει τροπολογία στη νομοθεσία. Όποια τροπολογία και όποια αλλαγή προκήρυξης θα φέρει αντιδράσεις και προσφυγές και μην ξεχνάμε πόσοι και πόσοι νόμοι του Κράτους δεν έχουν κριθεί στην πορεία αντισυνταγματικοί ».

Καταλήγοντας, αφού συμφωνεί ότι πράγματι, το πλέον δίκαιο θα ήταν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, ώστε να μην αδικηθεί καμία ομάδα, υπογραμμίζει ότι εκείνο που προέχει είναι η υγεία των αθλητών και της κοινότητας: «Μακάρι να υπάρξουν οι συνθήκες με ασφάλεια οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να παίξουν. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν μπορεί να γίνει υπό τις παρούσες συνθήκες. Γνωρίζω ότι κάποιες ομάδες θα αδικηθούν, όμως πρέπει να υπάρχει μια ιεράρχηση στα πράγματα. Δεν μπορεί να πηγαίνεις στο Σούπερ Μάρκετ με γάντια και μάσκες και να πηγαίνει ο άλλος να ιδρώνει και να τρίβεται, ή να μαζεύονται όλοι μέσα στα ίδια αποδυτήρια».

Πηγή: Ilia.news